Pages

05 June, 2012

KL-KB-DUNGUN-KL - sila fengsan!!

seperti yang aku war2kan sebelum ni
nak ke KB cuti panjang kali ni
selain berjalan2 
misi aku ialah nak bertemu kawan lama di KB jugak

perjalanan dr KL- KB melalui Gua Musang
sumpah!!
aku tobat xnak lalu jalan tuh lagik
jauh yaa rabbi
for kelantanese - no offence yek
ini sekadar pendapat peribadi

aku x pernah lalu jalan begitu selama ni
selama ni travel ikut highway
ada RNR bagai
ada tempat yang selesa nak berehat
so bila lalu jalan tuh -- nak jupe toilet pun jauh
nak makan- pun jauh jgk
mmg stress berjalan dgn kanak2 ikut laluan itu

aku kalo nak g KB slps ni
harus ikut Tganu agaknya
ataupun naik flight shj
nama nak ikut jalan tuh lagik
mintak ampun...mmg aku xnak ikut dah!!

disebabkan itu perjalanan kami memakan masa lebih kurang 9-10 jam 
nak tiba ke bandar KB
sampai dgn iringan hujan lebat
kelam-kabut mencari hotel yang aku booking
memusing-musing
kejap u-turn
memang sepanjang dok di KB- kitorang banyak amik u-turn
memanjang terlepas lorong/jalan
asik kena u-turn- mmg lawak bila teringat
rasanya sepanjang nak cari hotel tuh 
mmg aku ber u-turn 7-8kali jugak!!
giler stress!!

sampai hotel lagi stress sbb unexpected
x sama dr yang  aku booking
mmg bertabah sungguh!!!

mandi-manda,siapkan anak2 cari tpt makan malam
disebabkan giler penat makan di area PCB
makan pun x habis..
ain menunjukkan simptom tonsilitis
berkejar pulak pg klinik di KB 
mujur jupe klinik yang masih bukak

balik hotel--tido mati smp ke pagi

2nd Day

depan pasar siti khadijah

nasi dagang & nasi lemak :))

kedai makan belakang pasar siti khadijah


bangun2 pagi check out
first place adalah pasar siti khadijah
breakfast  & mula aktiviti kurang berfaedah
shopping till death !!
jumlah kerugian di situ sahaja rasanya dalam RM300 
gulp*

as usual,beli aneka jenis kaftan
beli telekung utk aku anak beranak
beli kain batik
beli souvenir sorang-sikit
bagi adik beradik,kawan2 opis

dok disitu x lama
alasan- x nak stuck lama sgt
sbb rancangan mahu ke Pengkalan Kubor
kenapa Pengkalan Kubor x Rantau Panjang?
sbb lohkong tgk google map- pengkalan kubor lebih dekat dr Rantau Panjang
sengal!!

rambang mata tgk barang dagangan, kanak2 dpt mainan sorang satu

ini tempat mama men"sawan" beli pinggan-mangkuk sorang2 -anak2 dok luar sama lohkong

sila "sawan"

sampai Pengkalan Kubor
niat di hati nak beli Toto jer pun
at last Toto kemana..
beli benda lain pulak..

beli pinggan-mangkuk
beli tea set
beli sudu-garpu
beli mainan kanak2
beli cake stand
beli toto ??
yilllek....lgsg x berbeli

lepas tuh garuk kepala..mana plak nak susun dlm en vios nih?
baju-bajan je dah penuh dlm boot
pegi pulak membeli - belah x ingat dunia
sampai kena tax bagai
mongokss!!!
total loss di situ RM390 +

gulp#$%&*@#$
pas nih makan pasir smp hujung bulan 

benci tau!! kena bayar tax !!!!

contoh rakyat msia-marhaen yang dipaksa bayar tax !


patah semula ke bandar KB
sempat masuk kat WAT SIAM 
makkkk aihhhh besar bapak!!

besar weeiii menatang nih !!

ada few area tuh..cuma yang ni aje yang aku sempat masuk
snap gambar- teruskan perjalanan semula ke KB

sampai KB- melilau carik klinik lagik
sbb ain makin teruk plak
tp most of the clinic yang aku pg 
either tutup utk lunch @ doktor xde
sila stress disitu!!

singgah makan dulu..waktu dah dekat pukul3pm
baru memikir mana nak tido malam tuh
pikir punya pikir
pg PCB resort
konon2 nak bagi anak2 tgk pantai ler

smp hotel- rehat2 golek2 
smp pas Asar
sbb dah janji nak jupe kawan baik kat Pengkalan Chepa
sempat makan di Kedai Makan dia
Selera Tok Ku
x tahu pulak nak bagi landmark
konsep dapor terbuka- Selera Tok Ku Pengkala Chepa ..must try !

licin-licau!!

lepak rumah kawan- as usual anak2 telah menjadikan rumah org mcm rumah dia sendiri..sila jangan insap..husna :))

try siakap stim limau
perghhhh terbaik!!

nanti aku tepek direction dulu
kena tanya kawan tuh dulu
takut silap direction pulak :))

dlm klinik abg ipar kawan baikku ini..


pas makan kenyang2
g rumah kawan- lepak2 sampai kul 830pm
sbb nak g klinik abang ipar dia
nak amik ubat utk si ain

balik hotel--pengsan semula smp ke pagi

nanti aku sambung merepek lagik..
tgh pengsan tgk gambar banyak sgt !!

fening!!!
 
 

7 comments:

Rai said...

memang sakan sopping ni..terapi minda yang baik untuk isteri2.. hehe..

suami saya org kelantan..tiap kali balik lalu gua musang..penah sekali try lalu highway..rasa macam jauh gila..kitorg kalau lalu gua musang tu 6-7 jam je..hehe.. kalau lalu highway tu jauh sikit.. dekat 9 jam baru sampai..

lain orang lain ragam..kalau semua pakat nak lalu gua musang, bengkrap la company highway kan.. tak dapat kutip tol..hehe

Rai said...

memang sakan sopping ni..terapi minda yang baik untuk isteri2.. hehe..

suami saya org kelantan..tiap kali balik lalu gua musang..penah sekali try lalu highway..rasa macam jauh gila..kitorg kalau lalu gua musang tu 6-7 jam je..hehe.. kalau lalu highway tu jauh sikit.. dekat 9 jam baru sampai..

lain orang lain ragam..kalau semua pakat nak lalu gua musang, bengkrap la company highway kan.. tak dapat kutip tol..hehe

Imaan09 said...

1) memang xnak jalan darat dah g pantai timur..sama tobat!
2) gila kaaaaannn?? tgk periukkk..???huwaaaa..correle murah GILA!
3) sian auni, tgh coti2 pun xsihat..
4) kelantan mmg ada tarikan tersendiri..klu nk g lg kna bawak duit kepuk3

gadisBunga said...

saya terbaca 'corelle murah gila' di atas. benarkah?? nyum nyummm!

littlehumblelynn said...

Rai,

mmg jauh.x biasa jln bengkang-bengkok gt.huhuhuhu

littlehumblelynn said...

Lea,

mmg tobat!x mo lalu jln tuh lgk.ckplah sekali.
Mmg sawan tgk pggn mgkuk.next time x yah g lgkawi dah.hehehe

littlehumblelynn said...

Gb,

sila terjah!
Sure pengsan tgk rega pinggan-mgkuk.