Pages

30 October, 2008

POTTY TRAIN AIN


Hari nih aku saje nak wat potty train utk si ain..tgk si alia dah boleh wat potty train ..so saje nak try kat ain..hampeh!!

Ada ler sejam dua tahan tak kencingnya..masuk jam ketiga dgn selambanya dia kencing berdiri..

"mama,ain kencing.."alahai anakku...

ikutkan aku dah ajak dia pg toilet utk shi-shi..tp haram dia tak mau..alih2 dia mengaruk nak pakai pampers jugak!!

Bukan apa ain dah masuk 2 tahun 6 bulan..boleh sgt kalo nak train dia dr skrg..

kalo tahun dpn boleh baby..takler rasa membazir sgt nak pakai pampers lagi..pampers bukannya murah..sgt costly!ain akan pakai 2 paket sebulan brand drypers..belum lagi kos susu dia lg..so skrg ni pelan2 aku nak train dia ler..smg dipermudahkan hdknya!

taknak ler jadi macam kwn2 yg lain tgh pantang baru sibuk nak train anak..mana nak larat..masa pantang kan badan nak rehat..takkanler nak mencuci lantai dek kencing anak pulak...

takperlah esok aku cuba lagi!!

semoga esok lebih baik dr hari ini!

No comments: