Pages

08 July, 2014

Nak raya katanya!

Sekejap aje masa berjalan
Tup tup dah 10 hari kita posa

So sekarang mood nak buat persiapan raya berkobar2
Sabtu lepas ke Sogo
Beli baju anak2 2 pasang sorang
Pusing Jln TAR beli baju lagi utk kanak2
Baju kurung moden utk kak ain & auni
Baju Melayu + sampin utk si adeeb

Cuti nuzul quran baru pusing cari kasut raya sepasang sorang
Dan gaun sepasang lagi utk anak2 dara tuh

Baju mama-papa dah selamat hantar tailor
Jadikler sepasang sorang
Jangan takde langsung kan

Bagi aku
Beraya itu untuk kanak2
Budak2 happy beraya
Jadi persiapan hanya banyak untuk anak2 aje

Teringat zaman kecil2 dulu
Dapat baju sepasang
Dok acu try ntah berapa kali sementara nak tunggu raya tuh
Excited!!


Dan tahun ini bertambah excited
Sejak ada anak bujang sorang nih
Seronoklah sgt2

Apapun masih stick pada bajet 
Belanja berpada-pada
Beli ikut kemampuan
Ukur baju di badan

Selamat shopping utk ibu2
Beringat2 selalu

Selamat meneruskan puasa
20 hari lagik kalo panjang umur kita
Moga2!!



2 comments:

Nizam.Ariff said...

Selamat berpuasa...
Ya, berbelanja berpada-pada tapi kalau harga dah naik, telan je la, nak buat mcm mana...aku tahun ini tak ada baju raya hatta baju kasual utk jln2 di musim raya...budget aku lari kpd anak...biarlah. Tak apa, baju pagoda putih dah kain sarong masih ada..

norey said...

betul..kena berpada²...lebihkan anak...je..tahun ni raya mana lynn? aku balik dungun