Pages

25 November, 2008

langkawi best-part 2

2nd day

pg2 dah bangun utk next journey..malangnya cuaca pg tuh tak berapa elok sgt..hujanler..
aku & hubby & ain siap2 mandi dan kuar mencari breakfast..
g makan kat mamak somewhere dpn CASA DEL MAR resort kat pantai cenang tuh..

memandangkan kakak aku & kerabatnya nak g underwater world
aku & family rasa macam malas nak pg
mahal hampeh..
adult RM28 kalo tunjuk MYCARD..kalo tak katanya RM38..kanak2 RM15
sgt mahal bg aku kalo setakat nak tgk ikan berenang
kat AQUARIA KLCC pun bole tgk sumer tuh..


(kat tpt shopping souvenir)

aku & family join mak aku merayap ke MAHSURI MOUSOLEUM(MAKAM MAHSURI)
still hujan..so mmg tak seronokler nak berjalan..
kat situ biasalah
ada tinggalan sejarah mahsuri yg still ada
makam dia..
umah dia..
kat area tu jugak ada org berjualan barang souvenir
aku beli lah baju t-shirt 2 helai..
itu jer yg aku beli
nak beli minyak gamat
tak minat pulak..
mak aku & adik aku yg juara shopping

dlm kul 12 makan kat area situ jugak..
and then papa htr ke resort penginapan mak aku di langkasuka beach resort
sbbnya papa nak pg solat jumaat
so aku & anakku si ain dok lepak situ smp kul 2.30pm

dlm 2.40pm start meronda langkawi semula
pg pekan kuah
shopping lagi!!
biasalah kat situ macam2 ada
duty free zone lg kan..
pinggan-mangkuk branded murah2
minyak wangi takde lah yg murah sgt
kalo nak kira dgn harga pasaran kurang 30-50 rggt jer..
yg betul2 murah coklatlah..
kalo cadbury imported dkt KL aku tgk harganya rm21 kat situ boleh dpt dlm rm8.50
so yg paling byk aku beli ialah coklat..
Ferrero Rocher 30PCS BARU RM24.50
si ain bukan main suka nampak coklat
dia mmg hantu makan coklat..
mak aku & adik aku lgler shopping berbagai..
ntah apa2 yg diorg beli
lantaklah..duit diorg kan..
aku tumpang tgk jer..
tp ikutkan aku ni jenis bukan shopping sgt..
shopping mata jer lah..

abis meronda pekan kuah dkt kul 5pm
merayap pulak ke dataran lang
konon nak pg bergambar
yg paling bestnya
bayar parking keta
rm0.30 sejam
heheheheh..
macam tak percaya jer


(kat dataran lang lah ni)


dok sana smp sunset
jenuh jugakler hubby aku nak tangkap gambar sunset
maklumlah bukan SLR camera
so tak cantik ler..

disebabkan dah penat sgt by 7pm aku dah ajak hubby balik ke hotel
mak aku & adik aku
merayap lagi ke IDAMANSURI
tpt shopping yg paling terkenal kat sana
ada 2-3 benda lagi yg adik aku tak jupe cari lagi..
aku malas nak ikut
pening kepala meronda nih
dgn si ain yg tak berapa nak sihat
bertambah pening aku dibuatnya.

smp hotel mandi2..
bestnya dpt mandi
bdn berlengas semacam
si ain seronok sgt dpt bergolek2 atas katil..
ituler hobi dia menurun aku
bergolek2 atas katil

lepas maghrib papa ajak meronda kat area pantai cenang
makan kat satu restoran seafood
kat situ
makan mee sup kegemaran ain jer..

abis meronda
balik tido
pendek-kata mmg penat hampeh!!
tido sgt nyenyak smp ain mengaruk mintak susu pun mamanya tido mati..
penatlah..

2 comments:

-LaDy rAzOr- said...

mak aih...cian si ain mamanyer x pedulikan....
ain gigit jek nenen mama tu...biar mama menjerit then terbangun dari tido...ekekekeee.......

adilynn said...

penat ler nofa...bapak penat..tau ler berjalan dgn si ain..dia mana reti nak jalan sendiri kena mama jugak yg dukung...hehehe,..andy besar nanti tau ler ko..