Pages

18 February, 2013

Selamat Pengantin Baru!

Sabtu lepas
aku & family melapangkan masa
menghadirkan diri majlis walimatul urus
adik ipar kepada lawyer kami
masa nak beli rumah kami nih
remember - lawyer nih someone related to me

majlis berlangsung waktu malam
di Dewan Gemilang Felda,Kelana Jaya

nasib baik on time
setelah rushing selepas solat  maghrib
dan bersesak di federal highway,hujan,jammed bagai
adoikkhh!!

luckily guest invited mungkin ramai yang sangkut jammed lagik
so dewan tak penuh
boleh dok depan sekali
sambil senang-lenang makan & minum
tanpa drama berebut tempat duduk

lohkong pulak memang dah ditugaskan untuk jadi tukang baca doa
awal2 lagik tuan rumah dah mintak tolong
so nak tak nak - memang kena datang on time
kang kesian tuan rumah menunggu pulak!

motip gigih menaip?
betapanya perkahwinan era sekarang
memakan belanja yang banyak
bodo2 pun harus RM50k lebur!
phuhhhh!!

so untuk mereka yang merancang nak berkahwin
kena betul2 stick to the budget
nak kawin nih duit mengalir macam air paip

kata sekali seumur hidup kan?

apapun elakkan pembaziran
elakkan niat riak @ berlebih2an
semoga permulaan hidup bawa berkat & rahmat Allah

Selamat Pengantin Baru :)



me & my angles-ain & bunga telur & 3 generation -me-my daughter & my mom



food-newly weds-papa recite doa-kiddos-pelamin

1 comment:

Imaan09 said...

betul.. tp kak, org y nak kawen ni kdg xpeduli dah kita nasihat, sbb excited sgt.. andai dapat undur masa, banyak jugak y saya nk cancel sbb membazir n sia2 masa kawen dulu..huhuu..