Pages

03 August, 2009

Devoted son-my dearest hubby

last nite stlh papa htr aku ,MIL & ain
balik ke umah
dia siap2 mandi,mengemas apa yg patut
and then dia g GH semula
malam td papa kena jaga PIL ku

sbbnya MIL aku punya Bp dah naik mendadak smp 240
so papa kena amik alih tugas menjaga ayahnya
esok aku tak tau macammana

kesian aku tgk papa
actually dia berat hati nak tgglkan aku
yg tgh sarat menanti hari
dia risaukan aku..
takpelah..aku paham keadaan skrg nih
aku x kisah sgt
as long as masa aku nak deliver nanti
papa ada dgn aku
hati seorg isteri
tiada sapa yg lebih dia perlukan
saat bertarung nyawa
dlm labor room nanti
selain suaminya..buah hatinya!!

aku doakan smg papa get used to this new routine
malam tido kat GH
pg bergegas pulang pulak..
ptg pg GH semula
bwk MIL & htr MIL ku semula ke ampang
macam aku nih..
mmg tak leh wat mendalah
keadaan aku betul2 sarat skrg
nak jalan pun tak rupa org dah...
tp aku gagahkan jugak
memasak,mengemas..skdr utk menjaga kebajikan MIL ku yg dok sorang kat umah
aku still x htr ain ke taskanya
sinced kalo aku htr dia jugak
makin kelam-kabutlah papa
sbb kena rushed amik dia pulak by 2pm..
tp tak tau lah esok m/mana...
kalo MIL aku nak g GH early morning
aku boleh dropkan skjb
tpaksa htr ain g taska
by 2pm papa dia amik.
kul 4pm baru boleh g GH tgk PIL ku..
tggu smp aku balik..amik pulak balik ke Ampang..
begitulah perancangannya..
w/apapun sbg manusia kita hanya merancang
Allah jua yg menentukan..

No comments: