Pages

20 March, 2012

LITTLE CHEF & SEEFOOD with both angle :))

Khamis lepas
aku amik 1/2 day
mmg totally utk spend masa dgn anak2
g Alamanda, Putrajaya
utk tgk movie seeFOOD

1st time attempts dgn kanak2
membuas bagai nak rak
apapun the movie was x bad either
menarik & unexpected is m'sian product

mmg recommended
the image was totally smooth running
gambar cantik , cumer rasanya jalan cite agak meleret sikit
apapun still thumbs up for this outcome




figurine cake 

muka si kanak2 dlm wayang :)





smpt jugak si Ain main little chef
dkt boulevard Alamanda
rasanya macam ada fiesta baking kat tgh2 tuh

aku bayar RM10 utk aktiviti ni
x kisahlah as long as dia happy
beria menghias cheese tart bagi mama dia ni
x tau whether still running @ not kat Alamanda
mmg menarik utk org yang keen to bake
ada banyak buku resepi on sales
mixer / baker pelbagai jenama on sales jugak
mould & segala perkakas mak nenek pun ada

ada jugak offer utk baking course
agak menarik jugak
sbb jarang jupe event macam ni tpt lain

ada jugak kek yang dah siap gubah
utk tayangan pd setiap booth
masa ni kena pegang tangan kanak2 yek
mereka ni tak paham  bahasa "do not touch " tuh
kita kena pegang kuat2
if not naya pecah berderai kek cantik2 tuh iyer

apapun such a great outing
budak2 happy
mama-papa pun happy jugak
sbnrnya mama-papa yang over excited g tgk movie
almaklumler dah berapa thn x g tgk wayang kan !!

rasanya kena jadikan salah satu aktiviti wajib setiap bulan
g bawak kanak2 tgk wayang
cuma nak kena tgk citer apa on air nanti
nama nak pg berdua dgn hubby
rasanya mungkin tidak kot!!

rasanya hidup x sempurna tanpa anak2

^_^



* sempat pg makan kat The Garden , restorannya cantik bangat.tp as usual makan aje ingat, nak bergambar x ingat..nanti kita wat review bile ada masa ke sana balik..

6 comments:

azam said...

:) nice....

memang hidup tak sempurna tanpa anak².....

azam said...

:) nice....

memang hidup tak sempurna tanpa anak².....

ibuafiqahhuzaifah said...

salam,

nnti bulan 6/7 citer madagascar 3 n ice age 4 nak kuar..
rasanya time ni bleh bawak anak2 tgk wayang..hehe..

fyi,
yg baking2 kat boulevard alamanda tu dah abis 18hb ari tuh dah..
mmg nice pun,tp ntah bila masa nak mem'baking' sbb tu tgk2 je la.hehe

Daddy Ziyyad said...

laaa..Seefood tu movie malaysian made ke? saya tak tahu pulak..last sunday mmg saya ke wayang..tgk John Carter...

gadisBunga said...

DZ tak tau seefood to malaysian made??? o em jiii! heheheh~

*

the garden tuh saya pegi sekali aje. tu pun order air je. malam pulak tu. tak dapek nak bergambar sakan~

Imaan09 said...

alamanda ada the garden??
bestnya aktiviti kak ain..ruhil klu g,kerjanya nk nek kuda carousel smpi tamau turun..huuuuu..