Pages

17 March, 2011

entry lepas geram :(

geram sgt2!!!!!


Entry lepas geram entry x puas hati

Sapa2 yg x mo baca sila pangkah kat atas
Apa2 ayat yg terTAIP di bawah faktor tuan tanah
Tgh TENSION..tgh rasa nak MAKAN org



Minggu nih minggu review rumah non stop
Minggu aku paksa en papa wat keja secara max
Almaklumler kami masih xde prospect rumah utk dibeli lagik
Sedangkan aku sgt takut duit yang ada utk bayar deposit rumah lebur ke tempat lain
Paling takut ok!!



So kembali kepada cerita review rumah lagik
Rumah pertama yg kami review adalah si kaw seri kembangan LEP
Melalui agen hartanah
Rumah itu ada tenant
Tenant melayu kita

Sgt poyoooooooooo!!


Belum apa2 dia dh bagitau
Rumah itu ada leaking sana-sini
Ada crack situ-sini
Rumah kecik..gitu bagai
Mmg cilakak!!mulut macam longkang..




Bg aku as future buyer
Biarlah aku wat review sendiri dahulu
X perlulah ko nak wat ayat gitu-gini
X perlu nak influence future buyer


Dia kan ada mata..dah bijak pandai nak tgk jenis umah yg dia nak beli

Mula2 mmg nak proceed with that house
Tp kata en papa kita g review umah lain sikit
Sbb built up rumah tuh dlm 1200kps shj wpun 4b 3bthroom


So x nak wat keja terburu2
Review 2nd house
Rumah ni agak besar sikit built up 2k+
Mmg dream houselah kiranya
Tp kawasan agak jauh sikit
Tp x menjadi masalah sbb dihubungkan dgn highway MEX
So mmg kira ok


Rumah ni ada tenant jugak
Bak kata agen-owner umah dh paksa dia move out
Sbb owner x mau renew tenancy agreement dgn dia
Sbb mmg owner nak jual aje rumah tuh
Jenuhler agen nk dptkan waktu yg sesuai


Malam x boleh
Siang boleh tp hanya 9am-915am..
Oklah..kita consider..dah umah tuh dia duduk kan

Ini mulut lagi macam hampeh!!
Belum apa2...
Dah cakap umah banyak anai2..
Leaking sana-sinun
Cracking itu & ini


Hello…cakap je lah ko takut kalo aku beli umah tuh
Ko kena blah cepat2 kan..!!


Perangai org melayu yg paling aku menyampah
Busuk hati!!Tak sedar diri
Wth!!



As review the house was x bad
Mmg ada kurang sedikit
Mmg adatlah beli umah 2nd hand
Mmg nak taknak kalo kita nak duduk selesa
Kenalah kuar modal lah sikit utk fixing apa yg patut




So mengikut gerak-hati
Aku & en papa will proceed with that house
Smg kali nih mmg tertakluk rezeki kami..


Moga2..


So cik puan –anakdaratua—sila alert ok!!
Cepat2 carik rumah lain


Apapun semoga dipermudahkan segala urusan aku hdknya


Amin……….


**abaikan orang tgh sakit hati nih..blog tempat lepas geram aku !!








7 comments:

Suliana said...

sabor kak.. proses mencari rumah mmg mcm tu, kita rasa dah terbaik, alih2 ada je cacat cela sana sini.. kena redha juga ..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eliss pun tengah cr umah idaman.dah dapat hr tu, siap bg 7K booking,sekali dia berjanji dengan 2 orang yg lain jugak danamik jugak deposit 7K.geramnya tuhan jer tauuu..last2 let go jer rumah tu kat 2 orang tadi :( frust memang frust.skang nak cr umah baru pulak !

gadisBunga said...

hmm...mmg mencabar bab beli rumah ni...

rumah saya ada penyewa jugak yang nampak gaya macam takmau pindah keluar kalau tak dipaksa. dia duduk situ dari zaman bujang sampai dah beranak 2 tau! grrr~

Aku said...

ambik masa, belek puas-puas biar puas hati. sebab rumah adalah 2nd big investment... after wife... *peace* hahaha

PynGees said...

salam k.lynnn..

xpe kak...mmg ada kalanya kita dilanda emosi yg kita sndri x nk smpi to that extend... tp kerenah org2 yg lain yg buat kita naik hangin... wlu pun gee rasa gee nie kira dlm kategori penyabar sket...tp klu x kena gaya mau t'bakar jugak hati nih!..dh la kita susah payah, ada lagi yg nk menambahkan susah tu..hati mana yg leh sabar kn?...

xpe..gee doakan moga2 kali ni ada rezeki akak anak branak... & x perlu lg nk pening2 pusing2 cari rumah... mmg betul kata akak, bila kita beli rmh 2nd hand bnyk benda yg kita kena consider... gee pn beli rumah ats tgn org..alhamdulillah, proses going smoothly...tp kluar duit gak utk repair itu..ini.. nama pn rumah yg dh pernah diduduki...paham2 aje la.. utk tu kita kena la get ready & hanya kita yg tau sejauh mana kemampuan kita to settle all those thing right? yg penting now kami sgt happy tinggal di rumah sndri... GOOD LUCK K.LYNN!

kak Erna said...

lyyn..se,moga tiada halangan lagi lepas ni..dan berjaya dapatkan rumah sendiri..

mzhany said...

kaklynn, yg lep tu kat mana kak? lep brape? hurmmm mcm2 la kan dorg ni...mcm2 ckp nya...