Pages

21 September, 2011

just in case if you asking ?

Alhamdulilah
paed dah dischargekan ain
tp as usual kena tggu pihak insuran reply dulu
ini selalunya amik masa lama
pernah aku tggu smp 5jam smp dah nk roboh billing tawakal aku kerjakan dulu
sabar je lah

so esok kena pg keja
x kuasa nk dgr boss membebel
x hadap nk dgr boss perli itu ini
sgt bosan hadap boss yg x faham
bhw sakit itu bukan kita yg mintak

aku ada terima few ym ttg isu ank aku sakit
ank aku yg kerap jth sakit
actually yg selalu sakit tuh si kecik - auni bukan ain
sedikit sentap ok!!!!

sakit nih kalo dia nk dtg
x pyh berjemput
kalo nk kena tuh - mmg kena jugak
aku redhalah,ini bhgn aku
bhgn korang,kita tak tahu kan.

as person aku xde diuji sgt ttg isu kewangan
alhamdulilah,blm lg kami ank beranak x mkn
tp mungkin Allah nk uji dgn isu kesihatan
so aku redha ajelah bertunggu tangga di hospital nih
kalo x sbb aku,papa sakit tentulah anak2 yg jth sakit
dan baru2 nih mak mertua jth sakit
dugaan demi dugaan
Allah nk tgk sejauh mana kesabaran kita
sejauh mana kta sggp terima shj.

Aku tau org yg bertanya mgkn sbb dia concern
tp dah cara bertanya mcm nk condemn aku
this is sound stupid ok:'(

bg aku,doaler lebih baik dr bertanya soalan yg bkn2
jgn ditanya m/mana penyakit tuh dtg
amik vaksin itu ke tak?

Vaksin utk ain completed on time
sumer amik.yg govt,yg private sumer amik
tp dah bukan kerja kita atau not proven enough those vaksin mmg 100% proven utk kawal penyakit itu ini
itu dh nk lawan kuasa Allah
vaksin tuh mengurangkan kebarangkalian shj terkena penyakit itu-ini tp bukan 100% guaranteed ok!!

mungkin sbb ain was x breastfeeding tp kenapa slps 5 thn?
She is very healthy girl ,active ,my cutie pie ever
compared to auni,she's easier to taken care
jrg jth sakit.


Sdh2ler utk mereka yg judging itu & ini
ingatlah,ini masa aku
masa korang
korang x kan jangka :-[
jgn berkata,bertanya tanpa memikir dulu
the impact is bigger than u can imagine
and sorry utk sesiapa yg bertanya
mmg aku bahan kaw2

org dah ler susah hati
ko bhn suka hati
so sila tanggung akibatnya :-(

Maaf mmg aku emo
blog nih mmg tpt meluah rasa
tpt berkongsi sedu sedan tuannya
plg setia disisi aku


Published with Blogger-droid v1.7.4

6 comments:

azam said...

berehat dan semoga cepat sihat

ayu said...

pedulikan kata2 org ye..moga cepat sembuh

PynGees said...

sabar la kak lyn...
diluar kudrat kita utk
buat org lain paham situasi
yg dihadapi...
xde orang yg minta sakit tp
kita cuma hambaNya yang sering
diuji...InsyaAllah, Allah takkan
menguji diluar batas kemampuan k.lyn...

it's very2 hard to stop others from judging & mumbling... andai satu hari diri sndri diuji, mgkn baru mrk tahu situasi sbnrnya...

bnyk2 b'sabar, t8 care!

Suliana said...

sabar ye kak lynn.. mulut org, mmg tak blh ditutup..

mzhany said...

sabar ye kaklynn, semoga semua okay ameen...

Imaan09 said...

pedulikan mereka.. !