Pages

21 March, 2012

putus selera :(

putus selera
nak makan pagi ni
selalunya mmg aku akan amik masa 10minit
utk g makan di La Cucur KL Sentral utk makan pg
mmg sedap nasi lemak daun pisang kat situ
sekali teh + kuih rega rm5

kejadian pagi ni
ada seorang lelaki tua mungkin lingkungan 60thn lebih
beratur & mintak pada cashier apa yang dia mahu
cashier yang xde adab nih
boleh sound pakcik tuh

"itu ada sudip, tolak depan ni..amik sendiri apa pakcik nak "

boleh jelas suaranya yang lantang sound pakcik tuh pg2 ni

when we talking about KL Sentral
sumer boleh bayang kan?

bukan sumer dtg dr KL
mungkin dtg dr utara
naik keretapi bagai

of course dia pun x tahu yang tempat itu adalah restoran self service
dan apalah salahnya amikkan makanan yang pakcik tuh mintak
dan cakap baik2
bukan susah sgt pun


aku sentap weeiii!!
teringat kalo orang buat macam ni pada arwah ayah aku
pada mak aku


picca: google
tetiba nasi lemak
itu tak sesedap selalu
tawar,sambal x sekick sebelum ini
malah teh tariknya manis meleting bagai


ini mmg kesan EMO
mmg aku EMO

dan sampai skrg aku terbayang2 betapa terpisat2nya pakcik itu
nak amik makanannya smbl sumer orang memerhatikannya

this is really touching :(

utk cashier tuh
suatu hari nanti awak akan TUA
mana tau Allah nak balas jugak apa yang awak buat pada pakcik tuh
sekarang tuhan bayar CASH !!

dan utk peringatan semua
CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT :))

8 comments:

Imaan09 said...

tak baiknyaa cashier tu..sy pernah g pasar mlm nk beli durian..dr jauh dengar penjual durian maki hamun sorg bangla ni y tersadung kt wayar lampu smpi mati lampu..gelap malam, mana perasan wayar2 lampu beselirat..kut ya pun, xyah laa maki hamun smpi 1 pasar malam dengar..pastu trus xjadi beli durian dia..!!

mummY daniSha said...

sgt x patut..nampak sgt cashier tu memang x hormat org lebbey tua..haissshhh...dunia zaman skang..mcm2....

Ibu n Abah said...

Mmg kureng diajar kasher tu...
Patut u rasa tak sedap nak makan sbb kiter punya ayah atau datok...
Seandai ayah atau datok kita diperlakukan begitu....

kucingorengemok said...

ni boleh buat entri berkumpulan dengan post saya semalam- subtopik "sentap dengan waiter" hehe

bukan semua waiter la tapi kan, lagi ramai waiter yang baik²... sorang dua buat hal, spoil mood sepanjang hari

Anonymous said...

orang yang tak ada ihsan pada orang tua, hatinya dah keras. sangat biadab. kalau saya memang kansel tak datang lagi tempat tu dan saya akan tolong ambilkan buat pakcik. awak tak sound kat cashier tu?

Lily@MamaZaraZareef said...

sedih dan kesian bagi pihak pakcik tuh..terbayang2 klu mak saya yg kena mcm tuh..=((

zailamohamad said...

aku pon sedih kalau terbayang ayah aku diperlakukan lagutu..

apalah anak2 muda sekarang, mak bapak tak bagi asuhan yang secukupnya..sepatutnya orang tua dihormat bukannya diherdik2..moga anak2 kita tidak akan tergolong dalam golongan macam tu

zafirah said...

Kalau saya, saya sound je cashier tu kuat-kuat..biar padan muka dia.
pas tu buat aduan kat manager dia.

orang kurang ajar, mmg kena ajar cukup2..
*tumpang emo.