Pages

27 December, 2012

banjir,aku & bossy boss

sebagaimana yang aku bagitau sebelum ini
aku travel back to back KT-KL-KT
sbb attend wedding adik ipar
pada 25/12/2012 lepas

as usual cuaca mmg sgt buruk
hujan lebat
tak berhenti2
rasanya 96jam non stop
even wedding berlangsung pun hujan lebat

petangnya pukul 5pm
bersiap2 nak balik KL
even tahu ada beberapa jalan
yang bakal kami lalu
iaitu Sg Ular,cherating- jalan tutup sebab banjir
kami tawakal jugak

sbb nak keja esoknya
sampai aje Bkt Kuang -keta banyak giler
jalan pelan2
20km/j kot

redah lagik..smp Chendor- keta bersusun2
slow moving
sini lagik lawak 10km/h

hadap lagik
ini mmg kamikaze betul
nak balik punya pasalkan..
at last smp depan Impiana Resort Cherating
keta punya tak bergerak
malah rasanya 5km depan keta amat banyak

dgn Auni yang demam panas tiba2
reach at 39.0 degree celcius
mmg buat huru hara jugak
bincang dgn papa- baik kita patah baliklah papa
cari hotel mana2
sementara nak tunggu esok

pg Impiana tanya rate bilik paling biasa RM298
so disebabkan bukan nak dtg dok hotel utk cuti2
pg carik hotel dekat kemaman
itupun banyak yang penuh
at last tido hotel nama Pok Eng Tin
bersih,berpatutan -easy access
RM128 utk 2 queen size,wifi
cuma tak best sbb xde lif

sebelum tuh melilau carik klinik
sbb temp badan Auni tinggi sgt smp 39.0
tapi kebanyakannya tutup
mungkin sbb waktu dah pukul 10pm
atau cuti sbb krismas
wallahuallam bissawab
last resort- g farmasi beli pcm & sub pcm

pegi pulak pasaraya SAKAN
beli baju sepasang sorang anak-beranak
reason - baju mmg takde masing2
dok kg 4 hari- x sempat nak membasuh baju
dah hujan tak berenti
masa mana baju nak kering plak

masuk bilik hotel
masing2 kepenatan tido smp ke pagi
aku jugak yang kejap2 terbangun
sbb monitor temperature Auni
pujuk makan ubat
dia pulak merengek2 jer
dah lama x demam-sekali demam meragam boleh tahan!

semalam air mulai surut
tgk website MKN
banyak jalan yang sudah dibuka semula
cergas bangun, bersiap, mengemas bagai
cabut balik kl pukul 930am
smp rumah kul 2pm
itupun sbb singgah klinik bawak Auni

apapun ini semua pengalaman
biar kaya pengalaman

moral of the story
utk bakal2 pengantin
silalah pilih tarikh kawin janganlah smp terkena musim tengkujuh
aku adalah serik!!




ini bukan romantik lagik..ini tragik..


*pagi2 nih boss yang tak bertamadun @ tak kenal tgk berita/baca newspaper nih INQUIRY pasal cuti kecemasan aku..suka hati ler boss..nak approve @ tak..tak de niat nak menipu pasal cuti sehari, aku tak rugi apa2 pun!percaya @ tak - its up to you boss..kalo betul niat nak memonteng sekalipun..tak perlulah aku bersungguh ulang alik book AA semata2 nak keja hari Isnin tanpa apply cuti lgsg,kalo mcm nih cara tak tau nak appreciate staff, komitmen staff -bekerjalah ko sorang2.buatlah closing sorang2..aku taknak hadap dah!!rasa nak MEMONTENG sampai Tahun Baru..biar ponteng sunguh2!! kan?

saya adalah NO MOOD :(

10 comments:

Kakcik Nur said...

Semoga Auni dah sihat sepenuhnya.

Boss yang tak tahu bertimbangrasa, akan tahu azab bila terkena batang hidungnya sendiri...

Daddy Ziyyad said...

Nasib..nasib baik saya balik awal ke KL pada 24 Disember tu...kalau tunggu esok, nescaya saya pun sangkut....selalunya area Cherating tu mmg banjir ke? Atau kali ni aja yg teruk?

Suruh boss tu baca entri ni..Semoga dia paham dan lebih berhati perut.

Dr Singa said...

perantin suka perr hujan-hujan ni...
sejukkkk...
bestttt..

heh ehh ehhh

dah ok dah Auni?

Marsha~ said...

adoi... napelah kawin hari SELASA???? huwaaa... kalau sy, tak ada kekuatan lah nak ulang alik jauh mcm tu.....

indahhouse said...

Salam kak lyyn,
Saya baru brcadang nak balik kampung. terima kasih atas berita ini.
Sian kak Lyyn. Kita selalu cuba nak tunaikan tanggungjawab, tetapi kalu orang taknak terima usaha kita, tak apalah. Allah tau.

littlehumblelynn said...

Kak Chik,

Terima kasih kak
Auni demam lgk :(

Boss sy tuh mmg buat sy sentap betul pg nih :(

littlehumblelynn said...

Drdaddy,

Mmg cherating hot spot banjirlah
Mujur dr balik awal,x sesuai bercuti pantai timur musim2 mcm nih.
Boss sewel tuh,gred dia setgkt jer dr sy tp kerek nauzubillah:(

littlehumblelynn said...

Dr singa,
Perantin sukerler
Yg x sukernya org2 yg terlibat secara x lgsg nih.
Auni x ok lgk.nanti nk tel aci?

littlehumblelynn said...

Marsha,

Ssh nk kata bila ipar duai buat keputusan tarikh tanpa amik kira org lain :(

littlehumblelynn said...

Indah,

Yea,Allah maha mengetahui
K.lin rasa dianiaya
Dinafikan hak bersuara
Xperlah
K.lin hy hidup atas ihsan Allah swt bkn ihsan manusia :(