Pages

24 May, 2010

keguguran ?

entry nih agak menakutkan buat aku
agak personal
tp aku still nak taip entry nih..
aku x pnh tau b/mana rasanya @ rupanya
keguguran?
sejak jumaat lepas periodku agak pelik
bukan yg biasa tp amat luar biasa
dan menimbulkan keraguan yg amat bg aku
selain normal blood spt selalu
ianya menyakitkan buat aku
aku rasa cramp di perut
(tp bukan contraction)..aku ingatkan sengugut jer
dan normal blood spt selalu itu xde
ianya diiringi dgn ketulan2 darah beku @ apa jua bentuk (yg aku sendiri x pasti)


dan hingga ke hari nih masih berlaku
sepatutnya aku ke gynae
last saturday
stlh mengadu dgn en papa
tp aku lak keja
ahad pulak ada masa merayau tgk pre marathon kat pdg merbok


aku x pasti samada
aku preggy @ tak?
sbb last month period aku dtg jugak


tp pg nih
baru tergerak hati bgtau bonda tercinta
dan si bonda
dgn suara separuh terjerit
"ko mgdg ke??"


aiyokhhhhhhhhhh
mana ada .............
last month lin period gak
mak kata
"kdg2 ada org period tp sbnrnya dia mgdg"

yea ke...??
so ptg nih
aku akan jupe gynae ku
nak tau keadaan sebenarnya
little bit worries
tp still g keja gak
sbbnya end of the month nih
aku x suka nak cuti..nak mc
sbbnya hujung bulan
segala benda mesti on track
bukan bermakna
aku x kisah ttg kesihatan dr aku
kisah jugak.....
tp ntahler
mungkin sbb hari nih
dah x sakit
huhuhuh.................


tapi kan..
tetiba aku rasa agak sedih jugak
kalo betuller aku preggy
kenapa aku x tau
kenapa aku x sedar..
mungkin bukan rezeki ku


wpun onie baru 9 bulan
kalo betul aku preggy
mesti aku jaga baik2
kenapalah aku leka @ lalai sgt!!
tapi aku yakin
"there is always silver lining behind everything happened"
mungkin ALLAH tak izinkan lagi
mungkin sbb onie masih kecik lagi
mungkin sbb ALLAH tau betapa sibuknya aku nih
to cope with 2 growing kids,
dgn kerjaya yg sgt menuntut waktu
dgn kesibukan aku yg x putus2

aku kena fikir +ve jer
wpun aku rasa little bit down

















4 comments:

ayu said...

lynnnnnnn,

cepat la g jumpa doc.. bahaya la awakkkkkkkkkkkkkk..

littlehumblelynn said...

itu ler..hr nih baru kelam-kabut nak g...........huhuh..takut kena d& c..hopefully complete abortion ler...huhuh

ayu said...

update nnt kat sini ye..

suamihanyisterizuki said...

ishh, pegi jumpe doc yer...