Pages

09 November, 2008

Jalan2 sama si ain...


Semalam aku ,hubby & si ain serta adik ipar ku yg dtg dr kg merayau ke area bukit bintang..hubby ku & adik iparku nak merayau ke LOW YAT PLAZA sbb adik ipar nak beli Kamera SLR..aku pun tak familiar apa benda tuh..tp yg pasti kamera yg mampu buat macam2..harganya pun sureler mahal sikit dr kamera biasa..

aku & si ain merayau ke BB PLAZA..lama tak merayau ke situ..bawak si ain pg METROJAYA..Belikan baju gown utk dia sepasang..gituler bila dah ada anak..dok ingat nak melaram utk anak je lah..aku kalo nak shopping..selagi takde special occasion kena attend selagi itulah aku malas nak beli baju...hehehhe..malas nak salin baju pun yea jugak..dgn si ain yg tak reti dok diam..mana sempat nak g fitting room..bwk si ain g makan KFC kat sg wang plaza..macam tak percaya..aku dah ada anak..dulu ituler tpt aku melepak..skrg melepak siap bwk anak lagi..

hr ni pulak..pg2 dlm kul 9am aku sama hubby & si ain merayau nun ke KG BHARU..breakfast kat Nasi Lemak Antarabangsa..lama sgt aku tak makan nasi lemak kat situ..sedapnya!!habis aje bfast...teman hubby ke jalan TAR..kononnya nak beli kain nak buat kemeja..alih2 beli aje yg siap..senang citer!!

merayau lg ke SOGO..ain dok belasah main macam2 kat tpt budak tuh..pening kepala papa dia..aku awal2 dah cabut pg tgk baju..papa dia ler yg mengekor si ain..aku tak laratlah kalo dtg peel si ain yg gila mainan..mati dibuat ain!!gedebuk-gedebak dkt pukul 1pm baru smp umah semula..itupun jenuh aku heret si ain..kalo tak haram dia tak mau balik..

begitulah aku di hari minggu..mmg masa utk family kecilku..selalu aje merayau..jarang lekat kat umah..biar tak shopping pun asalkan kuar umah..aku tak suka terperap aje kat umah..at least dpt jugak tgk what's latest kat shopping mall..tgk sale..makan kat luar..hilang semua stress seminggu..refresh balik utk mula seminggu yg baru pulak..mungkin tip aku ni tak praktikal pd setengah org lain..tp bg aku ini aje cara utk get family together..get stress away//& also to drained up your pocket...hehhehe..mmg ler..tp aku lebih suka cara macam ni...peduli apa org nak cakap..

jupe lg next entry!

No comments: