Pages

08 October, 2012

bukan senang nak jadi MAMA kan?



aku x habis2 berperang dgn isu kesihatan family
auni masih dgn lelahnya
ain coughing due to her tonsilitis dah minggu ke 3 
mak x nampak reda sakit-peningnya
nak ke Kuching ada 4hari lagik!!
aku lak mari pulak penyakit cirit birit dr malam td
sure2 sbb g org kawin smlm
perut mengada2!!

pagi nih mmg MC
sbbnya badan betul2 lembik
dgn muntah bagai
dgn pening kepala
dah telan ubat baru kurang sikit
itupun ting-tong lagik

bawak ain & auni ke klinik lagik
soalan doktor utk Ain
bila last sekali Ain masuk ward ?
aku bgtau bulan 9 tahun lepas
dia cakap dada ain macam sempit
wheezing..takut broncholitis 

demnnn !!

doktor bagi nebuliser
bagi Augmentin
salbutamol,ventolin
kalo 3 hari lagik x ok
nampak gayanya trip g Kuching lebur mcm tuh shj!!

Auni dgn lelahnya
as usual dgn nebuliser
dapat salbutamol,dapat ventolin

nak menelek ubat2 pun rasa sebu jerk
banyak sgt nak dihafal 
ain lain, auni lain

Foto: Monitoring Auni while her sleeping-she had her fever -mild one but on& off for 2 days.Coughing due to her asthma!
Continuos vomit when she slept
Im just wondering-how long this will taken into her life!she just my 3yrs lil daughter!
Ya Allah,grant a faster healing for her-show us the way to cure her sickness :'(
 http://instagr.am/p/QecABQBbrd/
tgh tido pun mama kena tggu..sebab suka sgt termuntah dalam tido..kesian Auni :(


adoikhhh bukan senang nak besarkan anak kan!!
sakit pening 
muntah bagai
meragamnya
berdukungnya 24jam
kalo x ingat anak..harus hilang sabar jugak!!

sabtu & ahad merupakan weekend yang penuh aktiviti
nantilah pelan2 tepek citer
aku sempat ke HM SRI BAGAN,BAGAN LALANG
semata2 nak makan seafood fresh
semalam pulak temankan kak ain yang join excursion tadikanya ke Zoo Negara
skrg style budak2 excursion,ibubapa kena ikut sekali
zaman kita dulu..ikut jerlah cikgu pegi mana2
takdenya mak-pak leh ikut!!

pelik disitu!!

ok..doakan aku cepat2 sembuh
keja berlambak tggu giliran kat opis

percaya @ tak
cuti nak pg Kuching jumaat ni
boss still approve lagik!!

sukahatikolerboss
cutitetapcutiok!


2 comments:

zailamohamad said...

sabar Lynn..aku kalau dugaan datang bertimpa2 macam ni, tawakal je pada Allah..memang takde dah nak berharap pada sesiapa..Hanya padaNYA dah kita berserah..redho dengan apa jua yang telah ditakdirkan..

make sure ubat anak2 jangan skip bagi..kalau nampak sesak lagi g amik gas lagi..moga anak2 ko cepat sembuh & dapat bercuti ke Kuching dgn gembira

littlehumblelynn said...

zaila

tuhler..dok pikir dugaan jer tuh..
ikut hati nak back off aje trip ke Kuching tuh..tgklah keadaan anak2 & mak smp khamis ni..let say kalo x ok..mmg canx gitu ajelah..

tggu thn depanlah plak :(