Pages

22 March, 2011

step 1- done :-)

jangan menyampah kalo tergodek blog hamba
sumer berkisar ttg isu RUMAH
ini mmg isu semasa smplah rumah idaman menjadi milik mutlak aku & en papa

semalam dah bayar deposit
dgn tangan terketar
bukan apa taknak apa2 terjadi dgn duit sebanyak itu
smg menjadi permulaaan yang baik

hari nih menjadi urusan en papa
utk turun naik-tangga bank
aku paksa pg merata bank
hantar proposal loan sebanyak mungkin
mana cepat proses & mana yg lebih offer pakej menarik
itu yang kami akan amik
apapun smg urusan dipermudahkan Allah hdknya

sekarang tgh berkira2 mencari lawyer
sapa2 ada advice utk lawyer yang bagus..yang leh wat keja
yang cpt wat proses sumernya
harapnya leh tinggalkan di kotak komen ku
jasa2 kwn2 sgt dialu2kan..
tq in advance :-)

apapun semoga kali nih berjaya hdknya

tgh mengorek tabung cap ayam--nak prepare legal fee!!fuhhh!!

10 comments:

mzhany said...

xper, hany suke ape baca, boleh buat panduan hihihi sdg mencari jugak...sama la kaklynnn, sy pun amek 2nd hand jugak

Suliana said...

kak lyn,

sori, su tak de kedit tadi. hehe.. su amik riza, yusuff & partners,
no. 2-2, Jalan 5/4c, Desa melawati, 53100 kl.
no telefon 03-41082212
faks : 03-4108 2215.

dari segi timing dia, boleh tahan la, ok je.cuma biasala keje cam ni mmg kena tnya dan push selalu. ok..

Imaan09 said...

best of luck kak lynn..

NM02 said...

permulaan nak beli umh ni, kena sabar banyak kan... huh... teringat pertama kali beli umh. leceh betul. tapi bila dah dapat kunci... hati riang ria.. mengalahkan nak sambut raya. hehehe

ayu said...

all the best lynn..

satu je pesanan ayu, bila dah buat urusan dgn lawyer ni,mmg kena push diaorg selalu..n tengok juga cara payment diaorg mcm mana..sbb ada sesetengah lawyer accept bayar sikit2 dulu..n jangan bayar banyak2 terus..^_^

PynGees said...

alahai...nsb x baik coz kita duk jauh..klu k.lynn stay melaka dh lama gee suggest my lawyer...mmg recommended la... service tip top...

papepun, moga smuanya ok & k.lynn leh t'senyum puas nanti...

secangkir madu merah said...

alhamdulillah, dapat beli rumah sendiri... cadangan yg baik kerana semakin hari property semakin naik harga, tidak rugi membeli kerana harga akan berlipat ganda di masa akan datang. Bersusah2 dahulu, bersenang kemudian. Semoga Allah permudahkan segala urusan...

lily azliyana @ mama zara said...

congrats yek dh dpt rumah idaman..=)..beli umah area mane..umah dh siap or dlm proses..hope sume urusan berjalan lancar k..

ibuafiqahhuzaifah said...

lyn,

moga dipermudahkan urusan beli rumah nie..ok...

littlehumblelynn said...

hany;

wahh..kita sekapal dik..hany beli area mana?

sue;

tq sue atas info nih :)

imaan09;

doakan yek..


nm02;
tuh ler mmg pengalaman baru..apapun x putus berdoa smg loan lulus !

ayu;

tq,,will take noted!!

gee;

dia x mo amik kes kat KL ke ?huhuhu..

scm;

yea ler mmg harus membeli umah..x rugikan kan??

lily;

area puchong dik..ini yg murah sikit..

irnie;

tq ;)