Pages

30 March, 2012

stress FREE di hari JUMAAT :))

joget, jangan x joget !



saje x nak stresskan diri sendiri
keja macam aku nih
hujung2 bulan hari paling STRESS
semoga KPI berganjak sikit

moga2

esok-lusa mau membongkang kat rumah
mau cuci icebox
mau sental bilik air smp 3
mau sental dapor
mau kemas bilik tidoq
mau top up barang basah
mau beli stok barang rumah

macam2 mau buat

dan macam larat sgt !!


doakan yek..kot ada org nak tolong buat sekali

happy weekend peeps !

29 March, 2012

sukses akhirnya !!



gara2 tergodek blog LEA  semalam
tergatal tangan mengodek airasia website sekali

akhirnya impian menjadi kenyataan
manage to book return ticket to Kuching
utk 6 orang sekali harung

x sangkut kat waiting room
sumer smooth!!

SUKER!!SUKER!!SUKER!!

meskipun lambat lagi nak travelnya
semalam dah wat azam nak simpan duit
kali nih bawak mak berjalan2

azam punya banyak
tp yg plg susah nak dilaksanakan
adalah skip LUNCH
boleh ke?

dan mengelakkan aktiviti mengganti kasut setiap hujung bulan...
x tahu kenapa kena beli kasut tiap2 bulan
giler psycho
masalahnya tiap kali membeli
dok beli sandal jenis patern sama jugak

doakan yek!!

27 March, 2012

misi EKSPLOITASI kanak2 :))

misi lipat kain masing2 




bukan eksploitasi
tapi lebih kepada training kanak2 untuk bantu mak-ayah
sekarang tgh train pelan2
ajar lipat baju
aktiviti bersama mama ni tetiap hari
utk baju2 ain / auni yang kecik2
pandai jugak kak ain lipat
wpun x sekemas mana
still acceptable :))
she just 6y/o kan ?


misi kutip daun kering 




weekend  tgk berlonggok daun kering jatuh di laman
lohkong x sedap badan
anak2 jadi mangsa
mula2 beria bagi plastik sorang satu
at last aku jugak yang terbongkok2 kutip
kaut masuk plastik hitam sampai 5 plastik hitam
sampai buat keja2 cleaning depan longkang rumah
takut tersumbat !




mmg kena wat keja nih tetiap hujung minggu
berpeluh satu badan dibuatnya
if not mmg xkan bersenam suka2
sambil membersih rumah sambil bersenam
kan pakej tuh !!


sikit hari akan belajar macammana nak servis air-cond rumah pulak
ntah berapa lama x bercuci
org pompuan kena belajar jugak
jgn harap suami yang buat
ini namanya survival kits


^__^

tersampuk !



menatang ni  suka buat aku gelak sorang2
sila abaikan kalo ternampak aku gelak sorang2 dlm tren
ini sumer salah dia!!

mmg stress free mengadap benda alah nih
sila download
TOM CAT :))


23 March, 2012

ACHLUOPHOBIA :(



aku nih mmg ada fobia yang amat sgt
dan aku yakin ramai jugak ada fobia masing2

shameless admit
aku paling takut pada suasana/keadaan yang gelap-gelita
sbb itu aku mmg tido terang-benderang
huhuhuhu!!!

semalam elok tgh mandi nak bersiap2
elok plak ada short- circuit
ini sumer pasal water-heater yang problem tuh

aku terjerit2 sampai anak2 terbangun
fobia aku ni..
boleh smp aku rasa macam nak sesak nafas
since lohkong dah tau sejak kawin lagik
kelam-kabut dia dtg bawak handphone yang ada torchlight tuh

mmg aku sgt takut 
takut yang bukan dibuat-buat

korang ada fobia jugak ?

nih aku godek dlm google jenis2 fobia
macam2 jenis
pelik2 pun ada..

sila tgk sini 

21 March, 2012

putus selera :(

putus selera
nak makan pagi ni
selalunya mmg aku akan amik masa 10minit
utk g makan di La Cucur KL Sentral utk makan pg
mmg sedap nasi lemak daun pisang kat situ
sekali teh + kuih rega rm5

kejadian pagi ni
ada seorang lelaki tua mungkin lingkungan 60thn lebih
beratur & mintak pada cashier apa yang dia mahu
cashier yang xde adab nih
boleh sound pakcik tuh

"itu ada sudip, tolak depan ni..amik sendiri apa pakcik nak "

boleh jelas suaranya yang lantang sound pakcik tuh pg2 ni

when we talking about KL Sentral
sumer boleh bayang kan?

bukan sumer dtg dr KL
mungkin dtg dr utara
naik keretapi bagai

of course dia pun x tahu yang tempat itu adalah restoran self service
dan apalah salahnya amikkan makanan yang pakcik tuh mintak
dan cakap baik2
bukan susah sgt pun


aku sentap weeiii!!
teringat kalo orang buat macam ni pada arwah ayah aku
pada mak aku


picca: google
tetiba nasi lemak
itu tak sesedap selalu
tawar,sambal x sekick sebelum ini
malah teh tariknya manis meleting bagai


ini mmg kesan EMO
mmg aku EMO

dan sampai skrg aku terbayang2 betapa terpisat2nya pakcik itu
nak amik makanannya smbl sumer orang memerhatikannya

this is really touching :(

utk cashier tuh
suatu hari nanti awak akan TUA
mana tau Allah nak balas jugak apa yang awak buat pada pakcik tuh
sekarang tuhan bayar CASH !!

dan utk peringatan semua
CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT :))

20 March, 2012

LITTLE CHEF & SEEFOOD with both angle :))

Khamis lepas
aku amik 1/2 day
mmg totally utk spend masa dgn anak2
g Alamanda, Putrajaya
utk tgk movie seeFOOD

1st time attempts dgn kanak2
membuas bagai nak rak
apapun the movie was x bad either
menarik & unexpected is m'sian product

mmg recommended
the image was totally smooth running
gambar cantik , cumer rasanya jalan cite agak meleret sikit
apapun still thumbs up for this outcome




figurine cake 

muka si kanak2 dlm wayang :)





smpt jugak si Ain main little chef
dkt boulevard Alamanda
rasanya macam ada fiesta baking kat tgh2 tuh

aku bayar RM10 utk aktiviti ni
x kisahlah as long as dia happy
beria menghias cheese tart bagi mama dia ni
x tau whether still running @ not kat Alamanda
mmg menarik utk org yang keen to bake
ada banyak buku resepi on sales
mixer / baker pelbagai jenama on sales jugak
mould & segala perkakas mak nenek pun ada

ada jugak offer utk baking course
agak menarik jugak
sbb jarang jupe event macam ni tpt lain

ada jugak kek yang dah siap gubah
utk tayangan pd setiap booth
masa ni kena pegang tangan kanak2 yek
mereka ni tak paham  bahasa "do not touch " tuh
kita kena pegang kuat2
if not naya pecah berderai kek cantik2 tuh iyer

apapun such a great outing
budak2 happy
mama-papa pun happy jugak
sbnrnya mama-papa yang over excited g tgk movie
almaklumler dah berapa thn x g tgk wayang kan !!

rasanya kena jadikan salah satu aktiviti wajib setiap bulan
g bawak kanak2 tgk wayang
cuma nak kena tgk citer apa on air nanti
nama nak pg berdua dgn hubby
rasanya mungkin tidak kot!!

rasanya hidup x sempurna tanpa anak2

^_^



* sempat pg makan kat The Garden , restorannya cantik bangat.tp as usual makan aje ingat, nak bergambar x ingat..nanti kita wat review bile ada masa ke sana balik..

19 March, 2012

ini soal HATI :))

picca: google :)


weekend mmg totally  spend masa kat kg shj
terpacul isu ini
berkenaan dgn relative jugak ni- aku namakan relative A
yang dah bertunang dgn orang jauh
dan mungkin akan nikah tahun ni cuti sekolah bulan 6

elok2 tup2 dok plan itu- ini
ada seorang relative lain -aku namakan relative B

wat usul x masuk akal

mintak diputuskan shj tali pertunangan itu
dgn alasan tunangnya itu tidak bekerja
gitu- gini....dsbg
beliau bagi pulak  usul calon perempuan yang lain berjawatan guru pada relative A yang bakal menikah ni

kesian relative A yang nak menikah ni
serba x kena, serba x terkata
bertunang dekat setahun
elok nak buat majlis  dok dipersimpangan dilema gini

bagi aku - isu bakal isteri keja @ tak
bukan jadi isu kat sini
bukannya isteri yang akan bagi nafkah
itu bukan keja dia  cari duit @ nak tolong tampung belanja rumah
atau nak tolong cover hutang piutang bakal suami
ke ada orang kawin mmg stok carik isteri utk tolong bayar hutang ke ?

mmg isu menaikkan darah aku
aku pun dgn mulut xde insurannya
terus sound pada Relative A
"ko jangan dgr cakap Relative B tuh"

penat2 aku pg smp jauh sana
meminang/bertunang bagai
biar buat sampai jadi

next time nak bertunang, nak berkawin
buat guideline awal2
nak orang lagu mana
jangan half way baru nak terfikir dia x keja
dia dok jauh..dia itu..dia ini...

kata CINTA kan
harusler semua benda bukan jadi SOAL dah!!

percayalah, rezeki orang mendirikan masjid
rezeki itu ditangan Allah dik :)

Back to normal routine :'(

Jgn kata cikgu sekolah,bdk sekolah
time cuti sekolah adalah masa bergumbira
utk aku jgk

sbb x kelam kbt nk bgn pg
sbbnya x riuh nk menyiap ank pg sekolah
cuma masa ct sekolah mmg kena memasak utk lunch
tp still boleh buat sbb x terkejar2

bila mula sek balik
xde masa nk memasak
kelam-kabut pg2
kena kuar awal if not x tau kul berapa leh smp
for sure bila start sek blk
jln jammed like hell!

Jumaat lps blk kg
xde motip saje suker2
aku x kisah sgt as long as x myusahkan aku
jln smooth jer x mcm cuti pon
mujurler!

byk lg nk membebel
tp x best kan membebel xde gmbr
gmbr sumer kena amik dr Fb
disbbkn blogger droid problem dr tab aku nih
so nk attached picca mmg problemler

tggu2 yerk
mari penyakit membebel
mmg x jupe titik-noktah dah nanti

ok jupe lgk.


Sent from Samsung tablet

14 March, 2012

lepas GERAM !!

im need spa treat :))



kadang-kadang memang kena lepas geram jugak
baru rasa release tension

semalam balik keja
sudahlah lambat
sampai rumah lambat
hujan pulak tuh
badan lesu , tgh senggugut x hingat

malas nak masak dinner
ingat nak tapau makan kat kedai aje
boleh pulak auni mengamuk x bagi aku turun keta
aku plak x leh nak trn keta nak kelek auni tgh hujan2 tuh
dahler kawan tuh batuk, flu bagai
suh lohkong pg
lohkong pulak xmo pg - alasan pakai kain pelikat aje
bila suh pg kedai beli barang- elok plak pg nya..
xde lak  complaint pun pasal kain pelikat tuh
sgt alasan disitu !!

menyakitkan hati sbb balik tgh sakit itu-ini
kena mengadap dapor & memasak lagik
hanya boleh makan kul 930pm

masak campak2
malas nak melayan anak2
makan cepat2 naik atas mandi
lepak dlm bilik hadap novel
hempas pintu-kunci pintu
puas hati !!

anak menangis, anak melalak
biar lohkong hadap
aku dah x kuasa
sakit badan x sama dgn sakit hati
sakit badan , makan ponstan boleh baik
sakit hati- ubatnya hanya masa shj

sekali-sekala biar anak2 kecut perut tgk mama diorang mengamuk
sekali-sekala biar lohkong tau
wife dia pun ada angin jugak !

mujur x melarat smp pagi
walaupun aku mengamuk jugak dgn si ain
yang  merengek2 tak sudah2
mmg stress bila sampai masa PERIOD ini
mood ke laut  !

dont mess with me today
im totally not in good mood

+____+

13 March, 2012

kesal + sebal :(





my soul :)


definisi selamat bagi aku
terutamanya yang melibatkan anak2 aku
dan ini mmg jadi guideline asas aku sejak ada anak


RUMAH


-jangan main benda2 tajam
-jangan main di kawasan dapor terutamanya
-jangan main dalam bilik air- takut jatuh licin
-jangan main di kawasan yang aku x nampak
-jangan main tangga/jangan main panjat2
-jangan main suis elektrik
-nak main depan laman-make sure pagar berkunci




surely suara aku bergegar satu rumah bila tgk anak2 buat perangai maha pelik gini


PUBLIC AREA


-jangan mimpi nak biar anak jalan merata sorang2 -kena pegang tangan mama/papa- pegang baju mama kalo mama tgh dukung adik
-jangan harap nak pg tgk satu tempat lain tanpa mama-papa
-nak main playground pun-mama akan join sekali naik buai/tggu bawah slide-jangan mimpi nak pg main dgn anak jiran sendiri2 tanpa aku  @ pengawasan orang2 tua
-pegi kedai/pasaraya- aku akan pastikan anak akan sentiasa dkt dgn aku/ dok dlm troli @ stroller.( biar org pelik tgk mama sewel terjerit2 as long as anak aku behave )
-anak nak pg rumah jiran pun aku tak percaya...kena tgk jugak sampai ke tidak ?
-jangan sesekali tggl anak2 dlm kereta walau sekejap-never-never-never




aku tahu mungkin ada few things nampak over protected
tapi pedulikan orang kata apa
inikan anak aku..aku yang susah payah mengandungkan dia,
besarkan dia sampai cerdik macam skrg
biarkan dia menangis skrg
as long as aku x menangis nanti


never jeopardise your kids safety
we never know what will happen
we never know the strangers out there
samada mereka betul2 baik @ tidak


pendek kata its a good things
utk belajar tidak percaya pada sesiapa pun even anak kita


zaman sekarang takkan sama dgn zaman aku membesar dahulu
dahulu- mak-ayah aku x kisah lepaskan aku main bebas
x payah bertunggu tangga pun kalo tgk aku main kat playground
dulu xde lagi jenis manusia yang xde hati perut macam skrg
yang buat nyawa manusia macam nyawa nyamuk
suka2 bunuh..suka2 hati je buat macam2


maaf entry sedikit emo*
terkesan dgn berita kematian adik di johor tuh
kehilangan selama 12 hari dan diakhiri dgn penemuan mayat rentung




ya Allah
manusia makin kejam dan makin hilang nilai kemanusiaan
smg Allah memberi seberat2 balasan atas kekejaman dia pada arwah itu
this is very sad story
dan menjadi iktibar utk aku & mungkin jugak ibubapa yang lain




al fatihah utk arwah
serta takziah utk keluarga mangsa terutama ibu & ayahnya
tempat arwah sudah pasti disana nanti
syurga jaminannya..




kita..wallahhuallam!!





12 March, 2012

Gadget again..haiiiyaaaa :(



sila fengsan
x sampai seminggu
dia bantai beli gadget lain pulak
mmg penyakit pelik betul !

alasan :- kat sekolah x cukup projector
x mo berebut..blablablabla..
bab buat alasan..mmg x leh kalah punya !

jangan lepas ni
sebut nak beli mesin fotostat letak kat rumah sudah
alasan klise jugak kot!!

kalo duit banyak sgt
bagi mama shopping simpan
ada jugak  faedahnya

ini beli ntah macam2 benda
lohkong ni ada satu perangai pelik
namanya gadget freak
sometimes pakainya jarang2 sekali
tapi nak jugak beli
nak jugak ada

alih2 simpan jadi tukun
tak pun jual balik thru mudah.my

semalam bantai layan Adnan Sempit 2
nun buat layar guna langsir hall
x dapek nak menolong lah weeiii!!

pas ni..jangan pelik kalo aku wat tayangan amal depan rumah
buat fund-raising bagai
kita bantai tgk DVD depan laman sama jiran tetangga
kot kawan2  nak join leh jugak

mode : mama stress !!


-harus jugak mama pun kena ada kegilaan membeli , x payah pikir esok-lusa..kita beli apa saje..bila xde duit mintak dia pulak pikir mana nak cekau yek..skrg lantakkan aje..dah xde ..pandailah dok diam2 kat rumah..

grggrgrrrr...sabor jelah!!

its not a real ME :))



giler pelik x ?






rakan2 yang tagged dlm FB
mesti terkejut beruk tgk gambar aku
hahahhaha..

kalo sesiapa yang mmg kenal aku
they will notice betapa aku mmg jarang sgt2  on heavy make up
mujur g keja pakai bedak jugak
if not mmg macam hantu bonceng agaknya

since kena attend dinner glam2 kat KL Convention Centre
nak tak nak kena jugak bersiap
kang ada rupa mak limah pulak

but seriously after goes through the make up session dgn adik aku
sampai meleleh2 airmata aku
mmg pernah dgr quote ni
"beauty is pain"
ada hati adik aku nak paksa pakai bulu mata palsu
aku cakap dgn adik aku
"rentikan dik..nanti jatuh..susah pulak.."
hahahahha

tapi aku rasa im not keen to this
im prefer my simply myself
yang tak perlu berbedak tebal seinci
bermekap macam nak luruh kening
aiyokhhh!!

today im back with my true myself
no heavy make up
no heals
no blink2 here & there
with my normal attire
with my normal tudung wearing

its good to be yourself
no fake ...and still confident to be yourself!

trust me..smlm..balik2 aje
serabut aku nak cabut tudung
belum lagik bab nak basuh make up tebal2 gitu
rasanya 3x aku mengadap toilet nak cuci bersih2
mmg hillarious jugak!

sekali-sekala bolehlah nak melaram
wpun anak2 kata cantik
suami kata cantik

tapi rasanya prefer utk jadi diri sendiri semula
the simply ME :))

this is ME as usual :)

the less is MORE kan!!

09 March, 2012

MIFI ROUTER- HUAWEI



say welcome to another gadget collection of my lohkong
sinced baru beli Ipad2 wifi shj
sbbkan harganya yang lebih murah dr 3g set
so kitorang beli yang wifi set shj

mula2 pening jugak
sbb terpaksa on tabby as router
so lohkong boleh join internet jugak

after few browse around
kitorang decided beli MIFI router ni
sbg modem internet
dlm benda alah nih boleh masukkan sim card broadband
so sbg device wifi lah kiranya
alhamdulillah..menjadik jugak!!

utk korang yg  ada ipad/tab wifi shj
mungkin boleh guna option ni
benda alah nih pun kecil sgt
comel jerk..

rega RM185
beli kat Summit USJ
as usual godek dlm mudah.my

selamat berWIFI
jangan risau..still boleh protect with password in case nak kelek g public pon
cool kan??

* sampai bila kegilaan gadget lohkong akan berakhir..wallahhuallam !!

Aura JUMAAT :-D

Aura pg jumaat takkan sama dgn hari2 lain
mood sgt fresh
energetic lain mcm
bcoz what jumaat adalah hr kerja plg sgkt
hari yg penuh plan itu & ini

bila g lunch hr jumaat pun
selalu luar biasa
kalo hr biasa mengadap nasik campur
bila dtg hr jumaat
mulalah gatal tekak nk mkn pizza,mc d
mujur jumaat hanya sehari dlm seminggu

hari jumaat penghulu hari kata Rasul
banyakkan sedekah
hari lain pun diharuskan jgk
tp lebih istimewa hari ini

banyak sunat hari jumaat
mandi,potong kuku
yg kecil tp still count

buat @ tak?
Terpulang masing2
ini bukan suka2 wat ayat
ini sunnah Rasul kan?

Pagi nih bangun tanpa mata yg begitu berat
sdgkn bantai tido lewat melayan kanak2
tp itulah bezanya jumaat & hari lain buat aku

smg hari ini lebih baik dr smlm
doa spt biasa
smg x menghadapi kesulitan dlm pekerjaan
smg anak2 ok sepanjang peninggalan mama
smg Allah memberkati segala perbuatan
dan memberi rezeki yg halal & berkat hdknya

amin :-D

*otw to off dlm erl :-D

Sent from Samsung tablet

08 March, 2012

on my way :-|

pic: google

Entry ditekan2 guna tab

otw ke opis

naik ERL dr pjy - sentral

mood msh mgantok

elok plak hujan seharian kan?

Dgr citer kl banjir!

Wallahhuaallam

bermula dgn mood yg amat malas

smg x berakhir dgn keja yg x berkualiti

berdoa pjg subuh td

smg Allah mempermudahkan

setiap pekerjaan & x melayan sgt kerenah boss yg bkn2

rezeki mmg ada dimana2

tp buat masa ini

ia masih punca pendapatan rasmi

yg x rasmi - x yah citerlah kan!

Kata mak,jaga periuk nasi kita

jgn jump sana

jgn jump sini

payah nk kumpul reta

ada betulnya jugak?

Yg ptg kerja utk kelangsungan hdp

bukan nk kumpul reta menggunung

cukuplah makan-pakai

keperluan ank2, simpanan kala kecemasan

simpan duit.nk buat haji

byr hutang piutang yg ada

kena ada nawaitu jgk

smg Allah permudahkan

amin

Published with Blogger-droid v2.0.4

07 March, 2012

mood berehat :-D

Sakit gigi

itu jgk rahmat Allah swt

sakit,diberi cuti sakit

dan alhamdulillah sedang berehat

sambil golek2 dgn dua buah hati aku nih


jom pg Pullman lohkong

tgk view cantik2

kat sana anak2 sure berlarik x ckp tanah


nape cuti seharik jer?


Ttp kena bersyukur!


Published with Blogger-droid v2.0.4

06 March, 2012

Mencari ruang dlm kesempitan waktu :-X

Kesuntukan masa
kekangan kerja bwh dasar kuku besi
dasar pecah & perintah pun leh tolerate rasanya

yg mewajibkan staff stayback 3h seminggu
nk claim OT byk pulak songeh
itu & ini

dgn kedudukan tpt duduk yg sgt x strategik
mengadap boss x yg x tahu senyum
atau boss yg suka cari simple mistake utk jd big issue
mmg cukup STRESS wei!

smg Stress kat tpt keja
x terbawak smp ke umah
kesian dgn ank2
they need their mommy
utk melayan 1001 cerita
melayan adu-domba sang anak

aku msh berhutang waktu utk ajar k.ain phonics
ya Allah
permudahkanlah utkku
lapangkanlah waktuku
kurniakan aku kekuatan & kesihatan tbh bdn

alhamdullillah
dpt lohkong yg sgt memahami
Allah itu maha adilkan?


Sent from Samsung tablet

05 March, 2012

REDHA ITU PASRAH :-D

Result P3 will be out for today
wpun minggu lepas ramai yg tersengih pjg
ada jugak yg ternganga2

aku plak mgkn akn tahu resultnya hr nih
as usual no high hopes
with progress thn lps yg mcm hampeh
dgn aneka EL/NPL
so mmg mcm tahu sajer resultnya

cuma doa aku
x mau dgr boss merepek pasal low performance
as he fully awared masalah aku spjg thn lps

kdg2 yes we need encouragement
tp biar at the bright side
jgn pukul membuta tuli

utk kwn2 yg dpt good rating
congrats!
Tp jgn wat muka bongkak boleh?

As a person
sedikit-sebanyak terasa jugak
itu normal .kalo yg x terasa itu yg x normal

kembali pd soal rezeki
aku percaya Allah ada perancangan baik utk diri kita
dan perancangan kita takkan sebaik perancangan ALLAH SWT
mungkin ini masa utk improve mana yg patut
ini.masa utk better change
ataupun ini masa utk job hunting yg lain
who knows?

Kalo dh tiap2 thn muka itu jgk yg dapat bad rater
dipandang sebelah mata
sdgkn selama ni keja bagai nk rak
cuma nasib x berapa nk baik

apapun ini penilaian manusia
we dont know whether its truly fair
its there any bias taken place?
Or crony has better graded?

Its still beyond my power
nk menelah & menilai hati manusia

as myself prepare for long lecture
and be strong to me!

Lynn,
the winner will never quit
the quitter will.never win

Sent from Samsung tablet

04 March, 2012

Rest & Relax time ;-)

Bosan thp gaban
bila weekend pun melepek kat rumah
ajak g jln
lohkong kata ain x sihat
sudahnya hadap tab smp muntah
hadap tv sampai mabuk

smp dah x tau nk wat menda
siap masak lunch kul 10am
pas tuh memerap dlm bilik smbl cuci mata
tgk biz blog org lain
ikut hati mati-ikut rasa binasa

tgk2 jer,jgn gatal2 isi order form
kang ada yg mkn bubur smp hujung bulan
nafsu x berapa nk baik nih
x pernahnya aim yg murah2
mesti nk beli benda mhl2
huhuhuhu ;-)

belum lg dok godek online gaps,zara.asos
mahu fengsan 7-8x
lagi2 Gaps online selalu ada clearance sales
siap free shipping worldwide
x ke mencari nahas tuh!

apapun seronok gk cuci mata
dok tekan2 tab dr atas katil
ank2 x kacau mama sbb ralit lyn youtube tgk citer upin
lohkong sibuk menanda kertas soalan

rasa nk tulis kat kertas tampal dpn bilik

MAMA IS HAVING HER REST TIME
PLEASE STAY AWAY

MAKAN&MINUM SILA LAYAN DIRI
SUMER DAH MASAK,TINGGAL SUAP SHJ

PEACE YO!!!!

Hahahaha :-D

Sent from Samsung tablet

03 March, 2012

LOKASI POKOK DAUN SEMAMBU - PUTRAJAYA


jenuh kuis2 dahan paling rendah !!


Sabtu lepas aku & lohkong
mencari daun semambu
yang dipercayai baik utk mengubati demam campak
dibuat mandi, dibuat pupur
utk elakkan miangnya

rupanya bak kata adik aku
belambak pokok nih tepi jalan di Putrajaya
masa ni kitorang gi amik di Presint 9
depan Apartment fasa 7
tapi pokoknya agak tinggi
jenuh jugak nak amik

apapun dapat jugak seplastik saiz sedang
kot sapa2 dok area Putrajaya
yang mencari daun semambu
bolehler ke sana
even kat Taman Pertanian Presint 16 pun banyak aku tgk

selamat memanjat !!


02 March, 2012

Gara2 tak bawak stroller :))

korang selalu ?

FOLLOW UP APPOINTMENT UTK SI AUNI



saya yang x tau dok diam seminit..grrr!!






Smlm pg check up si auni
under paed dr florence
elok plak si auni tgh batuk2


so paed kata sumer ok
since tonsil dah kurang bgkak
cuma kena monitor batuk dia



balik smlm smpt merayap nun ke IOI MALL
beli baju ank2
ini wajib tiap2 bln
ank makin membesar,bj dh naik lusuh dok pakai berulang kali
beli yg murah2 aje kat jusco
buat pki basahan



hr ni aku mula keja bwh boss lain
aku dpt tau rabu lps
keja dgn sapa2 pun sama jugak still stress




cuma mkn kurang rasa nk hdp blog,internet lgk
xper,akn BW pelan2




apapun smg Allah mempermudahkan segala pekerjaan
insyaallah :-D


Sent from Samsung tablet