Pages

23 November, 2008

langkawi best-part 1


(intenarary-airasia KL-LANGKAWI)

here aku akan start berlipur-lara ttg trip adventure aku ke langkawi ...

hari kelam-kabut aku bermula 20hb tu ler..hubby aku still pg keja pg tuh wpun in da morning tuh aku rush berkemas apa yg patut utk ke KLIA-LCCT...dgn duit tak draw lagi..aku & hubby rushed ke putrajaya sbb nak drop keta kat umah adik aku..half way pulak tertinggal surat beranak si ain..patah semula..tkt tak leh check-in pulak..

smp pjy dkt 10.30am..amik iman adik aku..suruh dia htr smp ke ERL stesen..smp ERL kul 10.46am..beli tiket adult (6.20X 2= 12.40)

smp kat KLIA..dlm kul 11.05am.
beli taxi coupon ke LCCT RM38..mahal siottt...

smp dkt LCCT..(ala2 puduraya..bak kata adik aku...hehehhe..mmg pun..)
check in kat kaunter..check in baggage..dkt timbang tulis 14kg)..alhamdulillah tak kena bayar apa2..legaaa...




amik boarding pass..lepak kat dpn MC-D dgn si ain & hubby.

kul 12.20 masuk flight...heheheh...
nak masuk flight kena check-scan smp 3 kali..
pening kepala..
dgn si ain yg tak berapa nak sihat mmg pening dibuat nya..



flight delay 10minit aje..
tp still arrived kat langkawi by 1.50pm..



smp langkawi..cuaca baik ..
syukur!!
tp aku & family lapornya that time..
tp ada lagi benda yg perlu diutamakan selain mencekik...

aku pg cari keta sewa pulak...sbbnya kena cari hotel plak...
jupelah..
kat dlm LANGKAWI AIRPORT tuh mmg ada kaunter utk sewa keta..utk sewa hotel
bagi aku sgt informative & sgt membantulah...
aku amik keta yg murah2 aje..
dpt WIRA MANUAL 3HARI = RM 120..Murah kan...





dpt jer keta mulalah aku berkelana dgn hubby & si ain..
merayau memusing 1 langkawi..
nak lepak sama tpt dgn mak kat langkasuka beach resort penuh pulak..
nak pg tok senik resort tp rasa macam jauh sgt kat ulu melaka..
so pusing2 kat pantai chenang...pantai kok..tg rhu..memusing ke pekan kuah..
alih2 pusing semula ke pantai cenang..
kitorg check-in hotel ala2 istana disneyland kat dpn UNDERWATER WORLD LANGKAWI
nama hotel ni HOTEL LANDCONS..

boleh link ke www.landconshotel.com

bg aku sgt murah..berpatutan..quite happening sbb area situ mmg banyak resort..
byk tpt makan..byk tpt shopping..
dgn harga rm 100 semalam utk Triple Deluxe room..
bolehlah tahan..
ada heater..ada aircon..room-service..
rated ***..bg aku ler..



(hotel kami ler nih..)


smp hotel dlm kul 5.45pm jugak..
dkt 3 jam jugak aku & hubby melelong cari hotel..
punyalah penat..
mandi..golek2 atas katil dgn si ain..
ain tak sihat sgt...demam..kesian anak aku..
tak mau makan..
asyik muntah aje..
haruuuu...




malam tuh pg makan dgn kerabat kakak aku somewhere dkt dgn hotel aku
nama restoran tuh..
restoran pesona seafood...
sgtler mempersona..
bapak mahal!!
bayangkan tak smp 12 org dewasa..
kanak2 dlm 10 org..
makan yg biasa2 jer..
harga nya RM400..tak lebih tak kurang..
mmg hampeh...
tp yg bestnya abg ipar along yg bayarkan..
heheheh..

next entry..ok...

1 comment:

Anonymous said...

memang best dgr citer tu,x sbr nak tggu part2,3,4,5,6....
www.muaddibtoday.blogspot.com