Pages

14 August, 2012

pre raya checklist :))

mmg sibuk sgt2
smp tak sempat nak telek blog
BW pun otw balik rumah dlm ERL shj
nama nak leave comment bagai
mmg x sempat

mesti ramai dah mula packing nak balik kg
aku x start lagik
tapi dlm kepala ada dah
apa yang perlu bawak

tahun nih dlm sejarah
kuih raya ada 2 jenis shj
yang aku beli
kuih tart-- itupun adik paksa beli
kuih popia -order dr blogger

misi tak mahu membazir
spt tahun lepas
beli macam nak raya setahun

kalo takde aral
insyaallah akan pulang ke Dungun
hari sabtu pagi2
sebabnya jumaat masih bekerja
wpun surely mood ke laut dalam that day

sila bertahan dgn kesesakan jalanraya yang maha hebat
hopefully boleh kuar awal sikit
kalo dapat nak bersahur tgh jalan jer
ini perancangan awal

shopping ?
niat dihati nak beli kasut sepasang utk diri sendiri & lohkong
kami berdua masih xde kasut
haruslah beli sbb kasut yang ada dah lunyai pakai
sekali-sekala kan..

zakat fitrah?
as usual tiap2 tahun
kena diingatkan selalu
spy lohkong bayar cepat2
suker sgt bayar lewat2!!!

apapun selamat berpuasa semua
hari nih sejuknya mencengkam ke tulang
hujan dr semalam smp ke pagi
sampai opis pun basah lenjun
gara2 tak bawak payung kan ?

lailatul qadar ke malam td ?

wallahuallam bswb!!

3 comments:

Suliana said...

samala kak lyn.. apa pun tak kemas lagi. su jumaat dah cuti .. yehaaaa... tapi cuti kemas rumah, hasri sabtu baru menuju ke selatan :-p

doc said...

saya pun beli dua jenis je kuih raya..

bujal X said...

selamat hari raya kak~~hati2 memandu pulang ke kampung~~