Pages

22 September, 2012

Berangan & Bermimpi !

dah lama rasa x update pasal rumah sekangkang kera aku tuh kan
sekadar buat kenangan utk diri sendiri
kena tepek jugak kat blog nih

alhamdulillah..dah setahun 3 bulan aku & family menetap disini
so far alhamdulillah
xde kes yang bukan2
jiran2 pun baik2 belaka

banyak benda yang kami angankan utk rumah ini
moga jadi tempat istirehat yang selesa buat aku sekeluarga
takde apa yang kami tambah
selain membeli island table yang kecik utk dapor cinonit tuh masa bulan posa yang lepas

antara perancangan jangka panjang kami
adalah nak membesarkan dapor sekaligus nak buat dry kitchen & dining area
itupun kalo ada rezeki nanti
buat tiles kat porch
tarik porch-pasang bumbung konkrit 
tukar pagar & wat pagar batu  menggantikan pagar besi tuh
serta wat laundry room kat airways hall sebelah bawah nih.. 
jugak bermimpi nak wat garden yang ada refelexolgy stone kegemaran aku tuh..

tapi 2 minggu lepas jiran sebelah kanan
dimana rumahnya masih kosong
tgh buat pagar batu
jadinya...kami tak payahlah nak buat dah..
untunglah kan...

pagar batu-ikhsan jiran!!baru siap plaster

so hanya pikir nak sambung pagar batu
dekat area depan sahaja lah sebabnya kiri kanan jiran masing2 dah siap pasang pagar batu masing2

jiran sebelah kanan..dah elok berpagar batu!


kat sinilah ..rancangan nak wat pagar batu & tukar pagar molek sikit!






tapi ini semua perancangan awal
kalo ada rezeki lebih
kita buatlah kan..

takperlah sikit2 lama2 jadi bukit
semoga Allah permudahka hdknya
inikan baiti jannatti!!
nak beli yang molek lagik..x mampuler.
skrg harga rumah...double storey kat puchong utama pun 600k ok..sgt giler!!

utk mereka yang belum merancang beli rumah sendiri lagik
sila buat azam tahun depan utk beli sebiji
biar kecik pun 
janji ianya milik kita!!

rumah kecil tiang seribu!!
biar kecik
biar buruk
biar hodoh
janji kita punya!!!

:))

5 comments:

Suliana said...

betul 3x... xpe kak lyn, slow2 buat rmh :-)

Ummi Damia said...
This comment has been removed by the author.
Ummi Damia said...

cantik rmh. takpe angan2 dulu.mana tau boleh jadi realiti. :)

gadisBunga™ said...

cantik umah akak. :D

tuh la best bila beli dan duduk umah sendiri. kite boleh plan nak buat macam2.

umah saya cinonet je, tapi tak duduk pun. sayang jugak rasa tapi takpelah...mebi sekarang hold dulu for the sake of investment.

Marsha~ said...

mana ade kecik... mana ada huduh... syukur ada rumah semi d 2 tingkat... ade org duduk flat je.... hehehehehe... gurau je ekkkkk