Pages

02 July, 2014

Kurang 1/2 jam

Aku smp umah tepat2 kul 7pm
Makanya tak sampai 1/2 jam lagi masa nak berbuka
Dan aku mmg akan memasak

Serik membeli bulan posa nih
Buat dosa aku menyumpah seranah aje

Dah ler mahal tak sedap pulak tuh
Pastuh kena tak bernasib baik
Stok semalam-reheat jual balik
Tobat!!

So aku akan make sure aku akan memasak
Selalunya dah set awal2 dalam kepala apa nak masak 
Dan kena make sure resepinya mudah2 ajer

Tak kuasa nak masak yang payah2
Anak beranak jer pun nak makan
Mujur en papa bukan jenis yang cerewet makan
Apa aku masak
Itulah yang dia telan

1st day aku tak masak
Sebab berbuka rumah mak ramai2

2nd day
Kenalah memasak
Dah hari kerja kan
Makanya berperang masak start kul 7pm


Ayam goreng/kari ikan bawal/sayur pak choy tumis air

3rd day sampai 7.05pm


Sup daging/ikan goreng/sayur campor
Keyword nak cepat masak:kena rebus daging awal2 -kali ni papa yang tlg rebuskan

4th day
Still sampai 7.05pm


Ayam kalio/kacang panjang/ikan goreng

5th day-kari daging,ikan goreng,kobis masak air

Jadikler makan anak beranak
Asal kenyang
Dan yang paling penting kos efektif
Masak belanja murah sikit
Kalo beli kat luar kurang RM20 lebur macam tuh aje

Marilah berjimat cermat
Lupakan buffet2 tuh
Unless ada orang belanja
Itu belakang cerita

Hahhahaha!!
Selamat berpuasa!!


1 comment:

ibuafiqahhuzaifah said...

sama la masak2 je kat rumah..
puas hati..