Pages

06 August, 2009

ain sayangku ain

malam tadi mmg aku agak lambat balik
menyiapkan keja apa yg patut..
mmg tgh byk keja
smp umah dlm 9.21pm
si ain dah membebel
"nape mama balik lambat"
"lama ain tggu kat umah"

alahai sweetnya..
kdg2 aku terasa mmg aku sibuk sgt
tp bila cuti weekend
mmg aku fully spend utk melayan kerenah dia..

aku pun melayanlah dia
nak pujuk hati dia
dukung dia..cium2 pipi gebu dia..
suruh dia nyanyi utk aku
ain ada 1 lagu'
yg dia agak well versedlah

"bangun pagi,gosok gigi"
"cuci muka,pakai baju"
"minum kopi,makan roti"
"saya suka hati"

dan dia takkan pernah menolak kalo aku suruh dia nyanyikan lagu tuh utk aku
pg nih papa dia kejutkan dia
tanya dia samada dia nak g sekolah @ dok umah sama MIL ku
dia kata tak mo pg sekolah
tp mintak aku mandikan dia dulu
aku kata "nape nak mandi awal sgt"
"ain tidolah dulu"

apa jawabnya
"nanti mak tok basah rambut ain"
hehehehe..

si ain mmg sensitif kalo time mandi kita basahkan rambut dia
hanya aku sorang yg dpt handle
dia punya "water anxiety problem"
mama dialah katakan...
so aku bgtau MIL aku siap2
si ain tak mo mandi basah rambut
baruler dia x mengaruk mintak kena mandi pg td

hr nih aku akan cuba balik seawal yg boleh
macam terhutang sesuatu
pd ain & papa
bila aku balik lewat smlm

apapun my family will always my priority
aku hanya nak usaha siapkan tugas
sblm maternity leave
yg akan tiba bila2 masa jer...

No comments: