Pages

17 February, 2009

alahai..darah tinggiku!!

semalam 16-2-09
akupg keja as usual
tp awal2 pg aku dah cakap dgn papa
yg badan aku mmg tak sedap sgt
rasa amatlah tak sihat
rasa amatlah pening..
kesian aku
tp aku gagahkan jugak diri pg keja
smp opis aku pg makan roti bakar & teh ais kat mamak
dlm kul 10.45am
tahap kesihatan aku ..
worse enough!!
aku vomitted bg nak rak
pg berulang ke bilik air
11.35am
aku terasa ada air suam mengalir celah pahaku
ya allah
leaking ke water beg aku nih
suddenly aku jadi sayu sgt
jadi sedih sgt
sbb aku takut anything happen pd baby dlm womb ku ini
air mula turun sikit2..
aku jd cuak nak bangun..nak berjalan air makin trn..
tp aku ttp pg bilik air tgk what happen
yg pasti ianya hanya air jernih tanpa lendir tanpa darah
aku call papa berulang kali
tak berjawab
at last baru papa jawab
so just kemas apa yg patut
papa amik dlm kul 1.15pm
kami terus pg makan dulu
sbbnya aku lapar sgt..
aku & papa decide ke hosp ampang
sbb itu yg terdekat dgn umah
anything happen senang papa nak berulang tgk aku
smp kul 2.30pm kat ER Hospital Ampang
terkejut staf kat triage tuh bila aku bgtau yg aku just 12w
diorg selamba jer kata tkt aku miscarriage
sedihnya aku..
aku masuk jupe doktor kat ER dlm kul 3pm
dr amik general particular
last period
tanya what actually happen]
mula amik darah
amik urin
terus htr aku ke wad observation
mula drip natrium chloride
dkt observation nurse drip 2 pain
aduhai,syahdu betul aku rasa
papa & ain tak boleh menunggu kat wad observation tuhh
anak aku mengaruk bg nak rak
dia sedih tgk aku terlantar atas katil
papanya try pujuk bawak lari kuar dr wad
aku dok ler sorang2 kat wad tuh
siap boleh terlelap
nurse kejutkan htr aku ke wad 4C
wad obstetric & gynaecology
pg scan 3D..dan wat procedure yg sgt menyakitkan
dr put something dlm rahimku
utk amik specimen utk send ke lab
sakitnya
mmg ada leaking sikit tp tak smp 5% kata dr
bp aku tinggi almost 170
itu pasaller aku blh smp leaking
"kita masuk wad lah puan,kita nak observe BP & leaking malam nih"
itu yg paling tak best nak dgr'
masuk wad bukan seronok'
sejuk semacam pulak tuh..
so aku masuk ler wad 4C..ktl 19
kiri-depan katilku
ada org baru bersalin
alahai...bisinglah malam nih..
tekaan aku mmg kenalah
so malam td mmg x dpt tido
baby nangis...
meriiahnya wd tuh...
anak aku dpt tau aku masuk wad
makin sedih..makin sayu jer
bila tanya dia nak tido ngan sapa malam nih..
pelan jer dia cakap "tido ngan papa"
papa & ain balik kul 7pm
sedihnya aku berpisah dgn buah htku itu
aku tak rajin tido tanpa anak manja aku tuh..
so yg lebih sedihnya ialah aku..
pukul 9.30pm mak dtg tgk aku
pandai pulak dia buat cerita dongeng kat pak guard kat bawah'
kalo tidak mmg tak leh naik wad waktu macam tuh..
mak membebel lah
actually dia susah hati tp macam tu ler org tua
dia express kasih syg dia melalui cara dia membebel..
sapa yg nak jatuh skt
tp aku anggap ini
dugaan ALLAH yg paling kecil utk aku
mgkn ALLAH nak duga aku..
mgkn ALLAH nak bgtau yg dia sygkan hambaNYA yg seorg nih..
mgkn ALLAH nak aku lebih ingatkan dia
lebih jaga diri sendiri slps ini
permudahkanlah segalanya buatku
esok aku smbg cerita lg ttg apa yg terjadi di WAD 4C Hospital Ampang..

2 comments:

-LaDy rAzOr- said...

uihs...k.lin
aper sebenarnyer yg leh watkan darah tggi naik ek??
naik tggi sgt sampai leh leaking ke???
ish...takutnyer org baca...suspen neh!

raudhah rini said...

Assalamualaikum
Jika mencari-cari Shaklee products boleh purchase dgn sy..best price๐Ÿ‘ Shaklee adalah produk semulajadi tanpa bahan pengawet, kimia & mengubahan genetik. Dr Shaklee merupakan pencipta vitamin pertama dunia.. bole join team kami juga ๐Ÿ‘ญ Menjana income 2,3,4 atau lebih 5 angkah sebulan

๐Ÿ’ŸSet kecantikan
๐Ÿ’Ÿ Set Resdung
๐Ÿ’Ÿ Set slimming
๐Ÿ’Ÿ Set gain weight
๐Ÿ’Ÿ Set kesuburan
๐Ÿ’Ÿ Set penjagaan wanita/lelaki
๐Ÿ’Ÿ Set risiko fibroid & cysts
๐Ÿ’Ÿ Set kesihatan optimum
๐Ÿ’Ÿ Set diebetes/kencing manis
๐Ÿ’Ÿ Set masalah Jantung
๐Ÿ’Ÿ Set darah tinggi
๐Ÿ’Ÿ Set perokok
๐Ÿ’Ÿ Set menopause
๐Ÿ’Ÿ Set hamil/ Berpantang/ Breastfeeding
๐Ÿ’Ÿ Set kanak-kanak

012 229 3432
Rin