Pages

17 May, 2010

Auni 9 Months




my dear boo boo onie
dah 9m today
dan dah almost 2week
onie ku flu
sabtu lepas g tawakal dah
wat neb..amik ubat bagai
tp berjinggut menunggu
dr B kishore si onie
dr pun sengih memanjang
tgk muka aku lagiiiiiiii.........


aduiiiiiii
pening pala
memanjang sakit anak aku
wpun x serius
tp aku ttp risau jugak!!

onie dah leh merangkak
gg haram x tumbuh lg
mulutnya sgt bising..
ntah apa butir bunyi tak ku tau
rasanya macam

taaa..taaa..taaa..
daa..daa..daa..
baaa..baaa..baaa

heheheh..

sgt cute bila dia ngomel gt
dia paling pantang
kalo tgk aku bersiap2
pakai baju elok2
pakai tudung bagai
sure dia tau aku nak jalan kan...........
dan dia mesti mgamuk
suh angkat dia
sbbnya onie mula tau "separation anxiety"


onie dah boleh merangkak
baru nak belajar memanjat
dan baru belajar nak duduk..

onie pantang jupe benda2
habis sumernya dimasukkan dlm mulut
jenuh jugak nak memantaunya
onie masih suka nak bergolek
ligat kemain
jenuh nak mengejarnya

kalo dia buas sgt
aku kurung dia dlm cotnya bumblebee dia
hehehe

dahsyat zalim punya mama kan..

tpaksa kalo that time
aku nak solat..nak mandi..nak makan.
xde sapa nak attend dia
no choice dia akan behavely dlm cotnya..
good girl.............


my dear onie
cepat baik tau flunya
mama sayang onie..........

this poem im dedicated to u my little one
and to kak ain as well.

3 comments:

ayu said...

auni belum tumbuh gigi lagi ye..
mmm, danial plak baru je tumbuh 1 batang kat bawah n 1 lg baru nak keluar..huhu...bising mmg tak ingat la...patut la malam2 berapa kali bangun nak menyusu..rupa2nya gusi gatal..n asyik tak sihat je.. get well soon auni...

littlehumblelynn said...

tq ayu..memanjang sakit jugak si onie..tiap kali berkalih bulan mesti x sht..sabor jer lah!!

ayu said...

hampir sama ngan danial la lynn... huhu..sabor je la ekkk