Pages

04 November, 2008

keletah si ain!

Hr nih baru ada peluang nak update entry baru..memandangkan sejak 2 hari lepas internet network hampeh!!slow giler...

takde apa yg menarik pun nak aku kongsikan kat sini..

sejak dua menjak nih aku perasan perangai anakku si ain makin suka melekap dgn aku..even nak buat apa2 utk dia pun dia nak ensure mesti mama yg buat..ada satu case nih..dia baru hbs mandi dgn papa dia..abis mandi tuh papa dia amikler towel..lap badan dia..mengamuk dia..dia nangis nak mandi semula..aku & papa dia pun curioused jugak..nak tau apa terjadi rupanya dia nak bdn dia tuh basah semula & nak aku yg lapkan..alahai...mati macam nih!!

2nd case kat tesco..masa tuh dah nak balik ke keretalah..papa si ain yg dukung..aku dok sorong troli..dia mengamuk turun tanah..patah semula kat entry tesco..dan paksa aku pg dukung dr situ...allah...mati gini dibuat si ain..

pendek-kata semuanya dia nak aku yg uruskan..penatnya jgn cakaplah!kekadang tuh aku naik angin jugak..mana nak sabar aku nih..kalo setiap 1 benda tuh nak harap tgn aku yg menyediakan..selagi dia tak tido tuh..selagi tu ler dia nak aku melepek dgn dia..kalo dia dok kat bwh..aku jgn harapler dpt menyandar kat sofa..mesti nak kena dok bwh jugak..pelik jugak perangai si ain nih..aku harap tak berlanjutan lah macam nih..kalo tak kena pikir 6-7 kali nak membesarkan family!

apapun kena byk sabarlah..nak buat m/mana..biarlah dia melepek masa nih..dah besar2 nanti malu pulak dia kalo nak berkepit dgn aku lg..

moral of the story..pampered anak kena ada batasnya..dan jgn lambat2 dpt baby baru..kalo tak jadiler macam kes aku...ain ter"over" manja...

No comments: