Pages

28 June, 2009

my dearest mom


hari nih aku terpaksa tumpangkan ain kat umah mak
sinced aku keja pulak hr nih
tgkkan keadaan mak
aku tgk mak demam balik
muka sembab
macam swollen pun yea jugak
susah hati aku
mak tak mau pg hospital
nak tunggu 30hb katanya
aku bisinglah jugak
tp bising2 pun sbnrnya aku risau sgt

balik keja dlm kul 1pm
aku tgk si ain dok melengu sblh opah dia atas katil
mak kata nak minum air kelapa
aku suruh papa je yg beli
masakkan mak bubur
siapkan air mandi dia
bagi dia makan ubat
aku tgk nampak segar sikitlah

aku tak tau apa penyakit mak sbnrnya
aku harap jgnlah ada penyakit yg bukan2
mak dah cukup sakit sbnrnya
dgn diabetis dia..dgn bp lagi
mmg aku cukup ssh hati..
hanya Allah aje yg tau betapa aku susah ht tgk kan mak

tp anak2 mak tak putus2 jenguk mak
aku tgk mak nampak ceria sikit
masa aku nak balik td,si iman pulak dgn the whole family
kata mak bila dia nak balik pulak si lia pulak dtg
at least mak tak sunyi sgt..
mak tak nak dok umah aku
dia lebih selesa kat umah dia
aku taknak paksa
mungkin dia sunyi dok kat umah aku
dah lama mak tak dtg umah aku

dgn keadaan aku yg makin sarat nih
aku bukan bebas bgerak sgt
aku makin mengah
kaki aku dah mula bengkak
dgn back-pain yg makin worse
tp aku berdoa smg sglnya dipermdhkn
smg mak cepat sembuh
aku mudah bersalin
tak perlu c-zer..
anak aku sihat w/apapun jantinanya
aku terima
smg kehadiran si kecil nih akan menyinari kehidupan r/tanggaku ini
smg murah rezeki hdknya!!
insyaallah!!!

25 June, 2009

BP LAGI!!

pagi nih baruler aku luangkan masa pg check up
aduhai BP aku naik lagi..
malah mencanak2
doktor bagi 1 jap
dan ada hati nak suruh aku admit wad hr nih
tp aku taknak
beria aku janji ngan doktor akan berehat byk2
sdgkan balik je dr klinik aku cabut pg opis semula
puhhhh keja tgh banyak
mana boleh cuti lagi
pengsan aku nak cover semula..

next 9/7/09
aku ada check up lg
macam kena pg every 2week pulak
aku kan makin sarat skrg nih..
tak lama dah si kecik dlm perut nih nak melihat dunia
aku pun tak sabar nak jupe baby baru
hopefully aku takde lah kena c-zer
sinced doktor da warning..
kalo BP still x control lg
kemungkinan besar aku kena c-zer
harap2nya tidaklah
aku nih penakut sikit...

anyhow smg aku sihat2 hdknya
begitu jugak dgn mak aku
PIL & MIL kat kg
semoga ALLAH memberikan kesihatan yg baik buat mereka hdknya
aku hanya mengharapkan sgl yg terbaik
akan berlaku dlm hdpku
insyaallah!!

20 June, 2009

last 2week was damn exhausted!!


agak lama aku tak update blog aku nih
sbnrnya banyak sbbnya
pertamanya 2 minggu sebelum ini
makku & bapak mertua ku
both of them admitted to ward
sorang di kuantan
sorang pulak di KL
aku spend almost 1 week di kuantan (3/6-8/6)
sinced FIL aku didiagnos prostat cancer
mak aku pulak dr suspect kena tibi infection tp not confirm any
smp kena wat CT scan last 16 june
kesian mak aku
aku berulang ke hospital
dalam masa yg sama
papa & ain aku tgglkan di Kuantan buat sementara waktu
sbbnya papa kena tunggu FIL aku yg akan kena operate
sbbnya aku tak dpt bercuti pjg
sayu sgt hati aku
aku jarang berenggang dgn ain
bila dok kat umah sorang2 mmg sedih sgt
terbayang2kan dia kat umah
anyhow by 12/6 aku rush balik kuantan pulak
amik ain pulak..
by 14/6 aku balik KL pulak

dgn keadaan aku yg makin sarat nih
minggu ni aku dah masuk 31w
aku makin tak larat
tp nak buat m/mana
mmg berat dugaan Allah
tp aku redha..
aku cuma harap aku kuat aje..
cuma harap aku tak jatuh sakit pulak
skrg aku dah mula experienced severe back pain
mmg sakit sgt
bila balik keja
mmg aku tak wat keja menda
selain baring atas katil

tak lama dah aku nak bersalin rupanya
tak lama dah aku nak bertarung nyawa semula
ikut hati mmg takut
tp aku berserah pd ALLAH
smg selamat semuanya
aku ada next check-up by 22hb
tp macam x dpt nak pg jugak
apapun smg aku dpt meluangkan sedikit waktu utk check up
by next other week..

see in next entry
kalo aku rajinler...