Pages

12 March, 2012

its not a real ME :))



giler pelik x ?






rakan2 yang tagged dlm FB
mesti terkejut beruk tgk gambar aku
hahahhaha..

kalo sesiapa yang mmg kenal aku
they will notice betapa aku mmg jarang sgt2  on heavy make up
mujur g keja pakai bedak jugak
if not mmg macam hantu bonceng agaknya

since kena attend dinner glam2 kat KL Convention Centre
nak tak nak kena jugak bersiap
kang ada rupa mak limah pulak

but seriously after goes through the make up session dgn adik aku
sampai meleleh2 airmata aku
mmg pernah dgr quote ni
"beauty is pain"
ada hati adik aku nak paksa pakai bulu mata palsu
aku cakap dgn adik aku
"rentikan dik..nanti jatuh..susah pulak.."
hahahahha

tapi aku rasa im not keen to this
im prefer my simply myself
yang tak perlu berbedak tebal seinci
bermekap macam nak luruh kening
aiyokhhh!!

today im back with my true myself
no heavy make up
no heals
no blink2 here & there
with my normal attire
with my normal tudung wearing

its good to be yourself
no fake ...and still confident to be yourself!

trust me..smlm..balik2 aje
serabut aku nak cabut tudung
belum lagik bab nak basuh make up tebal2 gitu
rasanya 3x aku mengadap toilet nak cuci bersih2
mmg hillarious jugak!

sekali-sekala bolehlah nak melaram
wpun anak2 kata cantik
suami kata cantik

tapi rasanya prefer utk jadi diri sendiri semula
the simply ME :))

this is ME as usual :)

the less is MORE kan!!

10 comments:

indahhouse said...

Salam kak,
Memang glam, kak Lyyn. Mungkin sesuai dengan majlisnya. Wah.. masa tu barulah terserlah Pesona yang terpendam, kan? hehe...

Imaan09 said...

Betull..make up ni perlu usaha dan masa sebenarnya..skali skala xsalah.. Hari2?klu mampu pun ok..tp sy pun cm kak lynn,simple2 sudah laa..

ayu said...

seriussss cantik giler..hehe

btw, betul la lynn..ayu dulu pun giler make up gak, tapi bila dah lama2 ni, macam malas je...simple lagi best..hehe

zailamohamad said...

gambar first macam nak kahwin:)

aku pon sama, tak suka make up sangat, one of the reason aku tak reti make up bagai..hahaha

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

make-up simple pun ok .. just tmbh aksesori jer .. less is better ;-)

littlehumblelynn said...

Indah,

setahun sekali pun x tentu nk bgaya gini.mmg bukan.k.lin mcm nih.kalo dh x biasa,serba x kena jdnya.huhuhi

littlehumblelynn said...

Lea,

bukan shj usaha,tp masa.k.lin jenis xde masa & xnak usaha.hahahaha!

littlehumblelynn said...

Ayu,

cantik?make up yg ctk,tuannya x ctk.huhuhu

simple is better kot!

littlehumblelynn said...

Zaila,

nanti aku godek gmbr kawin aku.aku rasa masa kawinlah make up plg seksa.tobat!!!!

littlehumblelynn said...

Nurul,

yealah.takut plak make up beria2 hari2.x kuasa nk hadap cermin.huhuhu