Pages

21 May, 2010

best kan??

selamat hari jumaat
hari yg paling best dlm banyak2 hari bekerja
pertama-sbb break time awal
keduanya sbb esok hari cuti
ketiga sbb hari nih balik awal

huhuhu

dlm perjalanan ke tpt keja pg td
aku terfikir
alangkah baiknya kalo ada bussiness blog
drpd sesaja aku berblog
kenapa aku x generate blog
sbg pusat utk meraih pendapatan sampingan
selain dr klik kat en nuffnang nih

tp bila terfikir
apa lak yg aku nak offer
  • nak buat cake..cookies
    haram aku x pandai
    dan aku rasa bukan line aku pun
    line aku bab makan & try test aku cukup suker.........
  • nak jual baju brg budak2 branded
    mmg berlambak blog bisnes gini
    menarik jugak kan..
    such as clothes,toys & etc..
    (tp aku lgsg xde idea dimana aku nak dptkan pemborong @ contact person)
    so abaikan opt itu...
  • jual baju.......(aku ada terfikir jugak..tp aku rasa this kind of biz berlambak jugak dlm blogspot
  • jual aksesori(aku x minat..tedious job for me)
  • jual tudung & scarf (ini aku minat..tp as usual mmg aku xde ctc lgsg)
  • jual barang perhiasan rumah(haaa..haaa..same as above x ctc)
  • any idea? (aku blank..)

aku rasa selain minat & modal

utk ada biz yg menarik & profitable

aku kena jugak amik kira target market aku,pemborong mana yg patut aku cari & biz apa yg jarang sgt ada tp sesuai utk kita offer pd market..

dan pengorbanan masa & sbgnya..

v

v

v

v

v

v

v

so abaikan jerlah niat suciku ini...huhu..

mmg bukan biz minded pun..hehehhe

tapi aku seriously sgt takjub

dgn h/wife @ sesapa yg ada biz blog nih

bagi aku diorg nih creative & smart work

to those who has their own biz blog

"all the best of luck guys.."

semoga murah rezeki

to my dearest nofa

terutamanya...

No comments: