Pages

20 September, 2008

JOM PG QUALITY HOTEL KL

Semalam dtg giler merepek aku..aku ajak hubby & heret si ain pg makan berbuka di Hotel Quality KL belakang Pertama Complex..saje nak test try konon2nya sblm nak promote ke seluruh ahli keluarga slps nih..

Smp2 dlm kul 6.35..bukan apa bapak punya jammed kat lencongan jalan dr sogo nak u-turn ke jalan raja laut..punyaler tension...nasib baik dpt parking kat dlm hotel tuh senang jer..Pg kat tpt reservation tuh ..diorg check nama aku Pn Azlin takder...sikit punya hanginler...at last diorg manage to get a table utk aku & family..Yea ler penat aku reserved awal2 tp nama takde..Org quite ramai jugakler..org Msia ni kan suka makan...Di hujung meja yg kitorg dpt..terselit pulak Si Jamal Abdillah , Jay Jay & friends..Cuci mataler tgk selebriti ni sempoi jer..

Makanan quite impressive..ada semua seafood..dr ketam smp ke udang..Sweet delicacies..macam kuih2 tu pelbagailer..tp alahai cute2 hampeh...Soup ada 2 jenis..sup kambing & sup sweet corn with crab meat..gituler lebih kurang namanya..ada sate..ada rojak..ikan panggang..isshhh macam2 ler kalo nak sebut..so with the prices being charged kira okler bagi aku..takdelah rupa pg makan kat Istana Budaya punya buffet..hampeh!smp skrg kalo teringat aku rasa macam nak menyumpah aje..bukan apa org lain sibuk nak buat bufet..dia pun sibuk..tp belum bukak posa lauk pun habis licin-licau...apa kejadahnya!!

Moral of the story kalo sesapa nak pg bufet buka puasa aku advice buat survey betul2..kalo boleh cari tpt yg dah established...aku advice Hotel Corus kat Jalan Ampang..Hilton KL..Quality Hotel..Grand Bluewave S.Alam..For those yg suka jenis hot- plate..boleh cuba Seafood Terminal kat Bukit Antarabangsa..Sakura pun not bad..betul2 tepi jalan dkt MRR2 atau dkt Nelayan Titiwangsa tuh quite okler..nak try ala-carte boleh try COZY kat Ampang Park @ mana2 cawangannya samada kat Alamanda Putrajaya ..sedap !!harga ada yg mahal ada yg berpatutan..pendek-kata tepuk dada tanya selera tgk jugak poket tuh...hehehe

Aku mmg jenis suka makan..so all the time aku akan ajak hubby utk survey tpt yg sedap2..for me food is heaven..selagi sihat nih makanler dah sakit esk nak telan air pun payah..but kena berpada2ler..at least kesihatan kena jaga jugak..cholesterol level pun kena pantau jugak..

Ok..selamat menjamu selera!

No comments: