Pages

02 March, 2011

pendaftaran tahun 1-kemasukan 2013

mesti ramai yg x tahu kan
aku pun baru tahu hari ni

dan malam nih paksa en papa wat pendaftaran utk sessi persekolahan 2013
utk kak ain yang akan masuk tahun 1 nanti
aku x tahu negeri lain tp yang pasti Jabatan Pelajaran Selangor
mmg mewajibkan pendaftaran secara online


mungkin leh jengok sini

selepas mendaftar kena print siap2
dan sediakan dokumen berkaitan

-surat beranak
-kad pengenalan ibu/bapa
-salinan bil utiliti
-sijil nikah ibu bapa

pergi bawa ke sekolah yang kita daftarkan utk pengesahan
dan bawa sekali sampul surat bersetem dan beralamat sendiri
utk urusan pendaftaran kemasukan tahun 1

kalo kita nak wat pertukaran sekolah-amendment is allowed until 3x if im not mistaken :)

apapun cepat2 mendaftar kwn2

biar kita wat cepat2 demi pendidikan anak2 ok


taraaa...dah siap pun!!

sekarang sumer online
esok2 ntah2 anak2 kita belajar dr dlm bilik aje gamaknya
online kan............!!!


zaman serba mudah...tp susah jugak kalo kita x up to date..nak x nak kena sama2 bersaing belajar benda2 baru spy x ketinggalan jauh!!


6 comments:

zailamohamad said...

zaila tahu yang bila anak dah masuk 5 tahun memang kn p daftar sekolah tapi tak tahu pula kena buat online sekarang ni..

herm, right now tengah berbelah bagi ni..nak daftarkan Haziq sekolah kebangsaan biasa ke sekolah private..tapi takpe kan kalo kita daftar dulu sebagai chop tempat anak kita dulu kan?? hehehe

by the way, thanks for the info!!

PynGees said...

wah...dh besar anak dara k.lynn tu ye...dh nk masuk standard 1 dh... pejam celik2...kang si auni lak nk masuk school...bestnya..

ibuafiqahhuzaifah said...

TQ for info..

kena amik tahu jgk wpun anak blum nak masuk standard 1..
suma online skrg..dasyat!

gadisBunga said...

ni kalau mak ayah yg tak berapa celik IT ni, meraban juga nak buat kan?

littlehumblelynn said...

zaila

ok..no hal..suka nak sharing info nih :)

gee;

tuh ler besar dah..

irnie;

harus amik tahu..lambat-laun kena buat jugak!!

gb;

tuh ler terfikir gak kalo yg dok hulu banat..x tau guna internet.susah jugak kan!!

Arezee said...

aku baru tahu 2-3 minggu yg lepas.. sbb kain rentang kat depan sekolah Hafiz & Syirah... anyway thanks 4 d info...