Pages

28 February, 2013

Day 2-CAH

Demam hari ke 5
Warded hari ke 2

Still demam panas
Takmo mkn/minum
Sumer kena ugut
Baru minum seteguk-dua

Hasilnya
Paed on drip 24jam
Makin melepek
Makin stress mama
Sbb dia mgamok nk trn tingkat bawah
Bosan terperuk dlm bilik

Ptg nih dpt pelepasan bk drip 2 jam
Bawak dia trn bawah
Nmpk ok
Naik semula ke wad
Dia muntah2,mandikan dia
Dan temp naik semula

Kesusahan hati aku
Takkan boleh dirungkai dgn kata2

Menangis
Tersedu2

Terasa sgt sunyi
Terasa hati
Tersentuh jiwa

Bila kita dlm kesusagan begini
Kita boleh tau
Siapa itu kawan sejati

Yg berjalan seiring saat kita senang
Yang memimpin kita saat kita susah

Utk yg bertanya
Thru sms/fb/whatsapp
Terima kasih

Smg Allah shj yg balas jasa baik anda!




3 comments:

Lina said...

just sharing : masa my daughter admitted 2 years back, we opted for daily injections rather than iv sebab anak i sangat lasak... without iv, senang sikit nak manage sebab anak bebas nak gerak2, so everyday lepas morning examination and nebuliser, i bawak die jalan2 kat lobby bawah, pergi visit nursery tgk babies la, lepak kat playroom, read books, buat coloring and main kat kiddie land till lunchtime and time for another nebuliser session.. bile buat camnie, die less meragam, nanges and my daughter macam x perasan pon yg die sakit sebenarnya.. kite pon senang hati nak jaga.. bile die happy, insya Allah sakit die pon cepat sembuh. anyway, get well soon ya to ur daughter!

littlehumblelynn said...

Lina

CAH puchong giler boring!xde playground- mmg xde tpt nk pg selain cafe.iv tpaksa sbb dia xmo mkn/mnm.nk taknak kena on iv jgk.anyhow rq for sharing ur story ;)

Jiey Mien said...

Cepat sembuh yea nak..