Pages

18 July, 2014

8 bulan -Adeeb Ridzqin

Adeeb dah masuk 8 bulan
Sangat aktif
Dah mula memanjat
Dan semalam ternampak dia cuba memanjat tangga rumah

Berat :8.49kg
Panjang:69cm

Semalam Adeeb demam
Demam berkalih bulan agaknya
Semalam aku cuti jaga dia
Meragam nauzubillah
Bersabar aje lah jaga ank kecik sakit nih

Meragam satu hal
Menangis,merengek
Belum lagi bab muntah sana-sini
Maklumlah demam kan..

Hari nih badan dah kurang panas sikit
Dedar aje
Memandangkan jumaat balik awal
Makanya aku tinggalkan dia di taska bawah jagaan cikgu

Aku harap hanya viral fever aje
As usual viral fever lambat baik
Makanya bertabahlah sehari dua nih
Tak nampak apa2 sign pun denggi @ yang pelik2
Dia mula dgn flu & sekarang demam
Apapun still monitor
Malang tak berbau kan!

Caught red handed!
Cubaan memanjat tangga rumah


Dan ini bukti tak reti duduk diam
Dalam kereta dia lag hero
Jangan harap nak duduk setempat
Melompat2,alih2 kena denda duduk celah kaki mama diam2
Mama is kejam!!

Rindulah haai dengan anak
Cepatlah masa berlalu
Nak tgk budak demam banyak akal tuh!!


2 comments:

Rohani Hashim said...

Kena pasang apa tu gate kt tangga la lepas ni kaklynnn. Dah start memanjat ni kan.kot trlepas pandang sampai ke atas dah.

Tapi geram tgk adeeb. Dia punya bambam tu uiiii mesti slalu kena gomol kan.

littlehumblelynn said...

Hany,

Gate tangga tak leh fit in-sbb tangga jenis lebar.kena g custom made baru boleh.tuh ler badan dia semangat betul,kuat makan nih.anak lelaki lain sikit.