Pages

19 January, 2015

Family @ weekend!

Sementara anak kecik nih ler
Byk aktiviti bersama hujung minggu
Nanti esok2 diorang dah besar,ntah mahu ntah tidak nak ajak jalan sama

Weekend terutamanya hari Ahad
Usually akan breakfast kat luar
Aku mengaku yg aku jarang masak sarapan hujung minggu unless ada sedikit vitamin rajin @ anak2 request nak makan itu-ini.

Kadang2 kak Ain suker order nasik lemak,takpun mee goreng mama katanya.Kalo dah anak order,mahu @ tak-mama kena rajinkan diri.Demi anak kan!

So after breakfast-terus g pasar borong.Ini mmg wajib pergi tetiap minggu-aku stock up barang basah seminggu sekali.Kalo g situ,mmg jimat banyak.RM50 seminggu ok..aku leh beli ikan 3 jenis/udang 1/2kg/ayam 1ekor &,sayur mayur.Jimat kan?

Pas balik pasar,singgah Aeon Equine pulak-en papa nak beli kasut..Memusing kejap,pastuh kalut balik rumah.Dok teringat ikan dalam keta-balik kelam kabut siang ikan,cuci bagai & simpan siap2 dlm freezer.Memasak kelam kabut jugak,dah lewat sgt utk lunch.Perut pun dah berdongdang sayang lapor..

Dah makan,golek2 sama kanak2-sambil ngadap tv!

Petang pas asar si Auni & Ain mengaruk nak g mandi kolam
En papa pun sudi melayan,ke Putrajaya pulak!

Orang bukan main ramai,tp budak2,diorang bukan leh kira..kalo diorang dah kata nak-terjun jugak dalam kolam.

Tapi tak smp 1/2jam pon aku bagi mandi,sbb sejuk berangin..si Auni bukan leh lama2 sgt-kalo mari lelah dia tuh..mmg haru ler kan..

Pas mandi,mengamuk lapor pulak.Mujur kolam mandi ni depan food court.Layan makan roti john & otak2.Kalo sapa2 yang tak tau,kolam mandi ni terletak di Presint 9,berdekatan dengan klinik kesihatan.

Jadikler..spend weekend gaya marhaen!

Bg aku,weekend x semestinya kena kuar duit banyak-bawak g taman permainan pun anak2 dah cukup seronok.Masa kita dengan anak2 sangat singkat sebenarnya,by the time diorang dah remaja-sure malu nak berjalan2 sama kita dah..Jangan jadikan alasan penat melayan anak,kita tak tau sampai bila sangat masa yang kita ada di dunia ini..

No comments: