Pages

31 July, 2009

mengantoknya..

malam tadi actually dah masuk tido awal
sbbnya tgk papa dah berdengkur kul 10pm
ajak ain tido
padamkan lampu
siapkan susu dia..
popok2 dia atas katil
terus dgn aku terlena..
kwang3x...

pukul 12.30pg aku terbangun
kena bangun minum susu
kalo tak kaki aku cramp tak hingat punya
sgt sakit kalo cramp tu dtg
mau sehari-suntuk kaki aku rasa tegang semacam

ntah kul berapa terbangun lagi
si ain mengaruk nak sirap pulak
bgn pulak buat sirap
tgk gril umah tak berkunci
tak tau g mana kunci umah aku
jenuh aku & papa mencari
dah ramai2 kat umah mmg tak tau dok mana ler..

kak su & kak ngah (SIL ) aku
dgr citer nak merayap try-test LRT
malam td nak pg tak smpt
hopefully tercapailah impian mereka yek!!

aku teringin benar nak makan pulut
hiiiiiiiiiiiii...
kang dah pantang tak leh nak makan dah...
sedapnya....

lunch nih nak merayap mencari OLD TOWN..
tak tau nak carik kat mana lg
tapi nak memusing gak merayap...

30 July, 2009

Hb pulak yg tak kena....hampeh!!

this morning ..
pg2 suami ku yg tercinta dah siapkan air mandi
mmg macam baby sejak mgdg nih
dan aku paling touched
sbb dia selamba jer buat tuh semua wpun the whole family member dia ada kat umah aku sejak smlm
agaknya MIL aku pun pelik tgk suami ku buat gt
sayang papa....tq a million!!

papa pg2 dah htr aku pg antenatal check-up
dia mmg tak dpt temankan aku
sinced kena bwk PIL ke GH pulak.

hr nih giliran no 5
aduii...
Hb aku pulak yg rendah 10.2 pulak..
aku dah tak reti nak wat macammana
macam kena beli SANGOBIAN kat guardian pharmacy pulak
nurse bgtau baby mmg dah engagedlah
cuma kena tunggu sakit dulu ler..
lepas ni get ready utk bertarung nyawa je lah
aku tak harap smp org kata (x skt lgsg)
aku tau bersalin tuh sakit sgt
aku cuma berharap sakit nak bersalin kali nih
tak selama sakit bersalinkan ain dulu

dah makan vitamin hari2 pun tak jalan jugak
semalam dpt good news dr emakku
emak punya biopsi result dr speciallist
"tumor yg dikatakan pada lung emak-sbnrnya bukan cancer"
syukur alhamdulillah!!
syukur sgt2
siang-malam aku berdoa
smg emak tak kena penyakit berat2 macam tuh
syukur ya ALLAH
kau panjangkanlah umur emak
berilah aku peluang utk terus berbakti pdnya
kasihanilah ibuku sbgmana dia mengasihiku sewaktu kecil dulu
my mother will always be my angle!!

29 July, 2009

demam pulak...

hari nih mmg badan tak sedap sgt
dgn flunya..dgn demamnya
tp aku still g keja jugak
cuma rasa macam nak cabut awal jugak
nak g klinik amik MC

lgpun boleh jugak g amik ain
sinced papa takde hr nih
nak g kuantan pulak

penatnya rasa...
tak kira sat g mmg kena blah jugak...
ishhh..ishh..

28 July, 2009

penatnya aku..

hari nih kandungan ku sudah mencapai tahap matangnya
means sudah 36w
betapa lelahnya aku
esok papa akan pg ke kuantan
utk amik MIL & PIL ku ke KL
sinced PIL ku akan ke HKL
utk menjalani rawatan radioterapi
10 sessinya yg akan bermula pd 30/7 nih

esok aku tpaksa postkan ain ke umah mak
(mintak2 mak sihatlah esok...)
kalo tak kesian kat ain
tpaksa dok kat little caliphnya smp ke senja
smp aku balik dr keja
aku tak boleh nak cuti lg
sinced end of the month
aku mmg byk keja
lgpun lagi dekat tarikh nak bersalin
lg berlambak keja yg kena aku uruskan..

tahniah utk a'a
dah selamat melahirkan baby lelaki
last 20/7
aku pun baru tau hr nih
dgr citer dia senang sgt bersalin
ntah apalah nasib aku nanti
senang ke susah ke..
smg kali nih dipermudahkan ALLAH
sinced bersalinkan ain dulu aku bertaruh nyawa
dgn kontraksi hampir 17jam lamanya
smg rezeki kali nih aku tak sakit lama sgt
wallahuallam!!

malam td aku mula merasai apa itu "false alarm"
macam yg selalu aku baca dlm parenting magazine
its seem like contraction but very mild
tp aku berguling2 jugak atas katil
papa siap nak bwk pg hospital lg
aku kata tungguler dulu
sinced takde show leaking @ blood show
so aku still bertahan lg..
false alarm nih
kebanyakan pregnant lady akan merasainya
bila kandungan dah mula mencapai tahap matang
tp sbg seorg ibu selalunya kita tau "when the time is come"
sinced dah ada experienced before

ptg nih balik keja aku akn direct ke TESCO ampang
coz kena beli groceries yg serba tak ada kat umah tuh
MIL & PIL nak dtg kan...
macam2 kena beli daaa..
segala benda tak ada
nak buat list pun smp tak tertulis..
heheheh...

oklah time to go to the loo
inilah aktiviti di akhir kehamilanku
baby dah mula engaged
insyaallah mama akan jupe anak mama
very soon...

24 July, 2009

MC lagi

hari nih minggu ke 35
semalam kaki aku cramp tak tentu waktu
mmg sakit sgt
dgn back pain ..severe!!
mmg betapa x selesanya aku

so hr nih mmg muscle aku cramp semua
aku amik keputusan MC ler pg nih
by 12 tghr baru aku ke klinik panel ku
dekat je dgn umah kat Taman Kosas

doktor terus scan jer
sekadar nak tau kedudukan baby
ya allah
anak aku dah mula engaged
kata doktor
"seem ur baby is ready to be delivered anytime"
u tak lama lg boleh bersalin dah nih..
by 36 w dah ok sgt
baby dah matured
tp jauh disudut ht aku biarlah aku bersalin
cukup waktunya
tak mo dah bersalin macam ain dulu
by 37w dia sibuk nak kuar dah
doktor hanya bg ubat utk external use aje
means ubat sapuler kat muscle yg mula cramp tuh!!

ishhh ada lg barang tak hbs beli lg nih
pening kepala aku..
nak berjalan da tak berapa nak larat
pening!!pening!!

12 July, 2009

my 3rd trimester

dalam usia kandungan ku menghampiri usia 34 minggu
bayangkan ajelah betapa saratnya aku
betapa besarnya aku kala ini
dan betapa mengahnya aku
sometimes bila bercakap dlm telepon pun
ada yg perasan betapa mengahnya aku
cakap pun tak berapa clear
bak kata kwn2 ku...

alhamdulillah!
aku tgk mak dah mula nampak sihat
dpd demamnya
mak ada check up next 28 july
aku pulak ada check up 23 july
aku baru nak confirm tpt nak bersalin by end of this month
aku nak tgk apa doktor kata dulu
kalo kena opt for c-zer aku akan pg govt jer
kalo boleh proceed normal baruler aku pg private
banyak opt sbnrnya
yg dlm kepala..
selain Private Wing HUKM level 7,aku ada opt ke PUSRAWI,
tak pun aku try ke AZZAHRAH Bangi
sinced aku dpt testimonial yg baik drpd hospital2 berikut
dan harga yg berpatutan
sinced papa dah confirm nak aku bersalin
dgn female gynae,& islamic condition...so aku pilih 3 hospital tu ler
kosnya kali papa yg belanja!!
hehehhe...

dalam kepala aku nih
smg aku tak bersalin awal sgt
hopefully biarlah baby ni bersalin hari merdeka nanti ker..
hehehhe...
tp kalo dah nak kuar nak wat macammana
ada potensi nak kuar awal
sinced aku berul2 lasak mgdg kali nih
berjalan tak berenti
pantang ada free time aku ajak papa & ain merayap
selain cuci mata,aku nak bg ain berjalan
dia pun boring agaknya
kalo dok umah aje
dah ler isnin-jumaat dia kena dok kat tadika dia
so sabtu & ahad ler masa yg aku ada utk dia

end off this month
aku akan shopping barang2 utk aku pulak
spt jamu2..nursing wear..
aku jugak nak beli beberapa peralatan baby yg tak smpt aku beli lg
spt nursing accessory dia
aku dah aim AVENT promotion
hopefully masih on lagi promotion dia by another 2w times..

by this month aku & papa
mungkin nak bawak ain merayap ke PD lagi
rasa macam nak pg TIARA BEACH RESORT
ain mmg suka sgt pg PD
last vacation sblm aku bersalin rasanya
lepas tuh mesti tak leh nak merayap dahhh
sbbnya aku tunggu hari pulak...
ok see next entry

03 July, 2009

susah hatinya aku nih..


sejujurnya aku betul2 susah ht skrg
mak aku baru aje dpt laporan MRI nya
sound not good
doktor kata macam ada tumor sebesar 1.5cm x 2.0 cm pada left lung mak
ada stone dlm hempedu
dan tyroid yg membengkak sedikit
mak di refer ke unit respiratory
utk further biopsy by next week
aku tak berhenti berdoa smg mak tak teruk
keadaan mak masih boleh dirwt

aku tak putus berharap smg mak sihat semula
melihatkan mak aku
dia nampak sihat
takde menunjukkan apa2 simpltom yg mgatakan dia sakit
cuma bila dia mula demam
mmg dia nampak weak sgt

ya allah
kalolah aku boleh menggantikan tpt mak
aku sanggup melaluinya
mak dah tua
izinkanlah dia menghabiskan sisa hidupnya dgn keadaan yg siht & tenang gembira
mak terlalu banyak berkorban
tak terbalas jasa seorg mak pd aku

aku rasa macam nak cpt bersalin
dan cpt jg mak semula
dgn keadaan aku yg begitu sarat skrg
menyukarkan aku utk bergerak
kesian mak aku..
w/apapun aku tak pnh berhenti berdoa
smg mak selamat & sihat serta panjang umur
kalo boleh biarlah mak sempat
merasa senang..
tgk cicit2 pulak ke..