Pages

22 June, 2011

house quarantine for auni :(

auni selamat kuar ward isnin lepas
with the bundle of medication
ada yg 4 jam sekali..ada yg 6 jam sekali..antibiotik..ventolin bagai
aku tgk pun rasa penat apatah lagi auni yg mengadapnya setiap masa

dan yg plg tragis
paed request auni utk house quarantine smp hujung minggu ni
siap written black & white lagik!!
x leh g kindy..
lebih tragis lagik..aku ler yg kena cuti smp seminggu

serba x kena jadinya
dah ler cuti dr jumaat lepas..smbg lak cuti seminggu lagik

x tahu lah..apa boss cakap ttg aku
memanjang cuti..lgsg x produktif gamaknya!!

tp mmg x tahu apa pilihan yg ada
x tergamak nak tgglkan auni pada opahnya
jenuh pulak opah nak belek ubat2 dia yg macam2 jenis

drpd menyusahkan org...biarlah aku shj yg cuti
jaga auni...lg senang hati..xdelah serabut kepala kalo g keja pun
kalo g keja mahu 2x sejam aku tel mak nanti
x tahu nak explain m/mana..bila anak sakit
sbnrnya kita kalo boleh nak hadap dia 24jam
lagi puas hati kalo kita yg  melayan kerenahnya

minggu dpn redha ajelah 
kalo kena mengadap boss pun
nak buat sessi soal-jawap dr pg smp ptg pun aku sanggup
semuanya demi anak

bila bersoal jawap dgn paed yg handle auni sejak auni 4 bulan 
aku rasa nak menangis pun ada
susah nak explain panjang2 kat sini

berat mata memandang
berat lagi bahu memikul

apapun aku doakan segala yg terbaik buat anak2 ku
semoga auni x jatuh sakit lagik

semoga flu yg singgah 6 minggu lamanya pd auni baru2 ni
yang menyebabkan auni terlantar disebabkan pneumonia
x kan dtg singgah lagik ke badan anak kecik ini

moga2 ya Allah!!!



11 comments:

ayu said...

siannya auni lynn..mmm, kalau rasa susah sangat, boleh juga ambik unpaid leave kan..

mzhany said...

alaaa, sian auni...umm semoga auni cepat sembuh...ameen.

xpe la kaklynn, betol kata kaklynnn, dari nyusahkan org lain kan, baek kita yg susah. jaga sendiri...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

betul tu kak..berat mata org mandang..berat lagi bahu kita ni ha duk bawak beban..

yela kan..baik jaga sendiri. puas hati. lagipun bila byk2 ubat..org2 tua pon pening tu nak kasi yg mana n mana..

moga auni cepat sembuh ya kak..sian sunggoh la..aminnn

littlehumblelynn said...

ayu;

susah nak cakap ayu..keja tgh banyak..pening kepala..tp nak wat m/mana..anak punya pasal !!

hany;

tuh ler pasal..biar kita yg susah..x nak susahkan sapa2..dah dia anak kita kan...tq hany..

rose;

yea rose..mmg xmo mak jaga pun..dia pun x sihat sgt..kalo boleh sedaya- boleh xkan susahkan dia kalo x terpaksa sgt..tq rose!!

Kunang-Kunang said...

Apa nak buat. Anak segala2nya pada kita.

Semoga auni cepat sihat.

Daddy Ziyyad said...

Moga Auni cepat sembuh..

Memang penting tai kuarantin tu...

Imaan09 said...

adoi..sedihnya..xpe laa kak lin..anak lebih utama, apa2 pun.. cepat lah sembuh si mata bolat tu!

Imaan09 said...

adoi..sedihnya..xpe laa kak lin..anak lebih utama, apa2 pun.. cepat lah sembuh si mata bolat tu!

ComeyBelako said...

sabar dear.
career is like rubber ball. if we drop it, it will bounce. while family is like glass ball. kalu jatuh, pecah, tak leh repair. jaga family dulu. take care.

Lily@MamaZaraZareef said...

takpelah kak lynn..demi anak, kenalah berkorban kerja kan..harap auni cpt sembuh n senang makan ubat k cayang..

littlehumblelynn said...

kunang-kunang;

tq kak :-)

drdaddy;

tq doc..sbb tuh walau susah m/manapun sy ttp akan jaga anak..even kuarantin sebulan pun..hehhe

imaan09;

nak buat m/mana..Allah menduga dibwh upaya kita..doakan yg terbaik..tq dear..

comeybelako;

sedikit terkedu dgn phrases itu..
tq kak..walau apa keadaan pun anak tetap yg utama kak..sy xkan abaikan anak demi kerjaya..itu mmg sy semat kuat2 dlm hati sejak mula keja...i/allah..tq kak ;)

lily;
mmglah lily..ini pilihan yg terbaik..tq lily..