Pages

22 January, 2013

adik tak sakitlah, mama !



dia kata dia tak sakit :(

start ahad lagik
batuk teruk
running flu
kali nih tak demam pulak

tapi as usual bila nak tido
batuk makin teruk
meragam tahap maksimum
kita yang menjaga pun runsing
apatah lagi dia yang menanggung

semalam hantar jugak g taska
sbb baru sgt EL 2 hari mggu lepas
x mo boss meroyan lagik
itupun sbb nampak dia ok
mahu makan, xde insiden makan-muntah

balik keja semalam
lohkong bagitau macam dia batuk teruk
pegi tanya Auni

"Auni ok x/"
"Adik tak sakitlah, mama..adik sihat nih "

lepas tuh..batuk kong.kong..kong

comel sgt2
bagitau dia sihat
sedangkan batuk bukan main teruk

bawak g klinik
utk penderita asthma seperti anak aku
wpun ubat ada standby kat rumah
tapi usually bila start batuk teruk macam tuh
aku memang akan bawak klinik utk check dada

sampai klinik,doktor senyum panjang nampak Auni
haiii ler adik..macam2 hal

check dada
GP kata "bunyilah puan "

as expected

amik neb
15 minit

dapat ventolin syrup
dan bromexhine utk kahak

Mlm td tido lena smp ke pg




4 comments:

Dr Singa said...

haiii lah Auni...

cepat lah besar..
nanti kuranglah asthma tu..

Nizam.Ariff said...

salam,
mungkin dia tak mahu ibunya risau..
atau mungkin dia rasa bersalah menyebabkan ibunya risau...
dia seorang anak yang hebat...cepat dewasa Auni

Imaan09 said...

halahai kamu comel..

Daddy Ziyyad said...

Mmg ada budak yg kerap kena attack macam ni...Kena sabar..ramai patient kanak2 saya macam ni...kadangkala tu, sebulan sekali mesti dtg lawat saya...hihihihih