Pages

15 November, 2008

Sayang mak...

semalam terpaksa ikut abg aku ke PUBLIIC BANK nun kat jalan kg attap bertemankan anakku si ain & mak aku sekali..

bukan apa abg aku nak reschedule car payment dia..memandangkan yg jadi guarantornya aku so aku dikehendaki dtg sign new agreement utk abg aku ler..

and then ikut abg aku & mak ke putrajaya umah adik aku..
lama tak jupe si amar yg cute tuh..anak adik aku yg berusia 7 bulan..bdn dia bukan main semangat lagi..geram aje menengoknya...chubby betul!!

ntah kenapa aku terongin benar nak makan nasi lemak yg mak aku masak...

punyalah excited mak aku masakkan siap pg kedai jalan kaki tgh ujan..dia kata "ko nih mengandung ke,teringin sgt nih""

heheheh...
manalah aku tau..
sejak period aku swing tph hari lgsg aku dah tak reti nak kira bila pulak next period tp kalo ikut 28 days cycle aku dah lewat 2 hari...ntah ada rezeki ntah tidak..umur aku makin banyak..tak tau!kalo ada alhamdulillah..

so smbg citer nasi lemak tadi..
mak aku mmg pakar masak nasi lemak tersedap di dunia..
aku mmg sgt suka makan..
malah ia merupakan speciality mak aku..
kami adik-beradik mmg gila makan nasi lemak..

dah siap mak masak aku ler org no wahid yg senduk dlm pinggan..
makan tak tgk kiri-kanan dahhh..
sedapnya..wpun mula2 tuh aku protes mak masak sambal nya ala2 baru..tak pernah aku tgk mak masak gaya gitu...
tp mak masakkan lagi 1 the old version utk aku..
tensen aje adik2 aku..mak kata.."haa..satu mangkuk tuh kamu punya lin"

itu ler mak aku..
sejak aku mgdg ain..apa aje aku nak makan..
lintang-pukang mak masakkan..
aku tau ituler naluri seorg ibu..

walau jauh mana pun aku pg
aku ttp takkan lupa masakan ibu..
the best in the world..

hari nih besday hubby tercinta yg ke 29thn..
mama & ain loves you so much & we always will
smg papa sukses selalu & murah rezeki hdknya..

tahun nih tak beli apa2 pun utk papa
sbbnya rancang nak spend utk vacation next week
smg menjadi plan kita nak berjalan nih..

No comments: