Pages

14 September, 2012

lepas geram !



semalam ntah apa malangnya
aku punya nama naik
utk "coffee session " dgn big-big-big BOSS
adoikhhh!!

kononnya inilah adalah aktiviti tahunan
dimana staff pelbagai peringkat jawatan
dikehendaki bertemu 4 mata
ini kononnya masa utk kita gunakan "speak up policy "
masanya nak bagitau
apa yang kita perlukan dalam organisasi?
apa yang perlu ditambahbaik dalam organisasi?
means our concern its their concerning as well
konon2!!

ada lebih kurang 9 orang staff pelbagai peringkat yang kena attend
macam2 usul
macam2 complaint
tapi feedback BBBB nih macam haram!!
xde pun nak tunjuk inisiatif "will look into it "
dia punya reply--mmg menyelamatkan tengkuk sendiri aje!!

mmg sessi buang masa
buang air liur jerk

mmg totally rasa- session yang dia buat tuh
sekadar acara tahunan
yang perlu disudahkan
tanpa sebarang MISI !!

*hari nih sorang kawan mmg mencari pasal- tak pasal2 kena bahan dgn aku yang tak berapa nak bersabar sikit pg nih..hanya kerana feedback dia bila tahu hubby aku demam hari nih "tempat tinggal tuh persekitaran tak sihat kot ,asyik demam jerk"
kadang2 mulut longkang mcm nih mmg kena dibahasakan..sihat & sakitnya kita..itu bukan kehendak kita,..takdir Allah Taala..tak payah nak blame itu- nak blame ini..tak payah nak tunjuk concern kalo sekadar nak mendabik dada --one fine day..who's know its your turn !!
At least aku ada jugak rumah sendiri drpd menyewa kan!!

mintakmaapkawan-mulutakummgtaktaunakbersabarsikit-bilakosibukhalrumahtanggaaku!!

-aku ada banyak kawan- tapi dari banyak2 tuh..90% hanya kita panggil kawan bukan sahabat!

-its better silent rite !

2 comments:

Ibu n Abah said...

Lynn..
baik sungguh mengomen macamtu..
nampaknya dia memang tak pernah rasa demam kot....

zailamohamad said...

aku haritu sekolah haziq buat potluck raya..aku goreng mee dengan nugget..tak taulah laku ke tak tapi macam ko cakap, kenalah bg moral support dekat anak2 kan..hikhik