Pages

10 August, 2009

My final week.

last 8/8 aku ada appt dgn gynae ku
as usual check-up dimulakan
dgn sessi soal-jwp gynae
kemudian gynae ku mula detail scan macam biasa
spt biasa jugak baby dlm wombku ini
sgtlah pemalu
dia tetap meletakkan tangan dia yg cute tuh pd mukanya
so aku & hubby still x nampak
muka anakku itu
hehhehee...

sinced dah 37w
aku mmg req utk induce by 38w
so gynae pun takde masalah
sinced the baby itself its fine
berat terbaru baby 2.75kg
ain dulu kuar dlm 2.77kg
aku terpaksa req utk induce sbbnya:
1) aku dah tak larat nak berulang dr ampang-pj-ampang
2)aku mmg mengah sgt due to less of breath
3)kaki ku yg bengkak skrg nih due to water retention
4)kesibukan papa yg berulang ke GH all the time-aku takut sakit nak bersalin tgh malam papa pulak x ada..
5)aku tau wpun skt induce lain macam tp aku takde pilihan lain

dgn harapan kali nih
ALLAH mempermudahkan segalanya
buat aku..
smg tak sakit lama
smg tak kena c-zer..

so 16/8 pukul 9am
aku akan mula menyerah diri utk
"induce labour"
so 14/8 aku akan mula amik cuti
nak mengemas umah & mencari 2-3 barang lg..
ada jugak yg takde lg..
so nak tak nak kena g cari jugak...

No comments: