Pages

30 October, 2012

post AIDILADHA


sorry for lack update
aku sibuk tahap dewa
closing JJCM Kuching pun x sempat nak buat lagik

klik2 Fb time ada masa sikit
jeling2 blog time lunch
browse sekali imbas dalam tren
credit to all gadget yang sedia menemani kemana2


memang sibuk lain macam
citer Raya- xde yang menarik pun
aku balik raya ke Perak tahun nih
semata2 menemankan mak yang nak kesana
alhamdulillah..perjalanan pg-balik
aku x sangkut dalam kesesakan jalanraya
magik?

takdelah magik sgt
mana taknya aku bertolak balik kg kul 3pm hari jumaat
balik semula ke KL hari sabtu 3pm jugak
bijak kan?

aku serik bersesak2 atas jalanraya
tahun depan kena prepare jerlah
sbb surely akan sangkut jugak
sbb tahun depan turn raya haji ke Terengganu



mereka2  yang  datang 

hidangan utk   mereka2!!


malam raya untuk pertama kali rumah aku ada orang datang bertakbir raya
wah sgt meriah!!
ada dalam 40orang kot
nasib baik jadi rumah pilihan ke-3
so tak lama sgt menunggu
aku masak soto ayam jerk
buat agar2 lumut sudah
bancuh teh o sebekas
jadikler utk orang yang tak berapa nak rajin nih kan?

elok jerk semua kumpulan bertakbir nih bergerak ke rumah lain
para jiran2 aku yang pompuan datang beraya
then aku pun join jugak g bergosip beraya ke rumah jiran2 yang lain
malam raya - aku bantai makan rendang+nasi himpit
makan laksa ,makan jagung,makan dessert
amik...pukul 1am baru balik
selang sejam baru lohkong balik
sangatlah meriah rasanya!!

pagi esoknya terlewat bangun
lohkong pg solat raya kat masjid
mengemas rumah
packing kain baju
gedebuk-gedebak kul 11am baru bertolak rumah mak
tggu lohkong solat jumaat
makan x renti2 kat rumah mak
baru bertolak ke Perak

apapun hopefully belum terlambat nak ucapkan
SALAM AIDILADHA
utk semua kawan2 blog & family


*tgh pening kepala memikirkan orientasi SRA kak ain hari jumaat nih & ujian penilaian darjah 1 kak ain hari sabtu nih..sebenarnya mama yang lebih neves!!

2 comments:

Daddy Ziyyad said...

fuhhhh..40 org datang bertakbir..sure meriah

Ibu n Abah said...

Alhamdulillah..
dah selamat menjamu orang makan...
bestkan rasanya....