Pages

08 September, 2008

shopping bizarre..

Tak menjadi jugak idea nak pg shopping last weekend sbbnya terbangun lambat...Tau2 je lah kalo nak pg SOGO..dah kul 10am..nak cari parking cukup payah!

So semalam pg jalan2 dgn hubby & ain pg SEKSYEN 17 PJ tgk clearance sale SCHOLL shoes..mmg gila babas punya murah...Tp yg paling tensen nya punyalah ramai umat manusia..dan yg paling ramai sekali adalah Chinese..Beli berbondong2 kasut..Afterwards kitorg merayap smp ke Bangunan Siti Hasmah dkt TTDI-Jalan Abang HJ Openg tgk clearance sale brand TIMBERLANDS..

Alhamdulillah org tak ramai sgt...dah hbs meronda bawak ain pg merayap ke MPH in the same building..Ain mmg sgt suka buku..mungkin menurut tabiat baik mamanya yg gila membaca..Kdg2 mmg rambang mata nak beli buku utk ain..especially LADYBIRD series..to improve minat dia utk membaca..skrg pun tgh train Phonetics pada ain..dia sgt suka buku yg banyak gambar binatang, aku & hubby pun lebih suka beli buku dpd pampered dia dgn toys..kdg2 tu beli jugak..kalo fisher price ada discount..boleh jugak beli utk dia toys yg mencabar minda dia ..As a parent mmg kita sayang anak kita but in term of buying a good toys bukan sahaja safety yg perlu jadi keutamaan tp a feedback afterwards..especially to improve motor skills.

So conclusionnya aku & hubby still tak shopping apa2 pun lagi yg related utk raya nih..tak tau sempat ke tak..by 21st ni kemungkinan besar kami sekeluarga nak berpindah ke taman ampang indah..Rumah skrg ni tak rupa rumah dah..penuh kotak..pening kepala, tp nak buat m/mana inilah lumrah nak pindah-randah smp kami buat keputusan nak beli umah dimana...

ok gtg..nak zohor dulu...bubye!

No comments: