Pages

03 February, 2015

Kisah Nasi Ayam

Aku rasa banyak2 resepi kat dunia ni
Resepi nasik ayam ni antara resepi yang paling banyak version
Tapi still tak leh lawan resepi air tangan bonda terchinta

12 tahun lepas zaman aku anak dara
Aku menderita sakit gigi gila2 sakit
Nak makan mmg azabler
Sakit yaaa rabbi
Tapi dok craving nak mkn nasi ayam mak masak

Berzikirlah aku kat mak bila dia blk keja

Nak nasi ayam
Nak nasi ayam
Nak nasi ayam

Orang tua tuh agaknya kesian tgk anak dara sakit
Masaklah jugak
Org sakit ni-makan macam orang tak sakit
Bertambah2 tp meleleh airmata menahan sakit

Tutup citer nostalgia ni...kang aku nangis
Teringatkan mak!
Kembali ke topik utama

Bagi aku setelah bergelar isteri & ibu
Nasi ayam ni macam menu spesel ler
Dah itu jer pun aku pandai taram masak
Hak lain-  x hbs mengaji lgk

Nasi ayam menu lengkap
Carbo,protin & fiber
Macam2 kaler-kuning,merah,hitam,hijau

Mudah masak & sedap ikut tekak sndr
Belanja pun x byk

Budak2 mmg sukerlah
Bapak budak tak byk bunyi
Wahhh..mama sgt suker hati

Resepi?
Gi google..berlambak resepi
Tggl nak try buat jerk

Ok..selamat bercuti
Thaipusam kan!!!







No comments: