Pages

29 March, 2011

alahai tuan rumah.....

bila menyebut ttg tuan rumah rasa sesak dada pun  yea jugak
kalo dulu tuan rumah serabut dgn penyewa
skrg sudah terbalik..

tuan rumah aku nih
kalo sebut nama--anak somebody ok!!
so x payah reveal. kat cn..kang kena saman

cakap x pernah kecik2..cakap berdegar2
bak kata org ayat memanjang x leh blah

baru nih inform yang ktorg xnak renew tenancy agreement
nak move out this coming JUNE 2011
dia argue "bukan ke contract 2 tahun?"
wth!!
mana ada org wat tenancy agreement continuous 2 tahun..mesti 1+1 year..if applicable
ke x baca agreement cik kak !!

when we talking about deposit rumah yang bukan sikit rm2k+
kalo org lain mungkin sikit..bagi aku sgt banyak ok!!
dgn harapan 3 bln terakhir nih
kitorg x payahlah bayar sewa..just debit aje dr deposit yg kitorg bayar
she refused ok!!

dia cakap..just pay off like usual
she will repay back after we move out
tapi pompuan nih cannot be trusted!!

last time masa we all nak move in
nak fixed in grill..berchinta weeii!
at last grill yang maintenance fix -in kitorg yang bayarkan duitnya
mmg jenis xleh nak percaya sgt

aku sengaja propose utk suh owner nih potong aje duit deposit umah tuh
utk sewa 3 bulan nih.
sbbnya aku tahu dia ni bukannya berduit nak refund duit deposit tuh pun

mmglah ada tenancy agreement
tp takkan pasal 2k+ lebih nak turun naik court pulak

bak kata en papa..kita ikutkan aje
we have enough fund to pay off lump sum utk 3 bulan sewa

in case abis june we move out
dia still refuse utk pay off the deposit 2k+
kita hold ajelah kunci rumah dia

owner nih dlm cerdik ada jugak bodo blur dia nih
kunci rumah utama & pendua
2 set ada kat aku..

kwang..kwang..kwang..

apapun tggu & lihat aje..
apa kesudahannya


agak2 stress kita wat gini ok!!

8 comments:

Daddy Ziyyad said...

Tengok tenancy agreement.

Kalau ada tertulis 'kena sewa 2 tahun, minimum', she's right.

Tapi kalau takde tulis, u can argue. Tu aja. Dan tenancy agreement tu dulu mati setem tak?

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mcm tu plak ye. alamak. tak perasn lak tenancy agreement kami camno..huhu kene cek balik ni
yg pasti kami ade mati stem bagai!

mzhany said...

uishhh bahaya gak kak, buatnya dia xmahu refund sosah tuh...ishhh itupun nak berkira, +- sama je kan...

PynGees said...

alahai...mcm2 dugaan utk k.lynn kan... tp setidak2nya apa yg k.lynn hadapi blh dijadikan panduan & peringatan pd kengkawan...InsyaAllah kak...klu akak di pihak yg benar, Allah aka permudahkan...

littlehumblelynn said...

dr daddy;

harus ler ada..mmg dah make sure masa dpt tenancy tuh ada mati setem siap2..bab itu saya mmg sgt2 fussy!!

rose;

harus check tuh!!

hany;

1st time hadap owner mengelabah macam nih..mmg eekk lebih..anak dato' lah katakan!!tp haram x berduit..cakap aje lebih..

gee;

yea lah gee..ikutkan geram aje..apalah salahnya dia kontra aje duit deposit yg kitorg bayar..saje..mmg x berduit..atau berlagak ada duit tp sbnrnya xde apa pun!!

So Shy Lady said...

haha...akak ttunggu2 sambungan episod strusnya

;D

salam knal

Jiey^Mien said...

haihhh.. camni punya org pun ada ke????

yang, kang dibuatnya dia tuka kunci satu umah camne even kita ada master and duplicate key?

Anonymous said...

pr backlink seo copywriter backlink service page rank backlinks