Pages

27 May, 2011

random mumbling :-)

aku dah memulakan cuti panjang 
sepatutnya bermula isnin ini
tp melihatkan auni batuk teruk sejak 2 minggu lepas
smp kedengaran wheezing 2-3 malam nih
bekalan ubat pun dah habis
jadi aku amik cuti kecemasan utk bawak auni jupe paed

seriously we will expected to move in to the new house next 31-5
skrg nih tgh mendapatkan few helper utk help me to packing
nak mengharapkan aku..
aku mmg teramat penat skrg nih
so aku amik keputusan utk hire orang tolong mengemas
keja mencari org-en papa yg uruskan

esok..will heading to wedding blogger MS BYZURA
insyallah kalo xde aral melintang
hari ahad adalah hari mengemas sedunia
mungkin akan singgah ke rumah baru utk help en papa fit in railing,lampu
kata en papa--ikutkan hati semua benda dia nak buat sendiri
sbg isteri yang menurut kata
ikutkan aje..bg moral support
-kalo x siap nanti baru leh membebel bagai nak rak-

doakan aku x jatuh sakit
auni cepat2 sembuh
supaya urusan pindah-randah ni cepat2 siap & x memeningkan kepala aku hdknya

tgk si mata bulat ni...dalam sakit pun x tau dok diam!!



anyone free minggu depan
kot ler leh tlg angkat kotak
muahahahaa... 


*minggu depan will busy searching for kak ain new kindy & taska for both ain & auni..ini lg pening!!








25 May, 2011

Best NEWS ever :-)

aku copy & paste aje ok :-


KUALA LUMPUR, May 24 (Bernama) -- The government has decided to declare an additional public holiday this year in view of a possible overlap of one of two Aidilfitri public holidays with the National Day public holiday on Aug 31.

Chief Secretary to the Government Tan Sri Mohd Sidek Hassan said today the date of the additional public holiday would be subject to the setting of the Aidilfitri dates by the Conference of Rulers.

If the first day of Aidilfitri fell on Tuesday Aug 30 and the second day coincided with National Day on Wednesday Aug 31, then Thursday Sept 1 would be declared as the additional public holiday, he said in a statement.

If the first day of Aidilfitri fell on Wednesday Aug 31 and coincided with National Day and the second day fell on Thursday Sept 1, then Friday Sept 2 would be declared as the additional public holiday, he added.


Mohd Sidek said the additional public holiday for peninsular Malaysia and the Federal Territory of Labuan was gazetted under section 8 of the Holidays Act 1951. -- MORE  RAYA-HOLIDAYS 2 (LAST) KUALA LUMPUR


The state governments of Sabah and Sarawak are in the process of gazetting the additional public holiday under section 9 of the Holidays Ordinance of Sabah and section 5 of the Public Holidays Ordinance of Sarawak, respectively," he  said.


Mohd Sidek said it was hoped that the announcement would avoid confusion among the people over those public holidays and facilitate early preparations to celebrate Aidilfitri and National Day.




_ sibuk benar nak mengira cuti raya..cuti posa tahun lepas x habis ganti lagi ..hehehe..

 

when the kids fighting each others!!

i dont know about others
but i came across few things happen between my kids- ain & auni
they like to fighting each others


when kak ain hold the bear
this lil auni will snatched the bear & run away
same goes when auni hold the key chain
kak ain will repay the same things


semua benda nak berebut even got two same things..
haiyaaa!!


both never know how to step back
even mama dah bising sama kak ain


" kak ain kena beralah..auni kecik lagi..cakap pun x pandai sgt "


i know they loved an attention
maybe this kind of things that will getting attention easier
but if this kind of attention " mama will easier getting sakit jantung ok"

really dont know how to cope with this kind of  situation
because this mama usually end up to scolding both of them
end up to "popok" both kids

pity them!!


help!!!!

23 May, 2011

Our 6th year anniversary last 30/4/2011

aku tetap nak mencoretkan sesuatu disini 
sempena ulangtahun perkahwinan aku & suami yang ke 6 tahun
pada tanggal 30hb April yang lepas

tanggal 30 April 2006 -6 tahun yang  lalu 
merupakan tarikh akad nikah aku & suami
utk mereka yang tahu
aku & suami bernikah gantung dahulu
disebabkan en papa harus mengisi posting form
gara2 xnak posting jauh di sabah mahupun sarawak
almaklumlah lulusan pengajian islam- kebanyakannya mmg akan kena posting sebelah sana

so kitorang bernikah pd tanggal itu
dan bersanding pd 21hb Ogos 2006

utk en papa tercinta ;

The Day I Met You
When I met you I found out what true love was,
Still today it amazes me what it reaaly does,
I've always been in love with you even when we were apart,
From the moment I saw you I knew you'd always have my heart,
I knew with all that I am one day I'd be your wife,
And when that day came I had a meaning to my life,
Weve been through so much and it hasn't even been a year,
Our love keeps growing stronger and stronger I think that's pretty clear,
Thank you my husband for loving me and sticking by my side,
When I think of you, my husband, I am filled with so much pride.

Kara Colaiuta

credit to this
thank you Allah- for send him for me all this while
thank you for blessed us with  two adorable daughter
thank you for everything

semoga jodoh kita kekal sampai ke hujung nyawa
mama loves you so much !!


hadiah anniversary dr en papa-pertama seumpamanya--hadiah  jam tangan sejak kenal  9 tahun yang lalu!!



en papa hanya bawak pg makan tomyam aje
itupun dah lewat- kalo x silap last 2/5
ke Tanjong Seafood..

w/pun anniversary trip ke Kuching was cancelled
its still an awesome celebration for us..

loh kong..i lap u so much!!

sedikit EMOSI pagi nih




x pernah2 menangis baca paper
x pernah tetiba nak beli paper Metro selama ni
almaklumler saya kedekut beli paper-saya hadap online shj..huhuhu
pg ni pg2 dah berjurai2 air mata
membaca kisah menyayat hati dlm Harian Metro
berkisar ttg kejadian tanah runtuh di Hulu Langat baru2 ni

sedihnya tuhan aje yang tahu

al- fatihah buat mereka yang terkorban
dan takziah utk semua keluarga mangsa yang terlibat

terbayang betapa azabnya mangsa2 itu bertarung nyawa antara hidup & mati

ini ketentuan mereka
ketentuan kita?

wallahuallambissawab...

22 May, 2011

JJCM- RESTORAN BANGKOK STATION-AMPANG WATERFRONT 2

dah lama rasanya xde entry makan2 kan
sejak dua-menjak tuan tanah giler membebel pasal rumah memanjang

pergi makan di restoran Bangkok station ni jumaat lepas
gara2 balik keja kebulur & teringin nak makan tomyam
paksa en papa pg restoran ni

bagi aku the food was awesome-great taste & value for money
kalo org area Ampang mungkin leh gi try sekali kot
kalo ikut tekak aku..ok jek!!

so layan foto aje ok:-)



love this pic very much...with my lil auni !!

abaikan tuan tanah yg bertambah gemuk ni..anak2 paling suka port depan akuarium ni..

kak ain yang merajuk sbb mama marah dia pukul adik auni...

from left - sup sayur,tomyam campur,kerabu ikan bilis,chestnut chicken & telur dadar -makanan wajib utk si auni ..

clear picca sikit!!

kawan2 yg berdekatan
sila jengah kalo rajin
harga x mahal mana..in case kalo x kena tekak pun x rasa rugi sgt kot

restoran ini betul2 tepi jalan
jalan menghala ke Bukit Belacan
yang pasti ada restoran Ani Sup Utara kat sebaris kedai situ

you never know until you try yourself .

recommended : kerabu ikan bilis &cashew nut chicken

yummy!!!!!!!!!!!

21 May, 2011

Our future BAITI JANNATI :-)

sekadar memenuhi permintaan kawan2 blogger yg mintak nak tgk gambar rumah kami
semoga jangan ada yang menganggap aku riak @ bermegah2 disini
semoga dijauhkan jauh2 sifat riak yg keji ini
nauzubillahimindzalik!!

inilah astana idaman kami yang jenuh aku usahakan dr awal januari tahun nih
rumah ini kami beli atas dasar rezeki sebenarnya
nantilah aku elaborate-sbb ceritanya agak panjang jugak
tunggu yek!!

x besar mana..x kecik mana
sedang2 sahaja..cukuplah aku 4 beranak setakat nih
kalo ada sedara-mara mari jauh pun boleh ler nak tumpang berteduh
if not bersempit-sempitan dirumah mcm skrg nih
apapun syukur banyak2 ke hadrat Allah.


gambar rumah diambil sebelum di cat

future "baiti jannati "

apapun the house still in minor renovation
masih dlm proses mengecat lagik
masih dlm proses utk install kitchen cabinet lagik

aku mmg x wat major reno- seriously x mampulah!!
banyak betul pakai duit pindah rumah kali ni
apapun smg ada rezeki lebih nanti-leh tambah sikit2
nak wat sekaligus..bukan aku ler orgnya
we cant afford for that extravagant cost
nak pasang awning pun pikir 4-5x..mahal sgt2 skrg ni!!

ada few things yang x siap lagik
en papa masih x install railing-kipas & lampu lagik

apapun hopefully dlm seminggu ni
sumer benda dah settle

selagi x settle-mood nak packing pun xde lagik
kalo ikutkan nak aje packing barang sehari-dua sblm pindah je
sbb menyampah tgk umah berserabut ngan kotak2

smg segala urusan Allah permudahkan hdknya
smg segala kekusutan cepat2 terlerai hdknya
smg sumernya berjalan spt yang aku harap2kan..

moga-moga..
amin!!!

20 May, 2011

Auni Irdina milestone at 21 months

haiiiiiiii........ ler mama
selalu lupakan nak update milestone auni

dah lewat 3 hari pun

berat auni yg terbaru : 10.5kg--dah turun 0.5kg..gara2 membuas ke main skrg nih!!

gigi : baru perasan ada 12 batang gigi..jenuh nak merasa gigi dia..memanjang nak gigit aje!!

wording : fav word sekarang nih  nanak= tak nak
                                                 bebird= burung
                                                 asue= mak su
                                                 ayong=pak long 

the things yang aku betul2 notice skrg nih
auni sgt B.U.A.S ok

dia leh selamba panjat meja makan-almari baju-almari buku
panjat tangga jangan citerlah..hobi dia tuh!!

kalo bergaduh ngan kakak-suka sgt tarik rambut panjang kak ain..jenuh nak meleraikan 2 beradik ni
auni is fighter--janganler sapa2 nak buat dia..mmg dia pukul habis2..aduhai anak!!

risau lak aku..kot dia cubit anak org kat taska tuh..
kepantangan dia kalo kak ain start menjerit2..x pasal2 dia g tarik rambut kakak..mmg pantang sgt2!!

apapun aku harap bila auni makin besar
dia makin berakal
xdelah dia wat style wrestler gitu lagik!!

the new things i has discovered recently
she has an allergy to nut

so kena lebih berhati2 nak offer apa2 makanan pd si kecik sorang nih
if not mama yg lebih merana tgk anak sakit2

si cheeky buah hati mama-pengarang jantung papa-kawan bergaduh kak ain!!


doa yang x putus2
smg Auni x jatuh sakit lagik macam dulu
dan terus membesar bagai johan..jangan notti2 sgt2

x sabar nak tggu bulan 8-auni will turn 2 yrs old..

hurray!!

Birthday celebration for most important person in my life :-)

as usual aku sentiasa lambat bab mengupdate bagai..
sbbnya cukup menyampah nak upload gambar dr kamera cikai aku tuh
apapun still nak tepek dlm blog wat kenangan hari tua
buat bacaan kak ain nanti!!

abaikan tuan tanah yang malas nak menaip
sila layan gambar ok!!

this bouquet of flowers-hadiah dr kak ain,auni & papa sempena hari ibu!!

kek ini seberat 1 1/2kg khas utk ain bawak ke taskanya


ini pulak request khas dr kak ain-dia bawak kek nih makan di TADIKA PASTI

sempat menemankan kak ain potong kek sama kawan2 di PASTI

just to see her smile..its enough for  me !!

dan kek ini pulak dibeli sempena makan2 kecik di rumah..kak ain berkongsi tarikh lahir dgn ibunda tercinta

cutting cake time..tp kak ain menangis time nih..x mo potong kek..so sepupu-sepapat yang tumpang memotong!!

yang diraikan-ibunda tercinta..Hjh Ainee Mat

kak ain,opah & mak longnya !!
 
its only a lil celebration
besday mak- kak ain & sambutan hari ibu sekali
all in the same day last 8th May
 
sekadar menjemput adik-beradik shj
itupun dah penuh rumah kecik aku
maklumler adik-beradik ramai
 
apapun its good to get together with the whole family
 
utk mak- selamat hari lahir yang ke 62 ..smg mak sihat & dipanjangkan umur hdknya
 
utk ain- selamat hari lahir yang ke 5-jangan notti2,dgr cakap mama & papa..dan jadi budak baik yek!!
 
 
 
 

19 May, 2011

in order for us to turning House into H.O.M.E.S- Part 2

masih berkisar ttg tajuk diatas
jangan ada yang muntah darah


ada few things dalam checklist yang dah siap aku assigned


BUILT IN KITCHEN CABINET


aku jupe 1 syarikat bumiputera
bertempat di Puchong Gateway


hari wesak hr tuh
aku paksa dia dtg ukur & wat quotation terus
dia tolong design bagai
bawak contoh material yang kitorang nak


aku bagitau apa kehendak aku
en papa bagitau apa yg dia mahu
most of the idea cilok dr IKEA
huhuhu!!


kalo kira sapa fussy--en papa lagi fussy ok
macam2 dia mintak
tp bg aku as long as reasonable request at reasonable price
so kira ok jek!!


aku punya request hanya few thing aje kot
selain L shape
aku mahukan warna putih..x tahu kenapa mmg suka warna Putih
so sbb nakkan ilusi dapur yang luas-besar..so amik warna putih-klise kan?
dan aku perlukan satu kabinet panjang  @ tower cabinet
gara2 tersuka dgn salah satu design yang aku browse baru2 nih


tower cabinet -google
 jangan tanya berapa rega
sbb kira mampu ler utk org yg x berapa nak ada macam aku ni
harapnya tahan 10-15 tahun lagik..
dasar kedekut kan!!


en papa pulak suka sgt idea bekas sampah dibawah kabinet
jenuh jugak nak explain pada org kontraktor tuh


rupanya lebih kurang gini :-

rubbish bin -inside lower part of cabinet
apapun kata kontraktor tuh
dia akan try level best to fit in our request
dan siapkan semuanya sebelum we moved in this early june

PAINTING HOUSE

we manage to get indonesian guy to do that with cost us rm550
cat & segala perkakas kitorang yang beli siap2
dia hanya tolong cat luar rumah atas & bawah
pagar batu & pagar besi tuh sekali

so campur-tolak
we manage to save about 1k
kalo ikutkan kitorg nak hire tukang cat lain
reganya rm2000+ sekali dgn kos cat

tp sbb kitorang rasa mcm mahal sgt
kitorg pusing2 kedai hardware area rumah tuh tanya kos cat & berapa tin cat yg diperlukan utk sebuah rumah macam kami

most of hardware area rumah tuh kata
we need only 3tin x 5 liter
kosnya utk cat yang elok sikit about rm100+ per tin
ada jek cat yg lebih murah dlm rm40 per tin
tp kalo boleh mmg nak cari cat yg elok sikit spy tahan bertahun2

so semalam dah bagi sumernya pada indonesian guy tuh
hopefully mmg leh wat keja
dan siap on time

RAILING

baru siap beli railing solid wood-beli kat Jusco Equine
ada few railing yg x siap beli lagik
itupun jenis besi yg biasa tuh
kata en papa nak beli dkt kedai hardware shj
lg senang katanya

ada banyak list lagik yang still pending
pening kepala jadinya
tp this list hanya melibatkan benda2 kecik je

seperti di bawah  :-

  • ready made curtain-tgh mencari kat mana yg tgh offer /ada sales--x de idea lagik
  • sofa-x tahu lagik kat mana nak carik..xde idea lagik.yg pasti mungkin x beli dah jenis L shape lagik..x sesuai ..nak beli leather sofa..harganya mak aaiiii..sebulan gaji weeiii!!confirm kena reject awal2 dr senarai check list tuh!!
  • safety gates - utk tangga..ini wajib ada..dah x larat terjerit2 tgk auni panjat tangga..
  • drain cover- ini x tahu lagik kat mana aku nak cekau..ini antara benda wajib..aku ngeri tgk auni langkah2 longkang...

apapun masih banyak keja lagik yang pending
aku tgh pening..

dan makn pening bila kak ain request dr mamanya
nak g layan NUR KASIH THE MOVIE
siap bagitau nak pg sama mama jek..tak mo bawak en papa
bertuah punya anak!!

ntah celah mana aku nak selit  masa tgk wayang ni
smg dipermudahkan Allah
demi seorang anak...kan!!



mode : serabut lagik!!

16 May, 2011

in order for us to turning House into H.O.M.E.S

mmg sekarang berkejar dgn masa
dalam masa yg sama x berenggang dgn kalkulator

campur-tolak
hanya 2 minggu shj yang tinggal
utk aku bersiap berkemas
utk pindah utk kali ke 5 dan dgn harapan ini yg terakhir sblm pindah ke alam abadi nanti

frankly mmg TAK KEMAS menda pun!!
aku banyak benar halnya sejak dua menjak ni

aku berulang alik dr ampang - rumah yg baru dibeli tuh
dok usung tali pengukur gi mari-gi mari
ukur nak wat railing
ukur dapur nak install kitchen cabinet bodoh2
mengira kipas yg perlu dipasang
mengira lampu yg perlu diinstall

tgh dok nego gitu-gini
dgn person in charge utk wat house painting
luckily kat bahagian dalam  rumah previous owner dah siap painting
cuma bahagian luar nak tak nak mmg kena re-paint semula
kosnya giler babas jugak..
ada yg nak smp dekat 3k...tercekik aku!! gulp!!
nak cat sendiri..x de maknanyalah kan!!

aku nak masuk umah by end of this month
kalo boleh sementara x move in lagik ni
aku nak every single thing renovation job  is done before we move in
aku x nak ler barang dah masuk rumah
rumah x siap apa lagik
so its been uncomfortable to us lebih2 lagik to ain & auni ler

so samada aku suka @ x suka
aku kena make sure everything is done before end of this month

surely will be not major renovation
mak x mampu ok!!!

setakat nak bina built in cabinet  utk dapur
-for sure bukannnya yg mahal2 ..as long as tahan lasak sudah!!
nak install timber flooring di main hall
-gara2 tersuka dgn salah-sebuah rumah yg kitorg pergi..hehehe
nak install built in cupboard dlm master bedroom shj
-ini personal request dr en papa sendiri

itu pun dah wat en papa pening kira bajet
berapa kali rombak
berapa kali fikir daaaa...

yang lain2 will only few little things
macam nak beli pagar utk tangga di bahagian atas & bawah as safety purposes
spy si auni x main turun naik tangga smp mama dia x mengamuk nanti

nak beli langsir siap shj utk main hall
yang langsir utk bilik2 itu--pakai mana yg ada aje..
nak tukar sofa yg berusia 6 tahun itu shj
yang lain2 will decide later..tgk berapa RM yang tinggal

huhuhu!!

wahhhh nak masuk rumah sendiri ni
duit kita mengalir macam air paip kan!!

mode : tekan kalkulator ke 721x

lepas tekan-tekan..


any recommended for installing kitchen cabinet ?
tgh blur lagik....

kot ada yg murah..kindly leave in comment box yek..
tq in advance :)

12 May, 2011

senyum sampai ke telinga :=)

senyum :-)


kadang2 perkara yg betul2 susah pada mulanya
menjadi begitu mudah pada pengakhirannya
betuller kata pepatah

berakit-rakit ke hulu
berenang-renang ke tepian
bersakit-sakit dahulu
bersenang-senang kemudian

teringat seawal tahun hari itu
aku & en papa
jenuh survey rumah utk dibeli
jenuh ke sana-ke sini
x kira siang @ malam
utk mencari prospect property

bila dah jupe prospect
kelam-kelibut mencari bank loan pulak
jenuh window shopping merata bank
dlm masa yg sama berkejar masa dgn masa utk prepare S&P selama 21 hari tuh

bila dah sign S&P
barulah rasa lega sgt2..

dan malam ini
kalo diizinkan ALLAH
aku & suami akan amik kunci rumah dr owner

both parties has agreed that we will move in this end of this month
as tenant first while waiting our loan disburse from the bank

expected disbursement paling lewat penghujung August ni..
harapnya x berlarutan tempohnya
gara2 taknak bayar penalty 8% p.a tuh
mahal weeiiii!!

dgn  usaha & penantian selama ni
sgt berbaloi2 rasanya

ini betul2 pengalaman paling mahal dlm hidup aku rasanya
membeli rumah 2nd hand mmg mencabar betul
takkan sama dgn beli rumah under construction yg prosedur x sesusah beli umah 2nd hand

khidmat nasihat percuma
utk sesiapa yang masih mencari rumah
adviceable beli umah under construction

sgt senang-dan kosnya x semahal membeli  rumah 2nd hand ni
so sila rajin2 belek paper
rajin2 belek iklan perumahan &
tengok bila MAPEX/BPEX akan berlangsung di tempat anda
jangan jadi macam aku ok!!

apapun doakan semuanya berjalan lancar
dan sapa2 yg sudi nak tolong packing barang

you're almost more than welcome
hehehe!!

10 May, 2011

its not that easy :(

maafkan kehilangan tuan tanah ini
tgh sibuk up & down
still tgh cope keja di tempat baru ni

banyak citer nak membebel
terutamanya cerita weekend lepas
besday anakanda terchinta & besday bonda tersayang
dan semestinya mothers day celebration
tp as usual gambar2 x sempat nak transfer lagik

semalam hidup sedikit kelam-kabut
on morning time pg keja macam biasa
tgh melayan keja yg berlambak
pengasuh auni telefon
inform muka & badan auni penuh bengkak2 merah
dan auni mengaru2

sebenarnya dr sabtu lepas dah perasan kulit dia macam swollen..tebal semacam
dia pun nampak x comfortable sgt
aku dh bwk ke GP
GP kata mungkin kind of allergy
so GP bagi ubat allergy,calamine & ubat demam

tp tgk gaya macam x nampak kurang pun
aku lak mmg x leh nak stay jaga dia smlm
berbekalkan ubat bagai aku still htr auni ke taska

so padankan muka aku
sbb kena rushed balik jugak at the end
bawak auni back to previous GP
mintak refer to dermatalogist
seriously mmg blur kat mana aku nak refer dia

sms sana-sinun
at last call APSH- tanya siapa specialist utk skin
APSH bgtau Dato Dr Biduwiah

rushed ke APSH
mak aaaaaaaaaaiii ramainya manusia
rupanya klinik tuh buka 2.30pm
padanler ramai umat
Auni dpt no 24
aku smp ngam2 kul 2.30pm - aku kuar APSH kul 6.30pm

jenuh main kejar2 dgn auni
dia punya notti
anak sapa ntah dia ajak bergusti
en papa lak demam panas semalam
so mmg aku ler yg sorang2 terkontang-kanting dgn si kecik yg x cukup tanah berlarik ni
hilang ayu sang mama yg elok berbaju kurung semalam
dh menjerit ala raksasa gorgon
sbb tgk anak main panjat2 tangga
main tarik2 rambut dgn anak pak arab
alahai anak...

Doktor yang aku jupe semalam
is malay lady doctor
sgt lembut..sgt professional

dia cakap mungkin allergy sahaja
wpun dia kata tgk gaya mcm eczema
tp doktor kata dia prescribe ubat allergy dulu
tgk progress dlm seminggu
in case x ok lagik
kena dtg semula

and as expected mmg allergy pun
lepas makan ubat sekali aje malam td
alhamdulillah nampak ok sgt pg nih
tp still continue makan ubat smp seminggu as per doktor request

so after this no NUTS at all for auni
actually dia hanya makan coklat eclairs yg ada filling HAZELNUTS tuh

so mmg after this kena telek betul2
apa benda nak bg anak makan

ntah genetik siapa yg dia ikut
sbb aku & papa mmg xde alahan macam nih

apapun its not that easy to become mommy ok!!
kena sentiasa sihat-supaya boleh jaga the whole family

en papa demam-lembik selembik2nya
sian2 sgt..

apapun


will be right back!!



* maaf x sempat BW lagik..reply komen pun x sempat..pelan2 kayuh!!

05 May, 2011

Deep Sea Creatures-After Tsunami

antara binatang pelik2 yang terdampar ketika bencana Tsunami
baru2 ni di Jepun

copy & paste dr email
















As everyone knows, the tsunami in Southeast Asia was devastating both in the loss of life and economically to the region.


However now that the clean up is underway in the region, deep sea creatures that live too deep to be studied are being found scattered throughout the wreckage. These creatures were washed up on shore when the waves hit.

We still have not fully discovered the wonders of our earth!!!





* subhanallah !!






03 May, 2011

unexpected shuffle :-)


ini antara berita terbaik di tahun 2011
unexpected shuffle dr department yg serba stress-sakit jiwa-sakit hati
ke department  yang boleh tolerate sikit
yang tak buat aku sakit jantung @ mati mengejut tiba2!!
tp KPI still kena jaga jugak..masih x leh tolerate tang itu!!

alhamdulillah..ini mmg berita yang ditunggu2 sekian lama
aku terima berita baik ni otw ke SIK yang maha jauh itu!!
agaknya hadiah anniversary aku gamaknya..

apapun masih dlm proses utk adaptive
masih dlm proses mengasah skill
semuanya rasa serba x kena pg2 nih

apapun 1001 kesyukuran
kerana dipermudahkan oleh ALLAH

semoga dgn rombakan kecik ini banyak lagik masa aku utk family
setelah selama ini bekerja gaya nak jadi GM pulak

mmg heaven!!

mode : happy!!