Pages

23 March, 2012

ACHLUOPHOBIA :(



aku nih mmg ada fobia yang amat sgt
dan aku yakin ramai jugak ada fobia masing2

shameless admit
aku paling takut pada suasana/keadaan yang gelap-gelita
sbb itu aku mmg tido terang-benderang
huhuhuhu!!!

semalam elok tgh mandi nak bersiap2
elok plak ada short- circuit
ini sumer pasal water-heater yang problem tuh

aku terjerit2 sampai anak2 terbangun
fobia aku ni..
boleh smp aku rasa macam nak sesak nafas
since lohkong dah tau sejak kawin lagik
kelam-kabut dia dtg bawak handphone yang ada torchlight tuh

mmg aku sgt takut 
takut yang bukan dibuat-buat

korang ada fobia jugak ?

nih aku godek dlm google jenis2 fobia
macam2 jenis
pelik2 pun ada..

sila tgk sini 

7 comments:

Imaan09 said...

stakat ni xdiscover lagi sy betul2 fobia apa.. napa water heater kak?ati2..short circuit ok lg, jgn leak letrik lak..

zailamohamad said...

aku ni penakut gelap juga tapi tidur malam buka lampu tidur jelah..selalu kalo time husben outstation mesti akan ada kejadian black out kat rumah..

haritu pukul 6 pg takde letrik..kenalah beranikan diri turun bawah cari lilin segala..nak tak nak kena kuat semangat juga..huhuhu

indahhouse said...
This comment has been removed by the author.
indahhouse said...

salam kak Lyyn,
Pelik istilah tu. tapi memang ada.
Kesian kak Lyyn. Mesti terkejut betul.
Saya pun.. susah nak tido kalau gulap gulita. Yg nyata, lampu bilik air musti bukak. Kalu saya tido lewat, musti nak bukak lampu bilik, sebab hubby senang tido, tinggal saya terkebil-kebil, hehehe.. Saling memahami.. takpe la kan? :D
tapi ada sedara pernah perli saya, katanya saya dan hubby sifatnya lain, mesti tidak sepakat atau selalu 'berantam'. Cedeh... Padahal kami saling bertolak ansur, dah nama suami isteri.. :)

Yang nyata, lampu suluh, dan lilin mesti berada di tempat yg senang nak capai. :D

Daddy Ziyyad said...

Saya fobia kalau tak dapat beli tiket murah kat AA. ~haha

gadisBunga said...

hmmm...saya fobia ape eh? aha!

saya fobia dgn air. takat celup2 kaki tu ok, tapi jgn suruh rendam abis. pernah la tapi kat tempat yg cetek aje.

eh, boleh panggil fobia ke macam tu?

*

tapi saya ada satu fobia yg palingggg obvious. fobia kat laki. kalau ada yg nak kenal atau ajak jumpa saya akan kelam kabut, berpeluh, sesak nafas.

oh no.

ayu said...

Ayu fobia apa ye...mmm...nak kena selidik diri lg ni