Pages

13 September, 2011

UPSR tahun 1990


sblm aku merepek
good luck to all UPSR candidates 2011
sure mak-ayah yg paling susah hati kan
macam zaman mak-ayah kita dulu

bila teringatkan zaman aku amik UPSR dulu
sgt menarik rasanya
harus jugak aku bebel kat sini

thn 1990 aku tukar sekolah baru
x tahu kenapa masa zaman sekolah rendah..punyalah banyak sekolah pindah- randah aku ni
thn 6 tuh ler aku kenal cinta monyet
tp nak kata cinta monyet pun x kena jugak
sbb aku beria in touch dgn ex tuh sampai abis SPM..masuk uni..ciss...
sgtler membuang masa dahulu :(

so back to citer UPSR
aku rasa aku antara calon paling mengada2 manja

mana ada calon UPSR
mak dia tggu kat kantin 3 hari berturut2 tau
hanya "aku " shj ok

giler kagum
giler bongkak time tuh

sumer org ingat mak kita "cikgu" ok

sebenarnya masa zaman UPSR tuh
kata mak aku ada sakit masa tuh
so as precaution mak aku jadi tukang teman that time

kalo diingat2kan
sgt terharu teringatkan pengorbanan mak

sob..sob..

rasanya nanti kak ain exam UPSR ( kalo ada lagi ler masa tuh)
harus jugak aku turunkan tradisi ini
biar bagi motivasi kat anak ..yea x ?

semalam aku MC penat sgt balik dr Kuantan
so relax2 sahaja sama kanak2
golek2 makan2
membasuh baju..melipat kain baju 2 bakul
menyapu rumah..menyapu laman
w/pun penat tp puas hati tgk rumah kemas..bersih..

hujung minggu ni akan ke Kuantan lagik nampaknya
xde maknanya nak g open house..
kenduri kendara..nak sambut besday sama famili pun xdelah nampaknya
kawan2 nak dtg rumah..kindly make reservation during week-day shj ok
makan aje apa yg ada
yang penting silaturrahim kan!!
sbb tuan rumah mmg xde setiap weekend


update MIL
peritoneal dialysis dah completed cycle 20 bags
tgh tggu result darah
kalo sumernya ok- khamis nih akan masuk OT utk wat pembedahan memasukkan skru/plat pada tulang pehanya

smg sumernya selamat
smg sumernya dipermudahkan

amin..



rindu nak masuk exam hall mcm dulu2..

4 comments:

Daddy Ziyyad said...

hahaha..sama lah kita..ambik UPSR tahun 1990...Ingat lagi tak Ujian Pengesanan?

ayu said...

wahhh..mak teman ambik exam u..heeheee..


btw, moga mil cepat sembuh ye..

littlehumblelynn said...

drdaddy

dulu ingat lagik..ujian pengesanan ni siap mak htr tuisyen lagik..muahhaha...ujian iq kan namanya ?

ayu

wah..jgn jeles tau!!

Imaan09 said...

saya amik UPSR 1996..mak x temankan laa..tp mak bg duit extra..suh beli breakfast y berat2 supaya cukup sihat utk menduduki peperiksaan..huhuu

sian MIL akak..smoga smua berjalan lancar.. letihnya asek travel kan..tp xpa..