Pages

28 December, 2012

penutup sakit 2012

Gambar: Sakit2 pun still nak main lego!mmg hantu lego
sakit2 pun masih nak bermain tuh!gambar semalam di Klinik An Nisa TPP


sejak selasa lepas
si Auni demam panas
39 degree
makan pcm turun 2-3 jam
and then naik semula temperaturenya

flu- baru recover semalam
as usual datang pulak batuk
ini mmg pakej -buy demam : free flu + batuk
malam tadi mmg huru-hara
auni batuk yang amat sgt

mmg kena check dada
kemungkinan besar bakal dapat lelahnya semula
last attack bulan puasa hari tuh

semalam hubby terchinta pun start demam
langsung tak berbunyi2 dah
tak bercakap2
melepek tido
hari nih pun x attend keja
tido aje..

sbb itu Allah tak bagi sakit bersalin pada orang lelaki
sakit demam pun melepek macam apa lagik
apatah lagi sakit nak bersalin

dan aku
batuk semula
baru elok 2mggu
datang balik- malam2 susah nak tido
ini gara2 belasah durian kat kampung baru2 nih
padankan muka sendiri

tgh pening dgn Auni
biasalah budak2 sakit demam nih
cuma perasan Auni mmg tak tolerate
dgn normal antibiotik yang jenis makan 3x sehari tuh
mungkin sebab umur 4 bulan Auni dah diberi antibiotik kuat oleh paed Tawakal Hospital
macam Azythromycin,Augmentin,Zinnat
recall kes Auni umur 4 bulan -pneumonia 2nd degree

susah hati sebenarnya
dah m/mana nak terangkan pada GP ttg kes Auni nih

esok mungkin opt utk check darah Auni
wpun dgr kata Dr -kalo demam sekali batuk & flu
selalunya bukan kes denggi
tapi still kena g amik darah
takut kes lama - high white cell count ke
nauzubillah !

just now taska called
terus tak senang duduk
cepatlah pukul 4pm

nak balik
nak telek
nak kelek budak kecik bertuah itu

kamu memang anak bertuah , Auni !!

*kali terakhir Auni warded tahun nih adalah bulan 3 rasanya due to HFMD- record agak baik compared 2 tahun lepas.

2 comments:

Daddy Ziyyad said...

Saya setuju part " mungkin sebab umur 4 bulan Auni dah diberi antibiotik kuat oleh paed Tawakal Hospital
macam Azythromycin,Augmentin,Zinnat"

- mungkin masa tu penumonia nya teruk, maka justify utk diprescribed such antibiotic...Cuma itu la masalahnya, risau developed antibiotic resistance.

Semoga tahun 2013 auni semakin sihat & kuat immunity :)

littlehumblelynn said...

Drdaddy,

Finally ada jgk doktor yg sependapat dgn sy.bila sy raised out isu nih pd GP - most of doktor ingat sy demand antibiotik mhl.sdgkn mmg kalo each time Auni sakit,sy tpksa repeat pg klinik & finally br Gp akn bg antibiotik yg nuklear based .
Sy perasan each time sakit,mesti tpaksa berulang 2-3x sbb ubt x serasi.
Tq dr for concerned