Pages

27 April, 2010

ain & her nightmare



malam tadi
ntah kenapa
berapa kali aku bgn
si auni nak susu
dan berapa kali jugak aku terbgn
sbbnya ain menangis
she had a nightmare

bila aku tanya
nape ain nangis?
ain jawab

ain mimpi hantu

dan mukanya sgt pucat

kesian anakku...

terus aku hug dia
then dia tido seblh aku
aku peluk dia
nampak sgt dia takut

yes..
bagi kanak2
mimpi ngeri nampak sangat real bg mereka
dan mmg wajarlah sbg parent
kena amik berat,amik tahu & jgn buat tak endah
dan menganggap..."alah mimpi jer kan"

sbbnya budak2 nih
bg mereka semuanya nyata
dan berbalik pd kisah ain td

ketakutan dia sgt aku rasai
hinggakan aku merasakan dia begitu kuat memegang badanku pg tadi
dan pg nih
dia sgt mengantuk
jadi aku tak sampai hati
paksa dia ke kindynya
so aku just hantar dia ke nursery sama adiknya onie..

ain nak sambut besday dia 8/5 minggu depan
aku rasa macam nak wat besday dia
sekali dgn besday mak
sekali dgn sambutan hari ibu
dan majlis kesyukuran sempena wedding annv ku & papa
tp hanya pada skala kecil
sbbnya aku tak larat nak masak byk2
dgn si onie yg asyik nak berdukung tuh...

hopefully menjadilah rancangan ku ini
smg dipermudahkan serba-serbi

No comments: