Pages

28 February, 2009

just get on track

sepatutnya last week aku dah update cerita di wad 4C
memandangkan terlalu lama baru aku nak buka pc nih
maka aku mula melupakan
wpun keadaan aku dah beransur baik
tp aku still rasa phobia sikit
aku masih rasa pening kepala
2 hr lepas pg amik BP
doktor kata still tinggi lagi
dlm 139
tp nak wat macammana
aku rasa dah cukup bertenang
tak kelam-kabut macam dulu
tp still tinggi lagi
aku buat keja kat opis alakadar jer
tak lagi buat OT macam selalu
cukup time aku dah cabut balik umah
masak pun aku tak buat
umah tuh semuanya papa yg kemas
a-z
aku hanya balik tido jer
mmg aku tak larat
dan aku taknak paksa diri buat semua tuh
aku betul2 nak jaga kandungan aku kali nih
aku sedih sgt bila doktor cakap
baby sgt weak
it could be 50-50
anything happen it will be called aduced abortion
aku akan kehilangan buah hatiku ini
sedangkaan aku & papa sgt excited utk menyambut kehadirannya
malah banyak perancangan dlm hati aku & papa
sempena menyambut kelahirannya yg mungkin dlm bulan sept 09
sempena bulan kelahiranku
dia bakal menjadi hadiah paling berharga yg pernah aku terima
aku mc sgt lama baru nih
so bila dtg semula keja
aku rasa macam malas sgt
nasib ler apapun bos nak cakap
aku mmg tak larat
perut yg semakin membesar menyulitkan aku utk bergaerak pantas
aku masih macam sayur lagi
kali nih aku try amik Vitamin B complex
mana tau kot yg nih baru rasi
aku cuba macam2 petua
utk turunkan BP rate aku
aku mula minum air belimbing
tak kurang jugak minum air jampi yg mak amik dr ustaz mana ntah
aku cuba je lah
mana tau jadi
hari nih papa kata nak bawak pg PD
nak suruh aku tgk laut mandi laut
saje jer nak suruh berehat
haram aku tak mengemas satu benda pun
ntah kenapa skrg nih malas betul
bilalah aku nak rajin macam dulu
skrg tgk umah kelam-kabut
malu kalo org dtg menengok
last week mak dtg
best sgt
dia yg jadi tukang mengemas
tukang basuh baju
tlg lipat baju
kemas dapur
dia tau anak dia tak larat sgt
kelmarin kakak ipar belah suamiku
dpt baby girl
tak merasa lagiler anak lelaki
masuk nih 3 org dah anak pompuan dia
aku nih kalo biarlah lelaki
supaya cepat2 aku tutup kilang nih
tak larat sgt aku nih
lgpun umur makin banyak bukan makin sikit
apapun bergantun pd rezeki ALLAH
aiiih nak mandiler
si ain pun tak mandi lg
sibuk dgn kasut princess dia yg aku belikan semalam di LOT 10
skrg ain gila kartun princess DISNEY
sumer benda nak ada karakter kartun itu
nasibler
dah anak pompuan kan..
oklah gtg..see next entry..
tak tau bila dah...

17 February, 2009

alahai..darah tinggiku!!

semalam 16-2-09
akupg keja as usual
tp awal2 pg aku dah cakap dgn papa
yg badan aku mmg tak sedap sgt
rasa amatlah tak sihat
rasa amatlah pening..
kesian aku
tp aku gagahkan jugak diri pg keja
smp opis aku pg makan roti bakar & teh ais kat mamak
dlm kul 10.45am
tahap kesihatan aku ..
worse enough!!
aku vomitted bg nak rak
pg berulang ke bilik air
11.35am
aku terasa ada air suam mengalir celah pahaku
ya allah
leaking ke water beg aku nih
suddenly aku jadi sayu sgt
jadi sedih sgt
sbb aku takut anything happen pd baby dlm womb ku ini
air mula turun sikit2..
aku jd cuak nak bangun..nak berjalan air makin trn..
tp aku ttp pg bilik air tgk what happen
yg pasti ianya hanya air jernih tanpa lendir tanpa darah
aku call papa berulang kali
tak berjawab
at last baru papa jawab
so just kemas apa yg patut
papa amik dlm kul 1.15pm
kami terus pg makan dulu
sbbnya aku lapar sgt..
aku & papa decide ke hosp ampang
sbb itu yg terdekat dgn umah
anything happen senang papa nak berulang tgk aku
smp kul 2.30pm kat ER Hospital Ampang
terkejut staf kat triage tuh bila aku bgtau yg aku just 12w
diorg selamba jer kata tkt aku miscarriage
sedihnya aku..
aku masuk jupe doktor kat ER dlm kul 3pm
dr amik general particular
last period
tanya what actually happen]
mula amik darah
amik urin
terus htr aku ke wad observation
mula drip natrium chloride
dkt observation nurse drip 2 pain
aduhai,syahdu betul aku rasa
papa & ain tak boleh menunggu kat wad observation tuhh
anak aku mengaruk bg nak rak
dia sedih tgk aku terlantar atas katil
papanya try pujuk bawak lari kuar dr wad
aku dok ler sorang2 kat wad tuh
siap boleh terlelap
nurse kejutkan htr aku ke wad 4C
wad obstetric & gynaecology
pg scan 3D..dan wat procedure yg sgt menyakitkan
dr put something dlm rahimku
utk amik specimen utk send ke lab
sakitnya
mmg ada leaking sikit tp tak smp 5% kata dr
bp aku tinggi almost 170
itu pasaller aku blh smp leaking
"kita masuk wad lah puan,kita nak observe BP & leaking malam nih"
itu yg paling tak best nak dgr'
masuk wad bukan seronok'
sejuk semacam pulak tuh..
so aku masuk ler wad 4C..ktl 19
kiri-depan katilku
ada org baru bersalin
alahai...bisinglah malam nih..
tekaan aku mmg kenalah
so malam td mmg x dpt tido
baby nangis...
meriiahnya wd tuh...
anak aku dpt tau aku masuk wad
makin sedih..makin sayu jer
bila tanya dia nak tido ngan sapa malam nih..
pelan jer dia cakap "tido ngan papa"
papa & ain balik kul 7pm
sedihnya aku berpisah dgn buah htku itu
aku tak rajin tido tanpa anak manja aku tuh..
so yg lebih sedihnya ialah aku..
pukul 9.30pm mak dtg tgk aku
pandai pulak dia buat cerita dongeng kat pak guard kat bawah'
kalo tidak mmg tak leh naik wad waktu macam tuh..
mak membebel lah
actually dia susah hati tp macam tu ler org tua
dia express kasih syg dia melalui cara dia membebel..
sapa yg nak jatuh skt
tp aku anggap ini
dugaan ALLAH yg paling kecil utk aku
mgkn ALLAH nak duga aku..
mgkn ALLAH nak bgtau yg dia sygkan hambaNYA yg seorg nih..
mgkn ALLAH nak aku lebih ingatkan dia
lebih jaga diri sendiri slps ini
permudahkanlah segalanya buatku
esok aku smbg cerita lg ttg apa yg terjadi di WAD 4C Hospital Ampang..

09 February, 2009

Welcome to the world!

Last friday
6-2-09
aku dpt anak buah terbaru
baby Aish Wa'i
alahai cute miutnya dia
kakak ipar aku dah dpt anak sepsg
bolehlah relax lama sikit..
tp mendengarkan cerita kak ipar aku
wpun bersalin anak ke-2
still kena episotomi
still jht byk.
aduiii..
seriau aku dgr
aku bila nak bersalin
memikirkan bab nak menjaga luka jahitan tuh yg buat lemah semangat jer..
lgsg tak leh wat menda..
nak duduk tak kena
nak berdiri tak kena
nak baring tak selesa
pendek-kata mmg azab..
apapun selamat berpantang buat in law ku
smg lepas nih solid semula..
smg aku nanti dipermudahkanlah
aku tak sanggup nak lalui seksa yg sama macam tuh..

01 February, 2009

kesian papa..

kesian pada suamiku
dkt 3-4 minggu aku tak larat sgt
so sbb dia pun naik jelak makan kat kdi
so dia voolunteer nak masak
aku hanya jadi co-chef ler
tlg sikit2 bagi arahan sikit2
tang mengadun sumer dia yg buat
pg ni
bfast dia buat kopi sejag
buat roti telur
aku plak buat telur 1/2 masak
lunch tadi
aku guide papa masak kari ayam
tumis sayur sawi
dgn masak ayam grg kunyit
memandangkan aku kan allergy ikan
so itu je yg aku lalu makan
lambat lg rasa nak hbs penyakit mabuk aku ni
mahu lebih kurang 3 minggu lg
matiler macam nih..
aku baru nak msk 10minggu nih..
keja kat opis aku wat ala -kadar jer
asal ado..
malas sgt nak mgdp PC kat opis..
ptg nih nak pg umah mak
mak kata dia masak asam laksa
sdpnya..
dah lama aku nak makan laksa..
baru dpt!!
nak membutaler dgn si ain
best aje tgk dia tido siap berdengkur..
bubye!!