Pages

02 September, 2009

sleepless nite..restless..tired!stress..



malam td mmg aku tak lena tido
nak menidokan si auni
amik masa dkt sejam setengah
auni asyik mintak disusukan smplah dia lena
bayangkan betapa lamanya auni menyusu
smp dia terlena malam td
penatnya aku tuhan aje yg tau
smp aku mrh2kan dia
(macamler dia paham)
auni lgsg tak mo pakai pacifier
susah betul aku dibuat dia
kalo si ain
dpt aje pacifier dlm mulut
terus jer dia mamai nak tido
mungkin sbb pacifier yg papa beli baru nih
agak besar utk mulut new born

so malam td sepanjang malam
tiap sejam aku kena bgn
susukan auni & dukung dia
purata aku tido dgn lena mungkin adaler 3 jam
bangun pulak dah terlewat utk siapkan sahur papa
actually bukan aku masak pun
sekadar panaskan lauk dlm microwave
dan bancuh nescafe papa
ini sumer pasal si kecik auni ni ler
siapkan sahur papa
aku smbg tido
tak smp 1/2 jam terlayan
si auni merengek lg nak susu
alih2 smp dkt kul 9am dia meragam
subhanallah...penatnya aku...

so ptg td aku ajak papa
pg MANJAKU baby centre
dkt ampang nih..
aku beli pacifier pigeon utk newborn RM9.00 satu
aku beli botol feeding avent RM 47.90
aku beli jugak pampers MAMY POKO dia
spy dgn harapan malam ni
aku dpt lena sikit
dan auni pun boleh cuba segala benda yg aku beli utk dia mlm nih
biarlah berhabis asalkan aku dpt lena malam nih
penat sgt aku rasa
berpantang kali nih
dulu bersalin ain
bgn malam jugk
tp ain jenis x meragam mcm auni
mmgler tak patut aku compared ain & auni
tp itu mgkt pengalaman terdahulu


aduhai smg semua nih cepat berakhir
smg auni tak meragam lg
kata papa mungkin sbb auni panas kena bedung
tp bukanke baby tuh lumrahnya sejuk
tak paham aku...
so malam ni aku try tak mo bedung dia sgt
tgk dia meragam ke tak?


smg dpermudahkan oleh ALLAH
utk aku menjaga anak2ku ini
smg kau berikan aku kekuatan
sbgmana ibuku menjagaku dahulu...

atlast congrats tu ny dear buddy
wan adni yg selamat melahirkan zuriat ke2nya pd 28-8-2009
MUKHRIZ MUKMIN..
smg kita sama2 berpantang
dgn jayanya..
say no to ice & welcome to the club..
hehehehe...

No comments: