Pages

13 June, 2011

ini bukan dongeng rekaan..ini benar2 berlaku..!!!



Maafkan kehilangan tuan tanah hampir 2 minggu lamanya
Aku bz betul up & down
rupanya menjadi FTHW mmg keja 24jam tanpa henti
so aku mmg tabik dgn semua FTHW ...
Last 31-5 aku selamat  berpindah ke rumah baru kami
mengemas pun x siap lagik..
so jgn tanya apa2 jua isu ttg deco..
mmg xde maknanya
as usual isu broadband di rumah baru
adui...macam siput sedut..
so tgh survey provider lain lak..ini pun masalah jugak

aku rindu betul nak BW.
nih dah masuk opis setelah 2 minggu bercuti panjang
i/allah will BW pelan2..

antara cerita menarik tapi pelik di rumah baru
sampai skrg masih menjadi misteri utk aku & suami


saya takut !!!
last 2-5-2011 aku & en papa dtg rumah tuh bersama kontraktor yg kami upah
utk fit in kitchen cabinet
so kontraktor tuh dtg utk wat measurement & kitorg nak pilih material
serta sibuk bertekak berunding pasal design yg kitorg nak

nampak kat rumah sebelah kiri kami ada sepasang suami-isteri yg agak berumur
menegur kami dgn ramah sekali
so aku & suami layan ajelah
dah bakal jiran kan..kenalah berbaik2 ok!!

so full stop di situ..

dan next  few days mmg aku memanjang aje berulang-alik ke rumah tuh
sbbnya memantau keja mengecat,nak mengukur utk pasang railing langsir
nak membasuh bagai..so mmg memanjangler aku & suami ke rumah tuh sblm berpindah masuk 31/5

dan tiba pada hari aku berpindah masuk rumah tuh 31/5
aku & suami perasan pulak ada satu couple melayu bersama anak2 mereka
tgh sibuk mengecat rumah tuh
tgh sibuk membersihkan laman
aku x delah sibuk nak menegur lak masa tuh
sbb tgh sibuk memantau movers masukkan barang2 & mengarahkan mana sepatutnya diletakkan barang2 mengikut label

tp bila en papa keluar
jiran sblh tuh menegur kami
tanya macam2..

en papa pun terpacul tanya
"mana pakcik & makcik hari tuh ?'

jiran kami tuh dgn  muka confused tanya balik
"pakcik/makcik yg mana satu ?"

aikkkhhhhhhhhhhhh..ini mmg seram ok!!

en papa bagitau
"3 mggu lepas kami jupe dia kat rumah ni "

jiran tuh bagitau lagik
" rumah ni dah lama saya x sewakan orang.sbbnya rosak bagi orang sewa nih "

so ting tong disitu!!

sampai sekarang aku & en papa confuse
aku siap pg tanya rumah yang berhadapan dgn rumah tuh

jawapannya mmg seram bagi aku

" mmg dah lama x ada org  rumah tuh..owner dia aje yg ulang-alik tgk rumah hujung2 minggu "

sampai skrg aku jd seram x pasal2 kalo ke dapur rumah
sbb terbayang2 muka pakcik/makcik yang ramah tuh
terbayang2 keta proton saga lama warna biru tua depan rumah dia
almaklumler aku nih lemah semangat !!

dan baru sekarang aku & en papa perasan
selepas 2hb May kami berdua x pernah bertemu lagik dgn pasangan pakcik/makcik nih

apapun xde apa2 yg terjadi pada kami sejak menetap disitu
anak2 pun ok..
cuma sedikit penat dok rumah tuh
penat mengejar auni yg turun naik tangga x sudah2..



 



10 comments:

Suliana said...

makcik pakcik tu jenguk umah dia kot kak lyn :-) think positif tau.. sama la mcm su mula2 masuk umah tu, dgr je la cite jiran2, padahal tak de apa pun, alhmdlh selamat semuanya.. baca surah al-baqarah tau.

PynGees said...

salam k.lynnnn...

hugh! lama giler x jalan2 ke rumah kengkawan...first & foremost TAHNIAH! selamat b'pindah ke rumah baru...

bab p.cik/m.cik proton biru tu...herm..no komen..tp anggaplah mgkn itu sekadar dugaan... mana la tau... kot nk jadi "penjaga" yg baik...InsyaAllah, hopefully smuanye ok...yg pntng akak anak beranak sihat hendaknya dgn environment baru...

ibuafiqahhuzaifah said...

salam,

sori dah lama x BW umah lynn...
tahniah dah pindah umah baru..
cepat2 buat kenduri masuk umah n pagar umah tu..
maklum la,ada anak2 kecik nie..
ok selamat kemas umah baru!

Aku said...

... 'dia' dari yang baik-baik je tu...

gadisBunga said...

erk....


allammmakkk....


takpe kak takpe....buat dek je. bende ni kalau kita tak kacau dia, dia tak kacau kita. kan kan?

littlehumblelynn said...

sue

tuh ler nak jugak fikir +ve..tp bila dah tanya few people & jawapannya sama..sedikit-sebanyak terganggu jugak..huhuhu!!

gee;

laaa...ke mana menghilang..bz gak yek!!tq gee..jemput dtg umah ok..

irnie

tuh ler..x tentu lagik bila nak wat..mungkin sblm posa nanti...doakan yek..

aku;

harapnya dia baik2 shj..jangan kacau sapa2..hehehe,...

gb;

jangan lak smp takut nak dtg umah akak udah!!hehehe

DrSinga said...

pakcik makcik tu tersalah bersih kan rumah kotttttttt......


( sedapkan hati )

Imaan09 said...

pakcik makcik tu..who or what ever they r.. nk kawan je tu..

Lily@MamaZaraZareef said...

uikkkkk..agak misteri nih kak lynn..harap2 takde ape2la kan...=)

ayu said...

agak seram juga membaca entri ini..huhu..bak kata kawan2 yg lain, cepat2 la buat kenduri tahlil ke apa ke n buat pagarkan rumah tu ye..